1. Nintendo moet horizon verbreden volgens investeerder

Nintendo moet horizon verbreden volgens investeerder

Heeft twee procent van bedrijf in handen

Volgens investeerder ValueAct Capital Partners moet Nintendo zijn horizon verbreden om een breder entertainmentbedrijf te worden. Dat blijkt uit een reportage van Reuters.

ValueAct Capital Partners staat bekend als een ‘activisten belegger’. Dit soort investeerders kopen een groot aantal aandelen op om de toekomst van een bedrijf te kunnen beïnvloeden. Vorig jaar kocht ValueAct Capital 2,6 miljoen aandelen bij de Japanse gamemaker op, wat neerkomt op 1,1 miljard dollar (iets meer dan 1 miljard euro). Nu zegt de investeerder gesprekken te voeren met Nintendo over mogelijkheden daarover. Volgens Reuters wil ValueAct Capital van Nintendo een merk maken dat de strijd aangaat met bedrijven en diensten als Netflix, Disney Plus en Tencent.

ValueAct Capital Partners zegt al meerdere gesprekken met Nintendo heeft gevoerd om plannen door te spreken. Het investeerders bedrijf geeft aan alle vertrouwen te hebben in de CEO van Nintendo, Shuntaro Furukawa, voor de toekomst van de Japanse gamegigant. Nintendo geeft aan in gesprek te zijn met de investeerder, maar wil er verder niets over loslaten.

Nintendo stond jarenlang bekend als een bedrijf dat alleen video games maakte. In de laatste jaren heeft het bedrijf al stappen gezet om diens horizon te verbreden. Zo zijn er verschillende mobiele games uitgebracht, is er een animatiefilm over Super Mario in de maak en komt op 1 augustus de eerste Super Mario-Lego set uit.

Lego Super Mario

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Lol die gast heeft geen flauw benul wat hij bedoelt. Tencent is de officiële partner van ninty in China. Als ze die kwijt raken dan is het dag tegen de Chinese markt.

  Gasten als dit verzieken bedrijven.
 • @san5324

  Ze kunnen bv wel series/films uitbrengen uit hun Nintendo libary. Dat zie ik wel zitten eerlijk gezegd.
 • @CyberFl

  Ik hou mijn hart vast..
 • @san5324

  Lees het Reuters artikel. Het laatste wat ze willen is het bedrijf verzieken.
 • Ja Nintendo is natuurlijk hun horizon al aan het verbreden. Pretparken, binnekort een Bioscoop film en lego. Al vind ik het qua lego fan jammer dat ze zich meer richten op kinderen dan op de volwassen lego fan. Maar ik hoop in 2023 of later nog een keer naar Super Nintendo world in Orlando te gaan. En dan als grootste fan naar het Donkey kong gedeelte als eerst te gaan haha.
 • Ik raad iedereen aan die er interesse in heeft het originele artikel van Reuters te lezen. No hard feeling, maar de vertaling hier op insidegamer is niet 100% correct met de werkelijkheid. Er staat nergens dat ze willen dat Nintendo met die reuzen moet concurreren (apple music staat ook in dat rijtje). Het gaat erom dat ze net als die reuzen content hebben en daarom net zo groot kunnen worden (wat ook prima in hun eigen straatje kan)..Nintendo met 50 miljard market cap is te klein voor de IP die ze hebben. Er kan veel meer mee. Ze kunnen veel groter worden.

  Ze hebben iig nog geen 3% van de aandelen dus hebben opzich niks te zeggen. Maar wat ze wel doen is Nintendo 'gratis' helpen. Dit omdat ze door hun investering in nintendo daar vele miljoenen aan kunnen verdienen. Het is geen aandeelhouder die dus kan dwingen. Het is dus goedbedoeld advies van adviseurs waar zowel nintendo als de investeerder(s) baat bij hebben.

  Persoonlijk denk ik dat Nintendo hier als conservatief bedrijf die vaak achter de feiten aanloopt enorm veel baat bij heeft.
 • NewGamesSuck is volgens mij partner bij ValueAct Capital Partners
 • @CerandoX.nl

  Heb helaas geen miljarden. Maar ik vind het wel een goede ontwikkeling.
 • @Newgamessuck
  Er valt idd wel meer uit de franchises te halen dan alleen games.
 • Ik ben best wel klaar met de hele aandelenmarkt en "investeerders". Er worden zo veel bedrijven leeggezogen en kapot gemaakt, en in crisis tijden als deze gaat er niets van dat geld terug.
  Dit is ook een mooi voorbeeld, de Switch gaat als een malle maar de investeerders willen meer en meer geld.
 • @Gaaiz

  Ik snap waar je het over hebt. Maar dat heeft niets met dit artikel te maken. Dit is geen investeerder met meerderheids belang die bedrijven wilt opknippen voor snel geld en het bedrijf gebroken achterlaten.

  Dit is een bedrijf met relatief kleine posities in bedrijven waar ze denken met goedbedoeld advies de bedrijven nog sterker kunnen maken en daar heeft het bedrijf baat bij en de investeerder ook.

  Juist Nintendo is zo een bedrijf die dit prima kan gebruiken. Njet iedere actieve investeerder is een sprinkhaan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren