1. Nintendo vraagt patent aan voor een Switch-stylus

Nintendo vraagt patent aan voor een Switch-stylus

Vastgekoppeld aan een Joy-Con

Een patent dat Nintendo in juni heeft ingediend is plots opgedoken en toont een stylus waarmee de Switch kan worden bediend.

Ondanks de touchscreen-functie van de Switch, is er geen bijpassende stylus op de markt gebracht door Nintendo. Bij de vorige console van Nintendo, de Wii U, zat de stylus bij de console inbegrepen. Verrassend genoeg ontbreekt deze vooralsnog bij de Switch. Een opgedoken patent, dat werd ontdekt door Siliconera, wekt de indruk dat hier verandering in komt.

Het patent geeft niet alleen het accessoire weer, maar demonstreert ook een aantal interessante mogelijkheden van de stylus. In de afbeelding zien we dat de stylus direct verbonden is met één van de Joy-Cons. Door deze verbinding is het bijvoorbeeld mogelijk om de dikte van een getekende lijn met de Joy-Con aan te passen. Daarnaast kan er feedback van de stylus naar de Joy-Con worden verstuurd in de vorm van rumble.

Zoals altijd het geval is bij patenten, kan er niet met zekerheid worden gezegd dat het product werkelijk wordt gelanceerd. Het kan ook zomaar zo zijn dat Nintendo zichzelf enkel wil indekken en een octrooi achter de hand wil hebben voor een mogelijk product. Maar gezien het gebrek aan vergelijkbare producten is de mogelijkheid minstens aannemelijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren