1. Nintendo onhult de bestverkochte indiegames op Switch

Nintendo onhult de bestverkochte indiegames op Switch

Met onder andere Hollow Knight en Golf Story

Nintendo heeft op de GDC de tien bestverkochte indiegames op de Switch onthuld.

In willekeurige volgorde gaat het om de volgende indiegames:
Stardew Valley
Hollow Knight
Overcooked 2
Undertale
Dead Cells
Enter the Gungeon
Graceful Explosion Machine
Celeste
Golf Story
Overcooked

Vorig jaar onthulde Nintendo ook al de bestverkochte indiegames op de Switch. Toen zaten onder andere nog Shovel Knight: Treasure Trove, NBA Playgrounds, SteamWorld Dig 2 en Fast RMX in de lijst. Games als Overcooked 2 en Hollow Knight hebben deze plekken nu overgenomen.

Nintendo legt deze generatie veel nadruk op games van onafhankelijke ontwikkelaars. Het bedrijf houdt zelfs regelmatig een Direct-uitzending gericht op deze indiegames. Deze week nog werd een dergelijke Nindies Showcase uitgezonden, waaruit onder andere bleek dat Cuphead naar de Switch komt en Nintendo samenwerkt met de makers van Crypt of the Necrodancer om een versie met Link en Zelda te maken genaamd Cadence of Hyrule.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooi lijstje! De enige die naar mijn mening nog ontbreekt is Into the Breach, maar ik denk dat het genre niet populair genoeg is.
 • @Gaaiz

  Van mij had Monster Boy and the Cursed Kingdom er nog wel tussen mogen staan!
 • Ik heb alleen Hollow Knight en Celeste gekocht uit de E-shop. Er staat nog wel een aantal titels bij die ik misschien ooit ga kopen, zoals Stardew Valley en Overcooked 2. Echter kan ik sinds woensdag eigenlijk niet meer wachten tot 18 april: Cuphead.
 • @Luigi1985

  Ik wacht met smart op Cuphead en Cadence Of Hyrule! <-3
 • @Piet S.

  #MeToo
 • @Luigi1985

  Van alle games op de Switch die ik in mijn bezit heb is Stardew Valley mijn meestgespeelde. Het zal waarschijnlijk te maken hebben met de rust die de game brengt…
 • @Silverwolf

  Misschien koop ik m in de zomer wel voor in t vliegtuig als ik op vakantie ga.
 • Heeft iemand de game Baba is You al gespeeld? De game staat hoog in de verkooplijst deze maand, maar is de game ook echt zo goed?
 • @Silverwolf
  Ja newgamessuck zei dat ie de moeite waard is vorige week en ik zag dat een van de redacteuren het er vorige week ook over had bij ‘wat spelen we het weekend’. Thijs geloof ik en die was ook erg positief.
 • @Silverwolf
  Het hele stijltje doet mij helemaal niets. Ook de gameplay beelden waren vooralsnog niet overtuigend.. Zou fijn zijn als er iets van een demo komt.
 • @Gaaiz

  Als je de gameplay beelden hebt gezien en je snapt ook echt wat er gebeurt en je vindt het niets is het denk ik niet je ding.

  Spel is lastig in woorden uit te leggen. Doe een poging:
  Het is een puzzel spel waar de regels in text op het scherm staan. Je kunt de text verplaatsen en veranderen zodat de regels veranderen en daarmee het level haalt. Het is een soort puzzels oplossen door zelf te programmeren wat je moet doen. Geniaal idee. Denk dat je het even in filmpjes moet zien om het te begrijpen.

  Trailers zullen niet helpen, je moet echt even gameplay beelden zoeken.

  I like het. Vooral om zijn originaliteit. Heb wel lach momentjes gehad vol ongeloof hoe ik de puzzel had opgelost. Vaak afvragend of het wel de bedoeling was. dingen als 'Flag is win, baba is you, Wall is stop' Jij bent baba en kunt niet bij de flag, omdat de wall ervoor zit. Je kunt maken 'wall is you, flag is win'. Loop jij als wall naar de flag en level gehaald. Een andere oplossing is 'wall is stop' kapot maken en door de muur lopen als baba. Even een simpel voorbeeld. Puzzels worden veel en veel moeilijker en complexer dan dit natuurlijk.

  Voor 12 euro heel leuk vermaak
 • @Newgamessuck
  Hmm… Ja, 12 euro is eigenlijk niet zo veel. Ik speur vanmiddag nog even door de Indie Sale, en als er niets anders leuks tussen zit koop ik 'm wellicht.
 • Is Unravel 2 een aanrader? Ik heb zojuist de trailer bekeken en wat ziet die game er prachtig uit zeg!
 • @Piet S.
  Het is wel leuk voor even, maar ik vond het niet fantastisch. Zou er max. 8 euro voor uitgeven.
 • @Piet S.

  Heb m voor de ps4. Vond het echt een hele saaie platformer. Eerste levels zijn echt heel langzaam en gemakkelijk. Pas op het eind komt er wat meer actie in en wordt ie iets leuker, maar het is ook een hele korte game.

  Heb een code gekregen voor die game. Zou er geen geld aan uitgeven.
 • @Luigi1985& @Gaaiz

  Thanks mannen. Ik schrap 'm van m'n lijstje!
  Iemand verder gekomen met Crypt Of The NecroDancer (ik heb ooit 1 level gespeeld, maar meer niet)? En is dat volgens jullie wel een aanrader?
 • @Piet S.

  Beetje dubbelop met cadance of hyrule. Want die koop jij sowieso ;)
 • @Newgamessuck

  Goh, zou je denken!? ;-P

  Sequels/prequels kopen (mits de gameplay goed/leuk is) vind ik verder geen ramp. Vandaar mijn vraag! :-)
 • Goede lijst maar waar is: The binding of Isaac?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren