1. Nintendo Switch biedt nu meer dan 1.300 games aan

Nintendo Switch biedt nu meer dan 1.300 games aan

Vijfhonderd ontwikkelaars in samenwerking met Nintendo

Nintendo biedt nu meer dan 1.300 games aan om te spelen op de Nintendo Switch. Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa maakt dit bekend in het halfjaarlijkse financiële rapport van Nintendo.

Al deze Nintendo Switch-games zijn ontwikkeld door meer dan vijfhonderd softwarebedrijven. De totale som van beschikbare games voor de Switch, bestaat uit alle retailgames en Nintendo Switch-exclusieve games. Ook exclusieve regionale games worden hieraan toegevoegd, zoals titels die alleen in Japan verschijnen.

Als bestverkochte Switch-games wereldwijd staan Splatoon 2, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, and Mario Kart 8 Deluxe bovenaan de lijst.

Nintendo Switch

Nintendo zendt op 1 november een speciale Nintendo Direct over Super Smash Bros. Ultimate uit. Houd de website in de gaten voor al het nieuws.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Kwaliteit is belangrijker
 • @Richh

  Ik deel je mening. Tegenwoordig verschijnen er op de Switch te veel middelmatige tot slechte indie/mobile games. En dat in sneltempo!

  Opvulling zoals bij de VITA.
 • @Don Carpaccio

  Die games zijn op iedere console te vinden. Scroll maar eens door de Xbox MS store heen.
  Dat maakt dit natuurlijk niet goed, maar ik kijk gewoon een beetje door die "rommel" heen. :-)
 • Ik hod de website in de gaten
 • *zucht* Here we go…

  OT:
  BotW, SMO, MK8;D & S2 doen het wel echt absurd goed zeg!
 • @Piet S.

  BotW is de best verkochte Zelda allertijden en terecht. Verder heeft deze Zelda ook sterke benen want het staat nog steeds in de top software lijstjes terwijl Zelda er normaal snel uit verdwijnt. Ook is de rek er nog lang niet uit want er zal zeer waarschijnlijk ook nog een select editie uitkomen.

  Het is ongelooflijk wat de Switch neerzet en een aantal van de grootste systemsellers komen nog.
 • @Ramirez

  Ja, vooral die attach rate van een aantal games! +/- 1/2… Dat is echt sick! Gelukkig komen er nog meer vette games aan, ja!

  En BotW is en blijft een pareltje (in mijn ogen)! Stiekem hoop ik op nog meer DLC (ook al hebben ze bekend gemaakt dat er geen DLC meer komt). :-D
 • En dit laat weer zien waarom er geen plek is voor 3rd party op een Nintendo console, het verkoopt relatief weinig. De meest verkochte games op consoles van de concurrentie zijn 3rd party games.
 • @BrutalGamer

  Is ook niet zo gek meeste mensen wel de beste versie van een 3rd party game spelen en dat kan niet op de Switch.
 • @kaassoufleeisback Inderdaad, ik zie ook niet echt een reden om een 3rd party game op de Switch te kopen. Ook het ontbreken van archievements/trophies en fatsoenlijke netwerk functies weerhouden mij ervan om spellen op de Switch aan te schaffen. Ik reis nooit, dus die handheld modus kan me ook gestolen worden haha.
  De enige games die ik erop speel zijn Mario en Zelda,
  en straks ook Pokemon, wat voor mij al het geld waard is.
 • @Robskeee

  Draagbaarheid is key (in dit geval). Maak je er (bijna) geen gebruik van, dan kun je 3rd-party games inderdaad beter op een ander platform spelen (tenzij je bv. veel waarde hecht aan Amiibo functionaliteiten of HD Rumble, o.i.d.). :-)
 • @Piet S.
  Nintendo consoles koop je gewoon voor de exclusives. Straks de nieuwe Metroid game, Fire emblem en later een "echte" nieuwe Pokémon game, en ik ben tevreden.
 • @blue_blade_3

  En Bayonette 3, Luigi’s Mansion 3, Animal Crossing, Yoshi, etc. + wat er nog aangekondigd moet/gaat worden.

  Ik wacht nu eerst nog op PLGP/E & Smash! :-D
 • @Robskeee

  Ik speel super vaak op de bank
  In handheldmodus of in bed. Ff een kwartiertje of soms wel langer.

  Heerlijk. Je zet m zo aan en je bent weer waar je gebleven was.

  Ben t wel met je eens dat er veel games mooier zijn en betere online functies etc. Hebben op de andere consoles. Een call of duty zou ik bijv. nooit voor switch kopen als ie er zou zijn.
 • @BrutalGamer
  Pardon? Er zit inderdaad genoeg troep tussen, maar zolang een percentage daarvan pareltjes zijn vind ik het helemaal prima! Ik had voor geen goud Hollow Knight, Stardew Valley en Dead Cells willen missen (en die verkopen allemaal als een malle).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren