1. Switch Mini wordt ontkend noch bevestigd door Nintendo

Switch Mini wordt ontkend noch bevestigd door Nintendo

'Reageren op geruchten zou verrassing wegnemen'

Het bestaan van de Switch Mini wordt ontkend noch bevestigd door Nintendo, maar suggereren dat de nieuwe console toch daadwerkelijk in ontwikkeling is.

In maart ontstond het gerucht dat Nintendo werkt aan twee nieuwe Switch-modellen, waaronder een kleinere en goedkopere versie van de console. Nintendo heeft nog geen officiële aankondigingen gedaan over deze Switch Mini, maar heeft nu op de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders van het bedrijf wel gereageerd op de geruchten.

Een woordvoerder van Nintendo bevestigt dat het bedrijf op de hoogte is van de geruchten omtrent de Switch Mini, maar wil hier geen verdere uitspraken over doen. "Reageren op de geruchten en speculaties neemt de verrassing weg bij onze klanten. Ook zou dit niet voordelig zijn voor onze aandeelhouders, dus we geven geen antwoord", aldus de woordvoerder. Hierbij wordt herhaald door de woordvoerder dat Nintendo altijd bezig is met het ontwikkelen van nieuwe hardware. Dit is dezelfde uitspraak die het bedrijf deed in april, toen bekend werd gemaakt dat Nintendo geen hardware ging onthullen op E3.

Hoewel het bestaan van de Switch Mini niet wordt bevestigd door Nintendo, wordt deze ook niet ontkend. Het erkennen van de geruchten en de uitspraak van de woordvoerder suggereren bovendien dat er toch daadwerkelijk een nieuwe Switch-console in ontwikkeling is. Wel is het opvallend dat de nieuwe console van Nintendo nog niet is aangekondigd, aangezien deze volgens geruchten nog in 2019 moet lanceren.

Eerder deze maand werden er mogelijk al enkele accessoires en een afbeelding van de Switch Mini gelekt door Honson Gaming, een Chinees bedrijf dat accessoires produceert voor videogamehardware. In een mail werden verschillende accessoires, waaronder een draagtas, schermbeschermer en beschermhoes, geadverteerd voor de nieuwe console.

Dit artikel delen

Over de auteur

Ralph van Dodewaard Redacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Reacties

 • Niet ontkennen = bevestigen.
 • Laat die pro versie maar komen. 4K HDR all the way!!!
 • @CyberFl

  Lol, In je dromen. :).
 • @Newgamessuck

  Kan best, kijk eens wat de smartphone flagships kunnen, en die moeten net als een pc meerdere applicaties kunnen draaien, terwijl een console puur voor raming is, dus goedkoper kan worden vervaardigd. Het zou zo maar eens kunnen. Ik heb wel 400 / 500 over voor een Switch Pro ;-)
 • @Monojaxx
  Lol een 2080 Ti kan net stabiel 4K 60fps aan en dat is de flagship kaart van Nvidia op dit moment. Je gaat mij niet vertellen dat hun mobiele chip beter presteert.

  Dat kan dus niet, met alle optimalisatie in de wereld kan het niet.

  Het kan misschien alleen door upscaling, maar dat is geen echte 4K. Daarnaast bij minder grafisch intensieve games.
 • Ga hem waarschijnlijk wel kopen. Indien de specs meevallen.
 • Mini maakt me niet zoveel uit, als er een pro versie komt ga ik hem waarschijnlijk wel halen. Vind de huidige switch toch wel echt te zwak vergeleken met de concurrentie.
 • @Real13

  Precies.
 • Hoezo een mini? Vond em al klein zat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren