1. Nintendo heeft Pokémon-leaker gevonden

Nintendo heeft Pokémon-leaker gevonden

Bedrijf onthult dader via statement

Nintendo en The Pokémon Company hebben een statement naar buiten gebracht over de persoon die info over Pokémon Sword en Shield heeft gelekt, deze blijkt voor een Portugese gamewebsite te werken.

In november gingen er geruchten rond dat Nintendo een van de verantwoordelijke personen van de leks hadden opgespoord en een aanklacht ging indienen. Nu heeft Nintendo samen met de The Pokémon Company een officieel statement afgelegd in de zaak tegenover het platform VGC.

In het statement wordt gezegd dat ze inderdaad de lekker hebben opgespoord. Het gaat om een redacteur van het Portugese platform FNintendo die een paar maanden voor de release een reviewexemplaar van Nintendo had gekregen en de foto's voor het embargo afliep online had verspreid. In het statement zegt de uitgever ook alle relaties met het platform te hebben verbroken, vanwege de breuk van vertrouwen.

FNintendo heeft ook gereageerd op het statement. Ze bieden hierin hun verontschuldigingen aan Nintendo en The Pokémon Company en zeggen dat ze de verantwoordelijke redacteur te hebben ontslagen. FNintendo hoopt ook dat de band tussen hun en Nintendo ooit hersteld kan worden.

pokemon sword shield

In de maanden voor de release van Pokémon Sword en Shield werden er een aantal foto's van de Pokémon-games gelekt. Hierin waren gameplay-beelden te zien, maar ook pokémon die nog niet officieel door Nintendo en The Pokémon Company waren aangekondigd. De gelekte foto's verspreiden zich razendsnel over het internet. Nintendo was hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee en kondigde aan om het lek te onderzoeken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Tsjaa die gamesite kan wel opdoeken als je naam FNintendo is. Jammer joh maar eigen schuld al dat gedoe dat gamesites altijd de eerste willen zijn met bepaalde dingen om maar wat clicks binnen te krijgen. Heb liever dat er juiste informatie staat dan maar wat erop gooien of dus leaks publiceren die je niet mag publiceren.
 • Bye bye Piet!

  😜
 • @Don Carpaccio

  Dat zou ik wel willen, want dan zou ik de inhoud van de aankomende Direct misschien ook al weten! <3😜
 • @Piet S.

  maar…Die direct zou toch 100% zeker in Januari komen? :P
 • @Newgamessuck

  Ik weet niet wie dat gezegd heeft, maar ik in ieder geval niet… XD
  Mijn gok blijft (voor nu) feb., echter zou maart ook kunnen, natuurlijk.
 • @Piet S. IK hoop dat die vandaag wordt aangekondigd en morgen wordt uitgezonden. Want hoelang wil Nintendo nog wachten met het aankondigen van nieuwe titels. Heeft Nintendo wel echt zoveel onaangekondigde games waar wij nog niks van af weten begin echt mijn twijfels te hebben.
 • @smaakmaker

  Wanneer ze de direct ook uitzenden, het zal focussen op april tot en met augustus met hier en daat een teaser voor erna. Vroeg of laat komt hij wel, zegt niets over goede of slechte line up.

  Dat de fans schreeuwen om een direct is alleen maar gratis reclame.

  Maar tussen nu en eind maart ergens zal hij wel komen. Aankondiging vandaag zou kunnen en anders geef ik volgende week ook een grote kans. Eigenlijk iedere week vanaf nu..
 • @Newgamessuck

  Zoiets verwacht ik ook als we maar te weten komen hoe de rest van het jaar er komt te zien. Want iedereen verwacht dat Nintendo echt nog heel veel toffe onaangekondigde titels heeft. Maar ik houd daarin een slag om de arm.
 • @smaakmaker

  Nintendo heeft nog maar 1 console te supporten en deze heeft nu al een huge userbase. Lijkt mij een gegeven dat ze dit optimaal willen uitbuiten. Ik verwacht zeker wel wat klappers.

  Mario 3d world deluxe –> Dit is een no brainer. Snap dat veel ex WiiU bezitters hier niet op wachten, maar deze game en de switch wordt een sales kanon. 100% zeker dat deze vroeg of laat komt.

  Donkey Kong Country returns 3 –> Ook deze gaat vroeg of laat komen. Spel heeft een fanatieke fanbase. Niet zo groot als bovenstaande, maar voor de meer hardcode platform gamer een zoethoudertje.

  Nieuwe mario 2d game –> Ook deze komt vroeg of laat. Denk niet dit jaar, maar dit gaat ook 10 miljoen+ in sales.

  Bayo 3 –> Het is tijd dit jaar denk ik

  Metroid prime 4 –> Denk volgend jaar holidays

  Paper mario –> geruchten zeggen dit jaar. Zijn altijd hit or miss games

  Mario kart 9 of Deluxe dlc –> Ik denk het laatste en mario kart 9 als release banger voor de Switch 2 over 2 a 3 jaar.

  botw 2 –> Deze holidays, ik geloof er nog in.

  botw 3 –> Ook zoals mario kart 9 rond Switch 2 release.

  Mario Odessey 2 –> Ook deze zie ik dit of volgend jaar komen (of Switch 2 release year?

  Splatoon –> Ik verwacht deze generatie nog een splatoon game die niet splatoon 3 is. Splatoon 3 wederom een switch 2 game rond release date.  Nintendo heeft deze generatie gemerkt dat sommige evergreens een generatie lang verkopen. Daarom verwacht ik in het release jaar van Switch 2 veel grote titels die de Switch 2 oushen en een generatie lang blijven verkopen.
 • @Newgamessuck

  Mooie lijst en ik hoop dat die games inderdaad verschijnen.
  Maar ik wanneer Zelda dit jaar niet komt verwacht ik idd mk9.

  En een nieuwe DKCR3 kan alleen als Retro er 1 af had voor Prime 4. Want anders zie ik het betreft Donkey kong de komende jaren somber in. Want Retro kan die kwaliteit bereiken en bij een andere studio is dat afwachten.

  En ik hoef geen 3 Botw games hoor 2 is meer dan voldoende laat ze dan weer een totaal nieuwe Zelda maken.

  En prime 4 ik denk eerder maart 2022.

  Mario odyssey 2 ik denk volgend jaar al zie ik liever een 3D dk game van hun.

  Nieuwe 2D mario game ik zie het niet gebeuren. Mario Maker is daar van de reden.
  En een 2D Mario zou ik alleen willen met een nieuwe artstyle.

  Splatoon mag weer pas op de Switch 2 van mij.

  En Bayonetta 3 ik denk idd dit jaar

  Ik hoop het inderdaad dit jaar net als Paper Mario en ik hoop een 2D metroid. En ik hoop echt op mk9 en dkcr3. En dan even een zelda loos jaartje
 • @smaakmaker

  Ja 2d metroid zie ik ook nog wel komen op de switch.

  Als je kijkt wat die "New" Super Mario 2d games verkochten, dan zul je beseffen dat een 2d mario game een no brainer is op de Switch. Zelfs new Mario U deluxe verkocht meer dan Maker! Net als jij hoop ik wel op een nieuwe artstyle (verwacht ik wel).
 • @smaakmaker

  Het kan ook gewoon maart worden. Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX & Animal Crossing komen uit in maart, dus het kan zijn dat ze daarop wachten. Ik hoop natuurlijk gewoon op feb. en het liefste nog vandaag!

  En het moment van de aankondiging staat in mijn ogen compleet los van de hoeveelheid titels. Kijk maar eens naar de hoeveelheid exclusives die Nintendo in het laatste half jaar van 2019 uitgebracht heeft. Meerdere per maand is gewoon mogelijk.
 • @Piet S.

  Het kan ook maart worden. Maar waarom zul je wachten tot Animal crossing en een remake van Pokemon uit zijn. Denk je dat nieuwe games aankondigingen verkopen afsnoepen van deze titels. En de laatste keer dat zo laat pas een general direct gaven in 2018 was het jaar op Smash na ook niet super. Dus ik houd echt een slag om de arm. Maar laten we het hopen dat er nog veel moois in het verschiet ligt.
 • @smaakmaker

  Geen idee wat de achterliggende gedacht is. Misschien inderdaad wel het weghalen van aandacht van die maart releases. Dat zou zomaar kunnen.

  En verder heeft de timing van de Direct niets te maken met de inhoud. Dat die van maart 2018 niet interessant was op Smash na (naar jouw mening), wil niet zeggen dat als ie dit jaar ook (pas) in maart is, dat is dan ook "niet interessant" is. :P
 • @Piet S. Hopen dat die vandaag aangekondigd wordt. Maar nee zeker als Wii u bezitter vond ik 2018 heel erg magertjes veel ports en weinig echt grote nieuwe games op Smash na. Ook al heb ik mij met de DLC van Rabbids en Mario Tennis en nogmaals Dkctrf prima vermaakt. Maar ik heb dit jaar gewoon mijn twijfels of Nintendo echt wel nog grote onaangekondigde games heeft voor dit jaar die jullie denken dat ze nog hebben. Ik houd graag een slag om de arm. Maar laat vandaag die direct aub worden aangekondigd. Zodat we morgen eindelijk antwoorden hebben haha.
 • @smaakmaker

  Ik vond 2018 de zwakste van de afgelopen 3 jaren, maar alsnog prima door Smash, wat natuurlijk gewoon een weergaloze top game is!

  Verder denk ik dat het dit jaar goed gaat komen. Ik hoop dat de geruchten waar zijn en er een (nieuwe) 2D Metroid game en Paper Mario game aangekondigd (en uitgebracht) worden.

  Ik wil de Direct ook z.s.m., maar het is gewoon afwachten, of je dat nou leuk vindt of niet… :P
 • @Piet S.

  Ik hoop het maar ik heb mijn twijfels.
 • @Piet S.
  Nou ook deze week lijkt er geen direct te komen en misschien met een gerucht dat Nintendo de E3 overslaat Ga ik toch steeds meer het vermoeden krijgen dat Nintendo dit jaar helemaal geen grote nieuwe titels heeft. Nintendo maakt er qua aankondigen van games een potje van op dit moment.
 • @smaakmaker

  Het is pas feb., we hebben pas nog een Pokémon Direct gehad en de laatste general Direct is in sept. 2019 geweest. Niet zo overdrijven, want zo erg is het helemaal niet. Daarnaast is de eerste Direct van het jaar al vaker in maart geweest… Dat is dus ook gewoon een mogelijkheid.

  En als wat vind je dan van Xbox en PS als je al vindt dat Nintendo er 'een potje' van maakt?

  Niet zo stressen man… XD


  'en misschien met een gerucht dat Nintendo de E3 overslaat'
  Dit verwijs ik naar het rijk der fabelen tot ik er iets over gelezen heb. Aan een discussie op Reddit, o.i.d. (zonder bron of bewijs) hecht ik 0 waarde.
 • @Piet S.

  Dat wil je toch niet! Leuker om verrast te worden tijdens de nieuwe Direct!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren