1. Nintendo: productieplannen Switch onzeker door tekort aan halfgeleiders

Nintendo: productieplannen Switch onzeker door tekort aan halfgeleiders

25,5 miljoen geproduceerde Switch-consoles op het oog

Nintendo geeft aan dat de productieplannen voor de Nintendo Switch onzeker zijn door een tekort aan halfgeleiders. Dat geeft directeur Shuntaro Furukawa aan tijdens een investeerdersbijeenkomst.

Eerder onthulde Nintendo tussen nu en maart 2022 22,5 miljoen Switch-consoles te willen produceren. Daarbij plaatst het de kanttekening dat de vraag naar de console nog altijd hoger blijft dan verwacht.

"Wat productie betreft waren we vrij stabiel tot het einde van het vorige kalenderjaar", zegt Furukawa. "Als gevolg daarvan braken we het vierde kwartaal een afzetrecord. Ondertussen overtreft de vraag onze verwachting nog steeds, zelfs in dit kalenderjaar, en de productie kan dit nog niet bijbenen door een lastige distributie en een tekort aan halfgeleiders."

Daardoor is de productie volgens Furukawa momenteel onzeker. Mocht de vraag wederom hoger zijn dan verwacht, dan doet het bedrijf 'zijn best' om meer exemplaren te produceren.

De Nintendo Switch is ruim 84 miljoen keer verscheept. Volgens geruchten schroeft Nintendo de productie op wegens de komst van een krachtiger model, dat dit najaar zou moeten verschijnen.

switch rood

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren