1. Nintendo, Sony en Microsoft hebben zes weken om garantiebeleid aan te passen

Nintendo, Sony en Microsoft hebben zes weken om garantiebeleid aan te passen

Stickers zijn niet eerlijk naar consumenten toe

Zes bedrijven, waaronder Microsoft, Sony en Nintendo, zijn door de Federal Trade Commission (FTC) gevraagd om binnen zes weken het garantiebeleid van hun consoles aan te passen.

De Amerikaanse organisatie die consumenten beschermt heeft besloten dat het garantiebeleid van de bedrijven illegaal is. De consoles bevatten stickers waarop staat dat wanneer ze verwijderd worden - bijvoorbeeld bij het openmaken van de consoles om ze te laten repareren - de garantie vervalt.

Naast Microsoft, Sony en Nintendo maken ook Asus, Hyundai en HTC gebruik van deze stickers. De stickers gaan tegen het principe van de in 1975 vastgelegde 'Magnuson-Moss Warranty Act' in. Deze wet meldt dat geen bedrijf dat producten duurder dan 5 dollar verkoopt, restricties op het repareren van deze producten mag plaatsen.

De website Motherboard is achter de uitspraak van de FTC gekomen door gebruik te maken van de Freedom of Information Act, de wet in de Verenigde Staten die stelt dat dergelijke uitspraken en documenten gedeeld moeten worden met de wereld. De FTC heeft bedrijven begin april via een brief verwittigd. De organisatie kan de bedrijven echter niet dwingen om hun garantiebeleid aan te passen.

Xbox One

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Alsof iemand zich wat van zon sticker aantrekt. Wie hem open wil maken doet dat toch.

  Ik had bijvoorbeeld mijn x360 regelmatig open liggen om hem goed schoon te houden. Die dingen brandden met het minste stofje al door. Microsoft repareerde de console gewoon ondanks dat ie geopend was.
 • @Ramirez Was volgens mij vooral een ding bij PC's die je rechstreeks in de winkel kocht. Dan wilden fabrikanten geen garantie bieden als je de kast open maakt en er een andere kaart o.i.d. in zet.
 • @WvA

  Klopt.

  Bovendien. De meeste mensen krijgen hun consoles niet eens open. Volgens mij gebruiken zowel Nintendo als Microsoft Security bits. (Sony geen idee van) natuurlijk kan je deze bits kopen, maar ze liggen niet in iedere gereedschapswinkel.

  Kortom het niet open kunnen maken is slechts voor een handjevol mensen een probleem. Zeiken om niks.

  De sticker zit er eerder als een soort heads-up marker voor de technischie die je console moet maken. Heb ik het idee Zodat ze weten dat je erin hebt gezeten.

  De naam is volgens mij ook een anti tamper sticker oid.
 • @Ramirez

  PS4 eerste generatie is niet echt moeilijk open te maken. Philips schroevendraaier en nog T8 die je voor 2 euro kan kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren