1. Nintendo Switch is meer dan 17 miljoen keer verkocht in Japan

Nintendo Switch is meer dan 17 miljoen keer verkocht in Japan

Top tien bestverkochte games bestaat uit Switch-spellen

Er zijn inmiddels meer dan 17 miljoen exemplaren van de Switch verkocht in Japan.

Dat blijkt uit verkoopcijfers van Famitsu, die elke week op donderdag worden gepubliceerd. In de week van 14 tot en met 20 december is de Switch 263.304 keer verkocht in Japan. Het gaat hierbij om de exemplaren van de Switch en Switch Lite bij elkaar opgeteld. Daardoor komt het totaal aantal verkochte Switch-consoles in het land op 17,062 miljoen te liggen.

De hybride console is een groot succes voor Nintendo. Het apparaat staat inmiddels al jaren bovenaan de verkooplijsten in landen als Japan en de Verenigde Staten. Ook de games verkopen goed: de tien bestverkochte games in Japan waren afgelopen week allemaal Switch-spellen.

Nintendo gaf pas geleden aan dat het bedrijf verwacht dat de Switch ongeveer op de helft van zijn levenscyclus is. De Switch is sinds begin 2017 verkrijgbaar.

Nintendo Switch Lite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Piet just fainted ūü§£
 • @LosPilotas

  Ik was al op de hoogte van het feit dat de Switch en bijbehorende software de gaming markt domineren, in Japan. Dat is niets nieuws.
 • De Switch verkoopt ook wekelijks meer en meer. Het lijkt wel een sneeuwbal. Momenteel tikken ze de miljoen per maand aan in Japan, ongekend deze cijfers. Nog nooit heeft een Console dit vertoond, alleen de NDS kwam in de buurt.

  In Europa en de VS zien we vergelijkbare situaties. De Switch is hard op weg de best verkochte console ooit te worden als dit zo doorzet en ze idd nog maar op de helft zitten. Dit alles zonder pricedrops en met full priced software. Gewoon knap en de beste zet dit ze ooit hebben kunnen maken door van 2 markten 1 te maken.

  Nu nog een revisie en een pro model en dan kunnen ze weer vrolijk verder.
 • @Ramirez

  Denk dat de mogelijkheid dat je het overal kunt meenemen ook een grote rol speelt bij de sales, net zoals de DS. Dus kun je het in feite een volwaardige console noemen? ja en nee. Nu nog de nieuwe AAA games, en deze jongen is zeer tevreden.
 • @LosPilotas

  Het is een hybride console. Een console met de mogelijkheid om ‚Äėm als portable device te gebruiken, wat ook meteen 1 van de grootste selling points is.

  Nintendo heeft hiermee een compleet nieuwe markt aangeboord en dat blijkt dus een HELE goede zet te zijn geweest.
 • @Ramirez De Switch is zeker een succesverhaal! Wel een kleine voetnood: de Switch verkoopt iets minder uitbundig in Japan dan dezelfde periode vorig jaar. Maar goed, vorig jaar was Pok√©mon er, dit jaar is er geen grote first party najaarstitel, dat maakt wellicht een verschil. Een klein verschil overigens. Daarbij moeten we er rekening mee houden dat de (Japanse) markt langzaam verzadigd raakt. 17 miljoen Switch-eigenaren, op een gegeven moment houdt het natuurlijk een keertje op. Maar voorlopig nog niet in ieder geval. En zoals je zegt, andere modellen kunnen de cijfers nog verder omhoog krikken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren