1. Nintendo past Super Smash Bros.-ontwerp aan wegens racisme

Nintendo past Super Smash Bros.-ontwerp aan wegens racisme

Beledigende Mr. Game and Watch past niet bij de waarden van Nintendo

Nintendo heeft duidelijk gemaakt dat ze een een ontwerp in Super Smash Bros. Ultimate gaan aanpassen vanwege racistische uitingen. Het gaat over een design van Mr. Game & Watch die bij een bepaalde aanval wordt neergezet als een indiaan.

Bij één van de aanvallen van Mr. Game & Watch, genaamd 'Fire Attack', is te zien in Super Smash Bros. Ultimate. Dit design toont een rode verschijning met een fakkel en een veer op zijn hoofd, die een weerspiegeling is van een indiaan. Het design stamt uit 1982 waarbij de personages met dezelfde vormgeving als indianen een fort willen binnen vallen dat verdedigd wordt door cowboys. Het design werd in een tweet naar buiten gebracht. Sindsdien zijn er meerdere negatieve reacties van mensen die eisen dat het verwijderd wordt uit de game.

Een woordvoerder van Nintendo reageert op het design door te zeggen dat ze een update maken voor Super Smash Bros. Ultimate waarin de veer verwijderd wordt van het design. "De originele game en designkeuzes zijn meer dan dertig jaar geleden gemaakt. Deze keuzes en weerspiegelingen passen uiteraard niet meer bij de normen en waarden van Nintendo," aldus de woordvoerder. Destijds is het design ook aangepast en Nintendo gaat dat nu weer doen.

Nintendo

'We bieden onze oprechte excuses aan dat dit design langs onze marketing is gegaan. Super Smash Bros. Ultimate moet een game worden die iedereen aanspreekt en leuk is om te spelen."

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt 7 december voor de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Aanstelleritis.. ik vind het wel alles maal doorslaat hoor.,.
 • @Darkempire
  Ik kan ook altijd slecht tegen dit nieuws. Het is net of mensen zich ergens over druk moeten maken. Snap dat oprecht niet.
 • Ik word echt zo moe van die politieke correctheid en het blijven grijpen naar de racisme kaart.
 • Willen we meer of minder Indianen?
 • Ben bang dat dit steeds erger word helaas. Geef schreeuwers macht en ze zullen doorgaan…
 • O deal lord.
 • Mijn god waar gaat het heen met de wereld….. Stelletje kansloze azijnzeikers krijgen alles voor elkaar door te schreeuwen op Facebook en Twitter etc . … Daarom voor mij ook geen Social media. Beetje forum is genoeg voor mij. Oh en dan discord naar dat zie ik meer als een Whatsapp groepje.
 • Ik blijf het overdreven vinden….maar ja.
 • Stoppen ze er eindelijk een minderheid in is het weer niet goed…

  Als je al aanstoot neemt aan Mr Game and Watch ben je niet meer te redden. Echt waar gaat dit heen?

  Ergens hoop ik dat dit alleen voor de Amerikaanse versie gaat gelden.
 • Als dit mensen kwetst en of beledigd en het is zo makkelijk te veranderen, waarom zou dat in dit geval verkeerd zijn. Ik snap al deze negatieve reacties niet, het is niet zo dat je er nu achteruit op gaat als je hier geen aanstoot aan neemt. Azijnzeikers zie ik eerder onder bovenstaande reaguurders.
 • @DarkGoomy

  Het gaat hier puur vanwege het feit dat er een politiek correcte cultuur onstaat die totaal het doel voorbij streeft.

  Waar gaat dit heen. Mag ik straks niet meer met een gezond stel benen lopen, omdat het wellicht aanstootgevend zal zijn voor mensen die niet kunnen lopen. Ben ik dan racistisch omdat ik als blank persoon een glas melk drink. Als gast bij "de wereld draait door" niet aangesproken worden als man of vrouw, maar als "tafelgast". Tja ik verzin het niet, dat hebben andere al voor mij gedaan.

  Deze hele indianentooi zal mij een biet wezen. Maar al die deugmensen dient wel een halt toegeroepen te worden. Zoals eerder gezegd deze beweging en cultuuromslag streeft totaal het doel voorbij en heeft niks meer met racisme te maken.
 • @Gitaarlapzwans
  Dat met dat glas melk vond ik echt zo lachwekkend toen ik dat voor het eerst las. Er was ook echt iemand die het helemaal aan het toejuichen was omdat er racistisch partijen ook gebruik maken van een glas melk als logo. Man man man
 • Eigelijk moet nu de meerderheid zeggen. Ik koop het niet meer als jullie het eruit halen.

  Mij persoonlijk maakt het niet zo veel uit hoor, maar het is met die soort dingen altijd het zelfde. Een gedeelte schreeuwt moord en brand en een bedrijf probeerd zijn naam te redden.

  Wat zal het antwoord zijn als alle potentiële kopers zeggen dat het er in moet blijven?
 • Tja. Binnenin de groep der Minderheden, in het Westen, heb je nu eenmaal professionele aanstellers. Als “wij” (meestal de cultuurloze, vieze superieure blanke man) een karikatuur maken van de typische luie, vatsige westerse alcoholiekers, hoor je niemand klagen. Als men dan een Indiër erbij haalt die zijn hele leven lang slecht Engels praat, omdat hij “van ergens anders komt” staat het kot in brand. Ik heb het natuurlijk over de Simpsons.

  Globaal gezien zijn linkse wereldverbeteraars en aanstelligere minderheden de diversiteit in het Westen aan het verkl*ten in een grijze massa.

  Als men in games, films en boeken dezelfde geschifte denkwijze verder gaat toegepassen, is er geen kleur meer. Enkel een saaie eentonige wereld.

  Ik erger mij ook aan bepaalde religies en groepen die door rechts of links worden beschermd. Ondanks dat ze zelf tekortschieten binnen hun eigen gemeenschap. Homofobie, atheïsten verstoten, racisme, gedwongen huwelijk, haat naar anderen, gehandicapten verbergen, vrouwendiscriminatie…
 • Die PC (South Park reference, jwz) gaat echt te ver. Bepaalde mensen en groepen voelen zich al beledigd bij het minste of geringste en dat bedrijven hier in meegaan, dat vind ik echt jammer…

  Je maakt juist een statement als je niet meegaat in dit soort onzin. Ik vind het bv. ook echt top dat sommige gemeenten niet meegaan in het afschaffen van Zwarte Piet!

  'Blanke hetero CIS mannen' (zoals ze dat zo mooi noemen) mogen al bijna geen mening meer hebben in de USA… Iets met omgekeerde discriminatie en je te veel verschuilen achter je 'minderheden groep' om dit in te zien? :'-)
  O, ik zeur nu niet over dat ik gediscrimineerd wordt ofzo he, maar hiermee geef ik aan hoe hypocriet de wereld tegenwoordig in elkaar zit. Ellende…
 • Het zal mij een rotzorg zijn of er wel of geen veer op het poppetje staan, maar ik vind ook dat we te ver doordraven.

  Wat ik in de meeste gevallen niet zo goed begrijp is dat men zich echt beledigd voelt over dit soort dingen. Zijn ze echt gekwetst, of willen ze gebruik maken van het podium dat sociale media heet? Zeg het maar.

  Neem bijvoorbeeld die zwartepietendiscussie. Verbeter me als ik het verkeerd heb, maar een jaar of tien/vijftien geleden was daar toch nog bijna niemand verbolgen over. Totdat een persoon een podium heeft gekregen en het racisme vond. Vanaf dat moment is een groep mensen gaan denken: "Hee, wacht eens even! Wij zijn ook beledigd en gekwetst inderdaad." Nou, ik heb wel eens iemand horen zeggen dat beledigd zijn een keuze is en dat zou hier dan zeker op zijn plaats zijn.

  Het gevolg is dat ook een aantal blanke BN'ers de moraalridder gaan uithangen en de bovengenoemde mensen nog meer podium gaat bieden. Als tegenreactie krijg je dan een groep andere volwassen Nederlanders die op hun beurt weer boos worden en zo creëer je dus een splitsing in de samenleving en een oneindige discussie.

  Ondertussen interesseert het de kinderen geen reet of de Piet nu zwart of geel is en zal geen enkele kleuter snappen wat er speelt. De ouders daarentegen staan tegenover elkaar. De een boos vanwege zwarte piet, de ander staat de weg te blokkeren.

  Net als de kinderen interesseert het mij geen reet of ze nu zwart of geel zijn, als die discussie maar is afgelopen. Ik word er moe van. Mijn punt is in ieder geval dat men zich niet zo aan moet stellen. Iedereen wil gelijk behandeld worden, stel je dan ook gelijk op aan de gemiddelde mens, die niet overal een mogelijke belediging of tekortdoening achter zoekt. Ik denk dat je dan veel meer respect verdient van je medemens. Een beetje zelfspot erbij en een klein beetje ruimte over laten voor satire.
 • Dus als een Aziatisch bedrijf Amerikanen stigmatiseren is het stom.. maar als Rockstar, een Amerikaans bedrijf.. of Obsidian, ook Amerikaans,.. spellen maken dat Aziatische mensen nog-al stigmatiseert in South Park en GTA… dan is het ineens.. lollige satire.
 • Alles is racistisch en/of seksistisch tegenwoordig. De comments hier geven mij wel hoop.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren