1. 'Nintendo lanceert begin 2021 een nieuw Switch-model'

'Nintendo lanceert begin 2021 een nieuw Switch-model'

Model zou verbeterde graphics bieden

Volgens een nieuwe reportage van Taiwan's krant Economic Daily moet Nintendo ergens begin volgend jaar een nieuw model van de Switch lanceren.

In de reportage van de Economic Daily, vertaald door The Edge Markets, valt te lezen dat men dit heeft vernomen van mensen verantwoordelijk voor de distributie van de console. Het zou om een Switch-model met verbeterde graphics en "meer interactie" gaan. De productie van het nieuwe model zou eind dit jaar van start gaan.

Er gaan al jaren geruchten over een krachtigere versie van de Switch, maar vooralsnog heeft Nintendo niet bevestigd dat een dergelijk apparaat daadwerkelijk in de maak is. Daarbij zijn de huidige modellen van de hybride console nog altijd wereldwijd populair bij consumenten. Nintendo heeft eerder wel bevestigd dat er in 2020 geen nieuw Switch-model op de planning staat.

Eind dit jaar staan de lanceringen van de PlayStation 5 en Xbox Series X op de planning. Hoewel deze consoles binnen een andere prijsklasse dan de Switch vallen en gedeeltelijk ook andere doelgroepen aanspreken, zou een nieuw model van de Switch begin volgend jaar een strategische zet van Nintendo kunnen zijn om het huidige succes vast te houden.

Switch Lite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zou het erg goed doen denk ik.
 • Een mooie performance boost voor mijn Switch sla ik niet snel over. Zolang ze maar niet een "New 3DS" actie uithalen, waarbij sommige games alleen speelbaar zijn op het nieuwere model, lijkt mij dit een puik plan.
 • @Gaaiz
  Wilde exact hetzelfde gaan zeggen dus sluit me hier helemaal bij aan.
 • @Gaaiz

  Zoals de Xbox Series X met Halo?
 • @Don Carpaccio

  Ik snap de onderliggende steek, maar de XSX is next-gen en een evt. Switch Pro niet.
 • @PietS.
  Ach ja, het is natuurlijk hartstikke hip om op Halo te bashen! Ik lig er niet wakker van. ;)
 • @Gaaiz

  Ik ook niet!
  Enig idee of de Master Chief collectie de moeite is?
 • @Don Carpaccio
  Als dit een serieuze vraag is: Absoluut. Met name de campaign met iemand co-oppen is een aanrader. Deel 1 en 2 kan met z'n 2en, de rest met z'n 4en. En speel op z'n minst op Heroic.

  Voor de multiplayer zou ik 't niet doen.
 • @Gaaiz

  Dit was zeker een serieuze vraag ;)
  Ik heb ondertussen al veel Microsoft games kunnen spelen/uitproberen.
  Halo moet ik nog proberen en nu weet ik dat ik niet alleen mag zijn.

  Een beetje plagen mag, niet?
  Ik zou het oprecht jammer vinden, moest het gerucht kloppen.
 • Hmm ik ben hier doorgaans veel te gevoelig voor. Hopelijk is het grafische verschil niet te groot. Ik heb de Switch destijds van mijn vriendin cadeau gekregen en ik vermoed dat ze het niet zal waarderen als zo'n duur cadeau ga vervangen.

  Hopelijk kan ik me inhouden en hopelijk komen er geen exclusieve games op het nieuwe model.

  Bij de DS heb ik volgens mij wel 4 verschillende gehad door de jaren heen.
 • Yess, more power is what the switch needs. 4K HDR ondersteuning bv zou een leuke toepassing zijn, volgens mij doen ze dit omdat de nieuwe Zelda veel te veel rekenkracht nodig heeft.
 • @LosPilotas
  Dat denk ik niet. Als je Breath of the Wild al kan laten draaien op een WiiU dan zullen ze helemaal geen problemen hebben met de Switch versie ervan. Daarnaast gaan ze dezelfde style en basis gebruiken van het eerste deel. Misschien dat je daardoor alleen in de verte sneller ziet wat er gaande is als er betere performance zijn zoals vijanden en iets meer details maar ook dan vind ik dit niet noodzakelijk bij een spel als Breath of the Wild waar de omgeving al zo mooi wordt weergegeven. De Shrines en Towers zijn namelijk wel al overal op de map te zien waar je ook bent. Mochten er meer dungeons komen ook dat is bewezen met de Divine Beasts dat de Switch dat makkelijk aan kan.

  Doordat het spel ook voor de WiiU moest uitkomen moesten ze zich al inhouden met de ontwikkeling ervan. Nu BotW2 gewoon een Switch exclusive spel wordt kunnen ze de volledige kracht van de Switch benutten. Ik denk niet dat ze daar al aan zaten.
 • Zoveel roddels… Zal het aankomende vrijdag dan toch gaan gebeuren? 😲
 • @PietS.

  Dan moet je em wel kopen ofniet piet :p
 • @LosPilotas

  Ik ben zelf niet zo van de “upgrade” consoles, tenzij mijn originele stuk is/gaat of er exclusives op uitkomen (zie N3DS), wat ik niet hoop.
  Als het een veredelde Switch 2 wordt qua verbeteringen (wat ik niet verwacht), dan wordt het misschien wel een ander verhaal.

  Grote kans dus dat ik ‘m niet aan ga schaffen, maar dit voedt de Direct roddels wel lekker.
 • @PietS.

  Het zal gaan om verbeterende performance in met name framerate en resolutie. Eventueel zuinigere hardware dus betere battery life, meer opslag geheugen en maybe zelfs een beter scherm.

  Vooral in handheld mode heeft de Switch wat moeite met veel eisende games. Zolang FPS en resolutie dynamic zijn kunnen alle (huidige) games voordeel halen uit deze upgrade.

  Ik verwacht geen exclusive “pro” games. Dat zou ook ontzettend dom zijn en amper ondersteund worden.

  Het wordt iig geen 4K upgrade. Ik verwacht dat eerder bij de volgende console. Nintendo heeft altijd gezegd dat voor de resolutie de standaard in de TV wereld gaan volgen. 4K begint nu pas een beetje op gang te komen.

  Bovendien is de hardware nog niet klaar voor 4K games in zo’n kleine behuizing. Kijk alleen maar naar hoe groot de huidige 4K consoles zijn…De hitte zal dat ding laten smelten in je handen.
 • @Ramirez
  Bloomberg denkt daar anders over.


  Nintendo Co. plans to debut an upgraded model of its Switch console next year along with a lineup of new games, people familiar with the matter said, ceding 2020’s holiday spotlight to rival devices from Sony Corp. and Microsoft Corp.
  The specifications of the new machine have yet to be finalized, though the Kyoto-based company has looked into including more computing power and 4K high-definition graphics, people briefed on the strategy told Bloomberg News, asking not to be identified because it’s private.
  The release of the upgraded Switch would be coupled with, or followed by, a slew of games from Nintendo itself and related outside studios, the people said. Those games would address a wide range of players, from casual gamers seeking small doses of escapism to more devoted fans putting in marathon gaming sessions. The focus on next year’s pipeline explains Nintendo’s relatively quiet software release schedule so far this year, the people said.
 • @Newgamessuck

  Dat zou wat zijn zeg.
 • @PietS.
  Vooral die laatste zin klinkt als muziek in de oren:

  "The focus on next year’s pipeline explains Nintendo’s relatively quiet software release schedule so far this year, the people said."
 • @Newgamessuck

  Precies dat! Maar… Eerst zien, dan geloven.

  Verder hoop ik wel dat we nog aankondingen voor dit jaar gaan krijgen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren