1. Gerucht: Twee nieuwe Switch-modellen komen mogelijk al deze zomer

Gerucht: Twee nieuwe Switch-modellen komen mogelijk al deze zomer

Een versie voor gamers en een opvolger van de 3DS

Er zouden deze zomer al twee nieuwe Switch-modellen kunnen lanceren, zo claimt The Wall Street Journal.

De website zegt dat te hebben gehoord van mensen die zijn betrokken bij de situatie. Eén nieuwe versie zou nieuwe mogelijkheden bieden voor de fanatiekere gamers, maar is niet zo krachtig als een PlayStation 4 Pro of Xbox One X. Volgens The Wall Street Journal zouden de leveranciers van onderdelen en ontwikkelaars al toegang hebben tot een prototype van de console.

De andere versie van de Switch waar Nintendo aan werkt, zou een goedkopere optie zijn van de Switch. Nintendo zou deze versie als de echte opvolger van de 3DS beschouwen. De bronnen van The Wall Street Journal melden verder dat de nieuwe versies van de Switch een zichtbaar ander design hebben die "je zullen verrassen".

Nintendo heeft nooit bevestigd dat er nieuwe versies van de Switch in de maak zijn. Het apparaat is inmiddels meer dan twee jaar verkrijgbaar en een commercieel en kritisch succes. Later dit jaar staan er games als Pokémon Sword en Shield, Animal Crossing en The Legend of Zelda: Link's Awakening op stapel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm… van mij hoeft het niet perse, want dat is niet goed voor mijn portemonnee. Hopelijk kan ik me inhouden, net als met de PS4 Pro.

  Ben wel benieuwd naar een mogelijke versie voor fanatiekere gamers.
 • In het originele artikel staat dat hij niet zo krachtig is dan een One X en PS5 pro.
  Al denk ik dat het klopt wat jullie zeggen, het is niet wat in het artikel staat.

  Voor wie het artikel wilt lezen. De titel intikken in google op je mobiele telefoon geeft toegang to het hele artikel (op pc locked hij).
 • @Newgamessuck Klopt! Excuses, ik moest uitgaan van andere bronnen wegens gebrek aan toegang tot het artikel, maar inmiddels heb ik de bron zelf wel kunnen lezen. Thanks voor de heads up!
 • Het zou mij niets verbazen dat er een mogelijkheid komt om 3DS cartridges in de Switch te gebruiken straks. Aangezien het scherm 16:9 is tegenover 4:3 op de 3DS, en het scherm een stuk groter is zouden beide vensters in het scherm van de Switch moeten passen.
  De ietwat aflopende sales van 3DS games zullen hierdoor weer een flinke boost krijgen, en het aanbod op de Switch groeit natuurlijk gigantisch.
 • @Gaaiz

  Zou mij wel verbazen. Beetje duur voor een budget model.
 • @Newgamessuck
  Welk gedeelte maakt het toevoegen van een cartridge lezer duur precies? Aan de hardware zal het i.i.g. niet liggen. Misschien een stukje ontwikkeling, maar dat betaalt zichzelf wel weer terug.
 • @Gaaiz

  Om dezelfde reden dat een PS4 geen PS3/PS2 games kan afspelen, het kost veel geld om een oud platform goed draaiende te krijgen op een nieuwe. Technisch is het een stuk ingewikkelder dan er een nieuwe kaartlezer erin proppen. Bovendien is het maar sterk de vraag of backward-compatability daadwerkelijk sales zo erg pushed.
 • @Shuckles
  De markt rondom de 3DS is gigantisch, en dan vooral in Japan. Veel van die mensen zien het niet kunnen gebruiken van hun games als drempel om over te stappen. Daar is flinke winst in te behalen.
  Het verschil met de PS4/PS3 is dat het een stuk minder prettig is om twee handhelds mee te nemen, in tegenstelling tot twee consoles op de plank.
  Nintendo heeft bij diverse generaties al backward compatibility geïmplementeerd, dus waarom nu niet? Laten we in ieder geval even afwachten welke verandering "ons doet verrassen".
 • @Gaaiz

  ''Veel van die mensen zien het niet kunnen gebruiken van hun games als drempel om over te stappen. Daar is flinke winst in te behalen.''

  Is dit gewoon gut-feeling of haal je dit ook ergens vandaan? Ik zeg niet dat het niet zo is, maar het lijkt me dat bedrijven dit effect wel hebben onderzocht.

  Ik zou het ook graag zien natuurlijk, maar ik vraag me sterk af of het realistisch is.
 • @Shuckles
  Dit is gut-feeling inderdaad. Het is in ieder geval niet onrealistich. Er zal in ieder geval iets flink anders zijn volgens het artikel in de nieuwe Switch, wat het zal zijn moet nog blijken.
 • @Gaaiz

  Aan de hardware ligt het wel. De 3DS maakt gebruik van een CPU die ARM based is. Je zult dus moeten emuleren via emulatie software en emulatie werkt nooit echt goed. Een andere optie is iedere 3DS game van een update voorzien zodat het direct gebruik kan maken van de Switch hardware.

  Kortom het is of niet ideaal in functie (emulatie) of gewoon te duur (update model)

  De reden dat Gameboy naar DS werkte is omdat de hardware hetzelfde was. Zelfde geldt overigens voor GameCube naar Wii. Dat de ps3 bc had was omdat de eerste modellen een ingebouwde PS2 hadden die er later is uitgehaald wegens kostenbesparing.

  Het update model is dus het enige logische om te doen. Maar…
  Het gaat zichzelf niet terug betalen aangezien er bijna geen verdiensten meer zijn aan 3DS software. Ook is de 3DS gamecard poort een gateway voor hackers.

  Ik zie ook liever dat men hun aandacht richt op de toekomst en de 3DS laat voor het is. Ik wil geen euro er extra aan uitgeven. Het belemmerd de groei voor Switch games.
 • @Ramirez
  Het verschil ik kracht tussen de Switch en 3DS is dermate groot genoeg om een goede vorm van emulatie te implementeren. Een model waarbij de games een update krijgen zal onhaalbaar zijn.
  Dat emulatie "nooit goed werkt" ben ik het niet mee eens. Zolang de hardware het trekt is het prima te doen. Zelfs open source projectjes die door enkele personen ontwikkeld zijn hebben zich goed bewezen.
  Voor een partij als Nintendo, met alle interne kennis over de platformen, moet dat dus haalbaar zijn.

  Dat jij er geen euro extra aan uit wil geven staat natuurlijk geheel los van de discussie, maar misschien is dat één van de redenen dat er twee varianten van een Switch komen (als we de bron moeten geloven).
 • @Gaaiz

  Mijn probleem is vooral dat je dit verwacht aan het budget model. Geloof me. Nintendo kleed het helemaal uit. Geen nieuwe dingen. Alles om het zo goedkoop mogelijk te maken.
 • @Newgamessuck
  Ik heb nooit gezegd dat ik dit verwacht van het budget model? Die wordt juist zo goedkoop mogelijk gemaakt.
  Daar verwacht ik een Switch zonder afneembare Joycons en geen docking station (wel mogelijkheid tot, maar niet meegeleverd).
 • @Gaaiz

  Zelfs N64 emulatie is nog niet echt goed haalbaar voor alle games…het draait soms crappy. Natuurlijk is het mogelijk maar waarom er resources insteken? Wat verdien je er precies mee? Hooguit dat sommige mensen de overstap maken van 3DS naar Switch maar dat doen ze uiteindelijk toch wel.

  Verder: De enige goeie manier om een naadloze ervaring te krijgen is via een update. Iedere game zal dan behandeld moeten worden en ik heb een sterk vermoeden dat niet iedere publisher daar op zit te wachten.

  Het is mooi als ze het erin bouwen maar ik zie het niet gebeuren. Vooral niet omdat Nintendo dat dan wel direct had gedaan zoals met de Gameboy, DS, Wii, Wii u en 3DS.
 • @Ramirez
  Ik geeft het 30% kans, vooral omdat je de 3DS games weer (digitaal) kunt verkopen. Mijn 3DS en bijhorende games zijn inmiddels al even verkocht, dus zal er zelf ook weinig aan hebben (Misschien wat games via de Nintendo store).
  We zullen zien! Ben i.i.g. erg nieuwsgierig wat het "nieuwe" aan de Switch zal zijn.
 • Tja zou het wel jammer vinden als er nu opeens een veel krachtiger model uitkomt eigenlijk. Had dan iedereen gelijk die optie gegeven. De mensen die dit echt willen zijn namelijk voornamelijk de mensen die al gelijk een Switch gehaald zullen hebben. Voelt een beetje als een nare streek van Nintendo.
 • @Shuckles
  Ik vind het prima, zolang er maar geen onderscheid komt in games. Helaas hebben ze dit al eerder geflikt, waar sommige 3DS games alleen op de "New 3DS" (om het lekker duidelijk te maken..) gespeeld konden worden.
 • @Shuckles

  Vrij standaard dat er na ongeveer 2.5 jaar een nieuw model komt. Of het nou om sony, microsoft of nintendo gaat.
 • @Newgamessuck

  Er is wel een verschil tussen een nieuwe model en een krachtiger model. De DS/PS3/360 bijvoorbeeld hebben wel veel moddelen gehad met hier en daar verbeteringen, maar waren hardware technisch vrijwel hetzelfde. Hier heb ik totaal geen problemen mee.

  Met het uitbrengen van krachtigere modellen (zeker als er weer exclusive games hiervoor komen) probeer je gewoon je fanbase uit te buiten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren