1. Nintendo denkt dat Switch op de helft van zijn levenscyclus is

Nintendo denkt dat Switch op de helft van zijn levenscyclus is

Console zit in zijn vierde levensjaar

Nintendo gelooft dat de Switch nu op de helft van zijn levenscyclus is.

Dat meldt Doug Bowser, de directeur van Nintendo Amerika, in een vorige week gepubliceerd interview met Polygon. "We geloven dat we pas net op de helft van de levenscyclus (van de Switch) zijn aangekomen."

Deze uitspraak is opvallend, omdat dit al het vierde jaar is dat de Switch verkrijgbaar is. Bowser gelooft dan ook dat de Switch met de trend van een consolecyclus van vijf à zes jaar breekt. "Het momentum op de Switch en Switch Lite in het vierde jaar is erg sterk en we geloven dat we het traject van een typische levenscyclus van een console veranderen."

Of er voordat er een compleet nieuwe Nintendo-console uitkomt, nog een Switch Pro op de planning staat, kon de directeur niet vertellen. Eerder kwamen er geruchten naar buiten - onder andere via Bloomberg - dat Nintendo aan een nieuwe versie van de Switch werkt waarmee games in een 4k-resolutie kunnen worden afgebeeld. Dit is echter nooit officieel aangekondigd door Nintendo.

Verder laat Bowser in het interview weten dat Animal Crossing: New Horizons-spelers ook in 2021 nieuwe updates voor de game kunnen verwachten. Het afgelopen jaar verschenen er diverse updates voor het spel waarmee nieuwe features en feestdagen werden toegevoegd.

Switch lite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goed om te horen. Ik hoef voorlopig ook geen nieuwe Nintendo console. Het punt is namelijk dat ze toch niet meer aanhaken bij het grafische geweld etc. van de PS5 en Series X. Ook op gebied van online gaming zullen ze dat niet gaan doen.

  Nintendo biedt mijns inziens spelplezier in de meest pure vorm, waarbij het voor de beleving niet zo belangrijk is hoe realistisch de graphics zijn. Gewoon lekker die switch pakken en spelen. Simpeler dan dat kan het niet.

  In de tijd van de Wii en PS3 speelde ik misschien wel het meest op de Nintendo DS en tijdens het PS4-tijdperk heb ik ook veel meer op mijn Switch gespeeld. Dat zal ik blijven doen. Ik heb liever dat ze nog een hele berg toffe games uitbrengen, dan dat ze weer iets nieuws bedenken. De hybride console is een geniale uitvinding.
 • @Luigi1985

  Sluit ik mij helemaal bij aan!
 • @Luigi1985 Juist hierom vind ik 4K onnodig voor de switch. Het omhoog gooien van resolutie gaat betekenen dat er weer andere beperkingen komen op reken en gpu-kracht. Ik zie liever 1080p behouden en de focus op creativiteit die voorheen niet mogelijk waren door de beperkingen van de console.
 • @Luigi1985

  Niks meer aan toe te voegen!
 • Natuurlijk, maar ze komen straks wel met meerdere updates en versies. Kijk naar alle andere handhelds daarvoor.

  Wat trouwens niet erg is. Zo houdt je een apparaat "hot".
 • Ik hoop op een Switch Pro die als console gaat functioneren. Betere graphics door enkel en alleen de resolutie en framerates op te krikken. Niet meer en niet minder zodat de Switch Lite en de Switch niet worden vergeten.

  Dan heb je drie mooie producten die het beste van hunzelf geven: de compacte handeld, de hybride voor de twijfelaars en de console voor de graphicshoeren.

  Geef mij maar het laatste! Hete brok van me.
 • @Don Carpaccio
  Zou ik een hele slechte zet vinden als ze een Switch Pro uitgeven die als console gaat fungeren. Je hele naam valt dan weg en dan is juist de kracht van het apparaat verdwenen waardoor hij zo groot geworden is. Het schakelen tussen handheld mode en console mode is juist de rede dat mensen deze Switch in huis halen en dat doet de Switch zo ongelofelijk goed.

  Spellen die de Switch niet aan kan speel ik op mijn PS4 maar spellen die op beide consoles zijn uitgekomen zoals Rocket League speel ik het liefst op de Switch. Even nog een potje als je rustig in bed ligt. Het zijn de kleine dingen die de Switch zo goed maakt.

  Dus als er een Switch Pro komt dan sowieso ook een handheld mode. Dan haal ik hem zeker in huis. Ook is het gevaar dat met een Switch Pro toch weer de limiet opgezocht wordt door ontwikkelaars. Hierdoor kan het zijn dat spellen dan slechter speelbaar worden op de Switch Lite of de normale Switch. Of dat er dus in de 3DS tijd een New 3DS spel uit gaat komen on de vorm van only for Switch Pro. De graphicshoeren zoals jij ze noemt moeten dan lekker een Playstation kopen. Het zal mij echt geen ruk uitmaken of ik Mario Kart 8 of Super Smash speel in 4K of niet want het verschil in dit soort games is echt minimaal.
 • @Snafu9
  Euhm, het "Switch" concept hebben ze toch al in de prullenbak gegooid met de hele "Lite" variant.

  Maar ik zie het handheld gedeelte niet overboord gaan, dat is de meest gespeelde optie.
 • @CerandoX.nl
  In de Switch Lite kan ik nog inkomen daar heb je een mindere variant waardoor je ook kan verwachten dat je minder opties hebt. In dit geval het switchen tussen handheld mode en console mode.

  Als je een Switch Pro gaat uitbrengen die alleen een console mode heeft dan heeft een betere variant eigenlijk minder opties. Waarom zou je dan een Switch Pro nemen waar je alleen 1ste party spellen kan spelen in console mode en die hetzelfde werken als op de normale Switch. Kortom minder opties voor dezelfde game ervaring. Ervan uitgaande dat je een Switch koopt vanwege de 1ste party games.
 • @Snafu9
  Dat neemt niet weg dat wat je zei over de naam; "Je hele naam valt dan weg". Al gebeurd is.
 • @Snafu9

  Voor mij moeten er geen third party games bijbenen met de Xbox en PlayStation.

  Ik wil eerder een Zelda BotW die in 60 FPS kan draaien en in 4K te bewonderen is.

  En Cerandox heeft gelijk. De Lite stapt al van het concept “switchen” af.
 • @Don Carpaccio

  hmmm… ik ben helemaal geen fan van die verbastering van consoles. Want dan krijg je hetzelfde als afgelopen generatie ; De focus ligt op de power van de nieuwere versies waardoor de oude versies aan het kortste eind trekken. Niet tof, want hoewel een upgrade optioneel hoort te zijn, haalt dit het optionele er wel een beetje af. City Skylines en Just Cause 4 spelen bijvoorbeeld voor geen meter op de Base PS4.


  Nu laat de Switch hier en daar al te wensen over qua performance. Veel games zijn knijter blurry (Snake Pass, Yonder, TW3) en veel games lopen gewoon niet altijd even lekker (My time at Portia, Dragon Quest Builders 2, wederom City Skylines, Zelda LA). En ik kan mij voorstellen dat dit er niet beter op wordt wanneer er een sterkere versie van de Switch verschijnt. Juist hierop kan Nintendo mooi voortbouwen bij een volgende generatie = meer kracht biedt nieuwe mogelijkheden.

  Met de Switch Lite heb ik geen moeite trouwens.
 • @benjaminben

  Veel zal afhangen welke hardware beschikbaar is wat betreft de keuze tot een pro model met 4K.

  Wordt het een model die ook nog als handheld gebruikt kan worden dan wordt het een zeer duur grapje. Ze zullen een vergelijkbare power of meer dan de Xbox one x in een kleine behuizing moeten zien te krijgen zonder al te veel in te boeten op batterylife en hitte bestendigheid. Ik vraag me af of dergelijke hardware überhaupt al beschikbaar is.

  Een standalone console pro versie is natuurlijk makkelijk te realiseren.
 • @Ramirez

  Ja maar die wil niemand, Switch moet handheld blijven.
 • Dan lijkt mij dat er nog wel een "Pro" variant komt. Hoop dan niet dat ze een "New 3DS" uit halen, waar sommige games alleen op de nieuwere variant speelbaar zijn.
  Al vraag ik me wel af hoe veel ze nog uit de huidige Switch kunnen trekken qua multiplatform games. Vooral met de sprong in CPU voor next-gen.
 • Logisch als je kijkt naar de hardware en software verkoopcijfers. Mocht de Switch echt pas op de helft z'n levenscyclus zijn, dan klapt ie 'm qua verkoopcijfers waarschijnlijk zelfs over de PS4 heen.
 • @PietS.

  Ja want niemand koopt nog een PS4? Dat is echt het enige waar je aan denkt. Dat ze boven de PS4 komen te staan, zodat jij er miljoenen op pakt? 🙄 Dat ze maar eerst werken aan nieuwe (geen remakes) triple A games voor op de switch. Dan ben ik blij.
 • @LosPilotas

  Wauw. Over 'uit z'n verband trekken' gesproken. De PS4 is deze generatie gewoon leading qua sales en dus qua verkoopcijfers een voorbeeld voor de andere consoles. Als de Switch over die 120M.(?) heengaat, dan betekent dat dus dat deze generatie (ik doel op de Switch, X1 en PS4 gen) 2 consoles heeft die als een tierelier verkocht zijn. Oftewel: Een zeer succesvolle gen.

  Verder worden en nu natuurlijk minder PS4's verkocht, omdat de PS5 nu op de markt is (wel schaars, maar hij is er wel). De PS4 heeft er ondertussen ook al 7 jaar opzitten. En nee… Ik krijg er helemaal niets voor, direct gezien. Echter… Indirect gezien: Als het goed gaat met Nintendo (en ze dus (nog) meer financiële mogelijkheden hebben), komen er meer games, etc. uit waar ik van kan genieten, dus ja… Ik heb er zeker baat bij dat Nintendo het goed doet. Even verder kijken dan je neus lang is…

  En ze zijn bezig met AAA-games. Wanneer ze precies uit gaan komen…? Daar komen we vanzelf achter. :)
 • @PietS.

  Het gaat al uitstekend goed met Nintendo. Maar ik heb het gevoel dat ze meer tijd hebben gestoken in hun pretpark, dan wat betreft nieuwe games.
 • @LosPilotas

  Ik denk het niet. Maar we gaan het meemaken!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren