1. Patent voor Switch vr-bril opgedoken

Patent voor Switch vr-bril opgedoken

Lijkt op de Labo-headset, maar dan van plastic

Er is een patent gevonden van Nintendo waarin een virtualrealitybril voor de Switch centraal staat.

Dat heeft de website LetsGoDigital ontdekt. Het patent werd in februari 2018 al ingevoerd, maar is pas sinds augustus dit jaar zichtbaar.

De headset lijkt in eerste instantie op de kartonnen vr-bril die spelers met een Nintendo Labo-pakket kunnen maken, met het verschil dat deze headset van plastic is en waarschijnlijk niet door spelers zelf in elkaar gezet hoeft te worden.

Net als de kartonnen vr-headset bevat deze versie geen hoofdband. In plaats daarvan schuiven spelers de Switch zelf in de bril en houden ze het apparaat tegen hun gezicht aan.

Het is niet duidelijk of Nintendo van plan is wat concreets te lanceren gebaseerd op dit patent. Vooralsnog heeft het bedrijf geen officiële aankondiging gedaan. Gisteren kwam ook al een patent van Nintendo naar buiten met daarin Joy-Cons waarbij het bovenste gedeelte van positie kan veranderen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Die eerste twee plaatjes hebben iets heel komisch. Bord voor je kop.

  Dit komt niet uit, neemt de gedachte achter Labo weg.
 • Veel te Onhandig. Maak een hoofdband aan dat ding en zorg ervoor dat de Joy Cons en Pro Controller los gebruikt kunnen worden.

  Verder denk ik inderdaad ook dat dit een voorloper is van de Labo VR-headset.
 • @Piet S.

  Je kunt eindelijk Link worden en zijn, jou droom komt uit Piet :p
 • @CyberFl

  Ik denk niet dat je mij wil zien in zo'n groen pakje… :P
 • De Switch heeft een veel te lage resolutie voor VR, daarbij komt nog kijken dat het beeld in twee beelden opgesplitst moet worden, waardoor er veel meer rekenkracht nodig is volgens mij.

  Wellicht leuk voor de Switch Pro? Als die er ooit komt tenminste.
 • "Nu met gratis nek hernia"
 • Koop gewoon een Vive of Index of occlust
 • @Darkempire

  Of je wacht gewoon tot er iets fatsoenlijks, met veel ondersteuning, op de markt gebracht wordt. :)
 • @Piet S.

  Psvr 2 misschien? En ik vind psvr best leuk. Maar gewoon voor erbij, sowieso zat vr voor mij nooit een vervanger worden van het huidige gamen.
 • @TommieNL

  Bij mij ook niet. Voor mij gaat er niets boven op het puntje van m’n stoel zitten (met een grote TV voor me), terwijl ik helemaal in een game gezogen wordt! :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren