1. Nintendo schrikt niet terug van daling aandeelwaarde

Nintendo schrikt niet terug van daling aandeelwaarde

Bedrijf wil twintig miljoen Nintendo Switches verkopen

In een meeting met aandeelhouders en investeerders laat Tatsumi Kimishima, voormalig hoofd van Nintendo, weten dat het bedrijf verwacht twintig miljoen Nintendo Switches verkocht te hebben voor het einde van het jaar.

Dit doel had Nintendo al voor ogen, maar wegens recente dalingen in de aandeelwaarde vroegen aandeelhouders en investeerders zich af of dit nog wel haalbaar is. Tatsumi Kimishima laat echter weten dat het bedrijf nog steeds van plan is dit doel te bereiken en, hoewel Senior Executive Officer Susumu Tanaka vertelt dat er vorig jaar problemen waren met het produceren van hardware, het probleem dit jaar niet weer een remmende factor is.

Vorig jaar verscheepte Nintendo 14,86 miljoen Nintendo Switches, wat toen al werd gezien als een aanzienlijke hoeveelheid. De Wii U was op dat moment namelijk maar 13,56 miljoen keer verscheept.

Super smash bros ultimate

Kimishima haalt in de meeting ook de E3 aan. Na de persconferentie daalden Nintendo-aandelen nog verder, omdat er weinig games aangekondigd werden. Alhoewel de voormalige president de investeerders ervan verzekert dat er in de komende maanden meer games aangekondigd gaan worden, laat hij ook weten dat het nu niet het juiste moment is.

Tenslotte wijst Kimishima de aandeelhouders erop dat de games die op het moment al aangekondigd zijn een "krachtige line-up" vormen en Nintendo van plan is dit momentum vast te houden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Wat een "krachtige" line up dan. E3 was bedoeld voor alles in 2018, en dat is karig. A titel waardig, want 2D rommel is er genoeg.

  De aandelen zijn met een reden gezakt en dat zien ze niet in.
 • @Richh
  Hij doelt met 'krachtige line-up' niet alleen op games voor in 2018, zoals ik het lees.

  Octopath Traveler, Super Mario Party, Pokemon Let's Go Pikachu & Let's Go Eevee, Super Smash Bros. Ultimate, Pokemon RPG, Fire Emblem: Three Houses, Yohsi, Bayonetta 3, Metroid Prime 4, DAEMON X MACHINA.
  Bovenstaande wil ik toch best een krachtige exclusives line-up noemen (ports, 3rd-party games & DLC dus niet meegerekend).

  De E3 presentatie van Nintendo was gewoon zwak. Daar kan niemand onderuit…
  Gelukkig hebben ze nu wel aangegeven dat er nog meer aankondigingen gaan komen!
 • @Piet S.

  Als aandeelhouder wil je games zien die massaal verkocht gaan worden. Ik zie dan alleen Pokemon staan. Die anderen, afgezien van misschien Super Smash Bros., zullen geen system seller worden.
 • @Luigi1985

  Gelukkig negeren ze lekker de aandeelhouders en doen ze hun eigen ding. Anders krijg je EA/Sony gedrag alles om de aandeelhouders tevreden te houden ten koste van de consument.
 • @ShadowhunterrX
  Inderdaad.
 • @ShadowhunterrX

  Zeker. Het is jammer dat de massa de vette spellen niet ziet. Die speelt inderdaad liever mobiele games, call of duty etc.

  Maar helaas geldt dat voor alles. Echte kwaliteit wordt niet gewaardeerd, maar lekker makkelijk en simpel wel. Kijk maar naar de hedendaagse muziek.
 • @Luigi1985

  Dat andere games geen 'systemsellers' worden, betekent niet dat ze niet goed gaan verkopen (wel minder dan die 'systemsellers' natuurlijk) of dat de line-up niet 'kachtig' is. :-)
 • @Piet S. Piet, je hebt nu al 3x inderdaad gezegd. LOL.
 • @Richh
  *Drukt op 'Ctrl + F' en typt 'inderdaad' in…* –> 2 hits.
  Oke.
 • @Luigi1985 aandeelhouders willen dat. En zo raar is dat niet, na een WiiU flop.
 • @Luigi1985

  Smash Brothers en Pokémon zijn beide titels die zomaar richting de 20 miljoen kunnen gaan. Met Mario party erbij, wat ook een echte system seller is, heb je niet meer nodig hoor.

  Daar komt bij dat de meeste Pokémon kopers nog geen Switch hebben. Dat gaat echt een knaller worden met nogmaals tekorten in hardware tot gevolg.

  Die 20 miljoen switches worden makkelijk gehaald. Aandeelhouders moeten meer vertrouwen tonen. Als het aan hun lag maakte Nintendo alleen maar Mario, Pokémon en mobile games….
 • @Ramirez
  Verwacht met Smash Bros maar eerder rond de 6 miljoen exemplaren dan de 20 miljoen. De Wii versie is de best verkochte met 12.91 miljoen verkochte exemplaren
 • @oosterman

  En Odyssey staat op het punt Galaxy in te halen.

  De vergelijking met Wii software gaat scheef gezien de aard van de console.
 • @Piet S.
  Van dit lijstje hebben alleen Octopath Traveler, Super Mario Party, Pokemon Let's Go Pikachu & Let's Go Eevee, Super Smash Bros. Ultimate een release datum. De rest komt ergens in 2019. Dat is niet duidelijk, terwijl die duidelijkheid een eis is na de flop van een WiiU.

  Ports en 3rd-party games tellen ook niet mee in een lineup van Nintendo als 1st developer. Daarbjj kan alleen Nintendo voor system sellers zorgen of echte exclusives (alleen Bayonetta 3 is onvoldoende).

  Kijken we daar wel naar: welke A 3D titels kun je wel opnoemen? Ik zie alleen Wolfenstein, Crash, Tennis, Dark Souls, Fifa. Voor velen oninteressant omdat het ports zijn. Voor de die hard Nintendo fans (die alleen Nintendo consoles hebben gehad) is er genoeg keus.
 • @Richh
  Dat meer van deze games snel een specifieke releasedatum ZOUDEN moeten krijgen, klopt inderdaad. Zeggen dat het een 'eis' is, is wel een beetje overdreven en komt nogal elitair over.

  Daarom heb ik ze ook niet meegeteld. ;-)
  En in mijn lijstje met genoemde games staan alleen maar ECHTE exclusives met daarvan verschillende systemsellers.

  Wat denk je van Skyrim, DOOM, Fortnite, Rocket League, Dragonball FighterZ, Monster Hunter, ARK, etc.?
  En naast dat het inderdaad ports zijn, hebben deze games op de Switch ten opzichte van deze games op andere platforms wel één groot voordeel:
  Portability! :-)
 • Tsjah, het zo raar zijn wanneer Nintendo zou zeggen dat het niet krachtig is. Dat zou betekenen dat ze niet hun best doen en dat pikken de aandeelhouders zeker niet.
 • Het was dus duidelijk wel het moment om games aan te kondigen, anders dalen je aandelen niet.
 • @CerandoX.nl
  Inderdaad.
 • @CerandoX.nl

  E3 heeft niks te maken met de dalingen. Alles heeft te maken met verwachtt verkopen van de switch.
 • @Newgamessuck

  En wat zorgt ervoor dat een console verkoopt?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren