1. Nintendo dient handelsmerk N64 in

Nintendo dient handelsmerk N64 in

Zit een N64 Classic Mini-console er aan te komen?

Nintendo heeft in Japan een handelsmerk voor 'N64' ingediend. Hierdoor wordt er gespeculeerd over een Classic Mini-versie van de Nintendo 64.

Nintendo heeft al een Classic-editie van de NES en Super NES uitgebracht. De volgende console die Nintendo uitbracht en van enige vorm van succes genoot, was de Nintendo 64. Het zou dus niet onlogisch zijn als Nintendo hier een Classic-editie van uit zou brengen.

JapaneseNintendo meldt dat het bedrijf een handelsmerk voor N64 heeft ingediend. Het handelsmerk zou onder videogameprogramma, controller voor game-apparaat, joystick voor videogame-apparaat, tv-gamemachine en meer vallen.

Nintendo zelf heeft nog geen nieuwe Classic Mini-console aangekondigd.

"Zien jullie een Classic-editie van de Nintendo 64 zitten? En zo ja, welke games zouden er dan op moeten staan? Natuurlijk de klassieke Nintendo-games als Super Mario 64 en Zelda: Ocarina of Time en Majora's Mask, maar het zou wat mij betreft ook belangrijk zijn dat Nintendo de Rare-games weet te bemachtigen, zoals GoldenEye 007, Perfect Dark en Banjo-Kazooie. 

Daarbij is de lokale multiplayer van de console erg belangrijk. Zou de Mini-versie dan ook met vier controllers komen? Dat zou de prijs wellicht wel omhoog laten schieten. We gaan het merken." - Michel Musters

Nintendo 64

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • De console was immens tof alleen de 3d modellen uit die tijd dat kan grafisch echt niet meer
 • @kaassouflee30

  Games zijn idd minder mooi oud geworden dan snes games.

  3d games met 20 fps.

  Denk dat Nintendo een enhanced versie uit zou moeten brengen als ze dit doen en anders gewoon een gameboy-mini
 • @Newgamessuck Ik hoop inderdaad meer op een Gameboy-Mini :D
 • @Jorn6810

  OoT en MM zijn anders prima verouderd. Het is vooral de ps1 die slecht oud geworden is. Het is 1 dikke jaggfest bij die games.

  Anyway van mij hoeven ze geen n64 mini uit te brengen. Consoles uit die tijd zijn ver van legendarisch en was kwalitatief de minste generatie ooit.
 • @Ramirez de minste? Lol
 • @Ramirez

  Aan de drank? Haha

  Banjo kazooie, Tooie, Conker Mario 64 zelda oot, Majoras mask, Lylat Wars, Diddy kong racing, Dk64 Goldeneye, Perfect Dark, Paper Mario mk64 noem jij de minste generatie?
 • @kaassouflee30

  Ja dat vind ik persoonlijk een mindere generatie dan de Snes generatie.

  Als je nu in die tijd zou staan is het wel een goede generatie maar die games zijn zo slecht oud geworden dat 99% onspeelbaar is. Daarom is het de minste. Ga jij maar ff GoldenEye spelen…have fun.

  De generaties daarna zijn beter oud geworden en nog prima speelbaar. Ik had altijd het idee dat 3D veel te vroeg kwam voor consoles uit die tijd.

  Al moet ik wel zeggen:
  De ps4/wiiu/X1 generatie gaat het stokje van slechtste generatie waarschijnlijk overnemen. Originaliteit is ver te zoeken deze generatie.
 • @Ramirez

  Het gaat mij meer om de impact die de games hadden van de n64.
 • @kaassouflee30

  Maar natuurlijk. Daarom zei ik ook als je nu in die tijd staat heb je niks te klagen.
  Maar achteraf….

  Hoe dan ook heeft die generatie wel het fundament gelegd voor wat gaming nu is bij veel bepalende franchises. Dat is wel een plus.
 • @Ramirez

  De n64 is anders wel de hele reden dat ik de Gamecube in huis haalde en verliefd werd op Nintendo-games. Ik gebruikte toen nog emulators en roms, maar metname Banjo, Zelda OOT en MM (favo game ooit), Mario 64 en Conker bliezen me weg. Dit zijn games die ik (op mario 64 na, want die speelt echt niet meer zo chill) echt nog geregeld speel. Juist de low-poly uitstraling en low-res textures hebben echt wel hun charme. Ik heb dan ook liever een N64-mini (wel met optionele controller graag, want die van de N64 was echt een kutding) dan een snes-mini.

  Mooi hoe smaken verschillen. En dat de games van nu minder origineel zijn op ps4 X1 en Wii U, tjah, valt ook over te discussieren. Ja veel genres zijn inmiddels al in alle soorten en maten uitgevoerd in game-vorm, dus dat er niet veel ruimte voor originaliteit overblijft kun je game-makers niet altijd kwalijk nemen. Maar ondanks dat vind ik dat er genoeg ontwikkelaars zijn die echt wel vernieuwend en origineel proberen te blijven. God of War, Resi 7, Star Dew Valley, Little Nightmares, No man's Sky, the last guardian doen allemaal unieke dingen binnen hun genre (zeg niet dat het allemaal goede games zijn).
 • @benjaminben

  Mee eens.

  Over deze generatie is het eerder dat ontwikkelaars veel op safe spelen. In de PS2/cube tijdperk en ook daarvoor werd veel geëxperimenteerd. Dat is nu gewoon veel minder om een aantal logische redenen. (Kosten, inspiratie is moeilijk als veel al gedaan is, etc)

  Wat mij vooral stoort is het oneindige rehash gedoe waaraan iedere ontwikkelaar zich schuldig maakt. (Geen uitzonderingen) dat zag je vroeger toch wel wat minder.

  Tegenwoordig moet alles een megahit zijn anders is het gewoon gedaan met een franchise. Daarom zie je nu bijvoorbeeld ook 7 of 8 call of duty games in 1 generatie.

  Als je dat perfect vindt prima maar ik denk dat ze veel meer kunnen dan steeds maar weer hetzelfde. Dit geldt overigens voor iedere studio.

  Daarom gaat deze gen toch wel bij mij de boeken in als de treurigste qua games.
 • @Ramirez

  Allemaal leuk en aardig, maar ondertussen deed de 7de console generatie hetzelfde + erger.
  De beginjaren gingen gepaard met problemen uiteenlopend van hoge prijzen(PS3), vele malen minder kracht in vergelijking met concurrenten(Wii) en gewoonweg exemplaren die kapot gingen(X360).
  Buiten dat had geen enkele console de hele periode lang écht goede games. X360 had het vooral op het begin, PS3 vooral op het eind en de Wii had hier en daar wat leuke titels gekregen maar te weinig.

  8ste generatie het slechtste? Naar mijn mening totaal niet. Enige grote minpunt is dat deze generatie wat moeilijk op gang kwam in de eerste 1 á 2 jaar.
  Daarbij, de Switch wordt ook gerekend tot de 8ste generatie.

  En wil je originaliteit? Speel indie games, iets wat deze generatie ook een boost heeft gekregen door het makkelijk online gebruik.

  En de N64 is slecht verjaard ja, maar voor die tijd was die generatie revolutionair op zoveel fronten ook buiten het 3D. Gaming werd in de 5de generatie enorm en de eerste AAA games werden geproduceerd. Ook werd gamen destijds wat meer mainstream en werd het iets minder een luxe voor Japan en de VS.
 • @Ramirez achteraf is altijd makkelijk praten. Achteraf zijn de autos uit het jaar 1901 ook echt niet meer te doen. Rijden langzaam. Houten wielen zonder vering. Luidruchtig en stinkend. Ze hadden beter kunnen wachten tot ze een degelijke auto als de VW Golf konden bouwen. Maar zonder sarcasme, zeggen dat 3D te vroeg kwam is natuurlijk bs. Zonder 3d van toen hadden we niet de vooruitgang van nu. Sure, het ziet er nu allemaal niet uit, maar toen had je de arcade in huis. Ridge Racer Revolution en Super Mario 64 zagen er in die tijd net zo goed uit als GT sport en Mario Odessey nu. En over 20 jaar zien de laatstgenoemde er net zo goed uit als RRR en SM64 nu. True 3D blijft minder lang goed dan sprites, maar een mini N64 (evenals de eerdere minis) is op de eerste plaats gewoon een nostalgie hebbedingetje. En als er iets veel nostalgische waarde voor mij heeft, is het de N64 en games.
 • @Fukushu

  Zelfs Nintendo gaf aan dat de n64 niet volledig 3D aankon zoals ze dat voor ogen hadden. Daarom waren sommige games ook alleen maar speelbaar met een expansion pack.

  Het kwam gewoon een paar jaartjes te vroeg. Niks ergs aan. Ze hebben geroeid met de riemen die er waren en uiteindelijk is daar zelfs de beste game ooit uit gekomen.

  De topgames waren allemaal ok. Maar je hebt ook nog een groep games daaronder…en dat was gewoon niet best.

  Dat was op de Snes en ook de PS2/cube beter geregeld.

  Over de n64 mini.
  Een Snes op een 4K scherm is gewoon nog prachtig. Ik twijfel of dat ook het geval is voor de n64. Je kunt het nostalgie noemen zon jaggfest…maar ik betwijfel of je er mee wegkomt.

  Maargoed ik ben slechts 1 persoon met een mening. Het gaat er uiteindelijk om dat je er plezier mee hebt. :)
 • @Ramirez

  ondanks dat ik niet denk dat je mening door het gros gedeeld wordt, heb je zeker een punt en je onderbouwt het goed. Dan is een mening in mijn ogen meestal oke.

  En bent het met je eens ; remasters, heruitgaves en doorborduren op altijd maar dezelfde shit is zeker iets meer van nu. En het grote minpunt van deze generatie. Toch… we hebben de indie-markt nog. dit vind ik om de door jou genoemde redenen ook zo interessant ;)
 • @benjaminben

  Ik sta ook niet echt te wachten op een N64 mini. Ik zal niet ontkennen dat de N64 ontzettend goede games had, maar het was de eerste 3D-generatie. 3D is daarna nog drie generaties doorontwikkeld en er zijn dus betere games gekomen. Uiteraard qua gameplay en sfeer zijn sommige titels uit die tijd nog steeds prima speelbaar, maar ik vraag me af hoeveel. Ik ben nu bijvoorbeeld Bayonetta aan het spelen op de Switch en ik zit af en toe te zuchten over camerastanden, de controle enz. en dan bedenk ik me dat het een game uit 2009 is en dat het eigenlijk wel meevalt. Dat probleem ga je met games uit de vorige eeuw ook krijgen op de N64-mini. Ook al geldt dat niet voor al die games.

  Qua 2D waren de games al op min of meer het hoogste niveau ten tijden van de SNES. Daarna zijn er niet veel betere 2D-games uitgekomen, waardoor ik eerder een SNES-mini dan een N64-mini zou kopen. Na de N64 zijn er talloze (betere) 3D-games uitgekomen.

  Ja, de verandering van 2D naar 3D was denk ik één van de grootste stappen tussen de generaties. Daarna kwam het online gamen en het HD, maar dat heeft eigenlijk weinig nieuws toegevoegd.
 • Ja hoor daar komt ie de N64 mini!
  Verzamel ze allemaal…
 • Super Smash Bros: de originele versie, met fatsoenlijke controllers en multiplayer support op een N64 mini? Yes please.
 • Het is voor mij onmogelijk om nog golden eye met een n64 controller te spelen… het gebruiken van 1 analoog maakt me gestoord.
 • N64 heb ik overgeslagen, heeft me nooit kunnen boeien, dus sla maar over wat mij betreft en bring on the gamecube mini

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren