1. Nintendo Switch is wereldwijd 61,44 miljoen keer verkocht

Nintendo Switch is wereldwijd 61,44 miljoen keer verkocht

Mario Kart 8 Deluxe blijft de bestverkochte Switch-game

Er zijn wereldwijd inmiddels 61,44 miljoen exemplaren van de Switch over de toonbank gegaan.

Dat laat Nintendo weten in de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers van het eerste fiscale kwartaal, dat tot 30 juni 2020 liep. Er zijn in dat kwartaal 5,67 miljoen exemplaren van Switch over de toonbank gegaan.

Het bedrijf voorspelde voor dit fiscale jaar dat het gedurende het jaar 19 miljoen exemplaren van de Switch zou verkopen. Nintendo heeft deze schatting niet bijgesteld.

Het bedrijf heeft ook de wereldwijde verkoopcijfers van diverse Switch-games van een update voorzien. De bestverkochte Switch-game blijft Mario Kart 8 Deluxe met 26,75 miljoen exemplaren, gevolgd door Animal Crossing: New Horizons en Super Smash Bros. Ultimate met respectievelijk 22,4 miljoen en 19,99 miljoen exemplaren. De top vijf wordt afgesloten met The Legend of Zelda: Breath of the Wild (18,6 miljoen) en Pokémon Sword en Shield (18,22 miljoen). De rest van de top 10 is hier te vinden.

Tot slot liet het bedrijf ook weten hoeveel exemplare ner van enkele recent uitgebrachte Switch-games zijn verkocht. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition staat op 1,32 miljoen, Clubhouse Games staat op 1,03 miljoen en Ring Fit Adventure op 3,9 miljoen. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 406,67 miljoen Switch-games verkocht.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben geen taal nazi maar van exemplare ner kreeg ik wel heel even hoofdpijn hahaha
 • @Snafu9 ah, is dat de reden van m'n plotselinge hoofdpijn
 • Heeel netjes, maar nu nog de games nintendo, want dat is zeer magertjes, botw2 is all i need.
 • @NintiBoy
  Super Mario Collection zou ook heel erg welkom zijn hoor haha. Maar ja ik wacht ook heel erg op BotW2. Staat bij mij weer gelijk aan 150+ uur aan gamen.
 • Animal crossing heeft flink geprofiteerd van Corona. Op haar beurt geeft Nintendo Corona de schuld van een matig games jaar. Games die in 2020 uit moesten komen, zouden nu in laatste dev stadium moeten zitten. Corona in Japan sloeg pas medio maart-april aan.

  Maar whatever, de verkoopcijfers zijn goed en deluxe versies blijven goed verkopen. Pikmin 3 deluxe ftw, hoe jammer dat ook is.
 • @Richh
  Ja ik weet niet precies hoe het met games ontwikkelen zit maar als je een game eind van het jaar uit wilt brengen dan zal je toch in maart-april in de laatste fase van je game moeten zitten. Wel of geen Corona is dan geen excuus. Maar goed misschien komt de aankondiging nog ergens in september. Want ga er niet vanuit dat Pikmin 3 hun afsluiter van dit jaar is.
 • @Richh

  Het heeft ook meer te maken met games die niet kunnen komen in 2021 wegens vertraging, dus moet je je releases spreiden.
  Veel series en films doen dit nu bijvoorbeeld ook.
  Daarnaast is Japan absoluut geen thuiswerk land, waardoor heel veel studio's problemen hebben.
 • @Ardyn releases verspreiden ok, dit hoeft niet te zeggen dat je heel 2020 stil hoeft te zijn. Ook trek je deze conclusie zelf, Nintendo had dit inderdaad kunnen publiceren als reden.

  Thuiswerken op deze schaal was voor elk bedrijf een enorme klus.

  Snafu heeft gelijk: Maar goed misschien komt de aankondiging [van andere games] ergens in september. [Wat eerder juni, juli en augustus was volgens de community]
 • @Richh

  Uhhh… Het is ook niet heel 2020 stil (geweest), dus wat bazel je nou eigenlijk? :)
 • @PietS. Oh niks ;)
 • @Richh

  Gelukkig. ;)
 • @Richh

  Begrijp me niet verkeerd, ik vind deze aanpak van Nintendo ook vrij raar. Het is wat het is…

  En voor Japan is dit toch wel anders, veel beschikken niet over de apparatuur thuis om te kunnen werken met video game development (werk = werk, vrij = vrij). Vaak zijn thuissituaties ook erg krap en stressvol, omdat Japan een zeer dichtbevolkt land is.
  Verder heeft Nintendo een werkcultuur wat niet past binnen een thuissfeer, het is een erg open werkcultuur waar veel ideeën gedeeld worden binnen teams.
  Andere bedrijven als bijvoorbeeld Ubisoft werken bijvoorbeeld heel strict en politiek… van rang op rang ideeën en progressie uitleggen. Zij werken bijvoorbeeld al vrij individueel en in kleine groepjes met leuke vergaderingen. Daarnaast beschikken zij vaak ook over krachtige laptops en andere apparatuur.
 • De Switch is qua sales op zowel hardware- als softwarematig gebied een beest gebleken!

  Ik hoop dat we snel nog een paar vette aankondigingen zullen krijgen.
 • @PietS.

  Qua hardware is de Switch een bijzonder leuke gadget.

  Qua "beest" denk ik toch meer aan de krachtige machines van Sony en Microsoft.
 • @DopieJopie1

  'Qua sales.'
 • @PietS.

  Dat klopt. Al blijft Sony daar bovenuit steken. Toch knap gedaan van Nintendo.
 • @DopieJopie1

  Uhh… De Switch ligt op dit moment in verhouding voor op de PS4… Dus roep maar niet te hard.
 • @PietS.

  Zal mij een zorg zijn hoor, ik heb ze alle 3.

  PS 4 is qua sales een uitblinker. Switch doet het goed. Xbox valt (helaas) tegen. Vind ik ook jammer, want qua console vind ik de One X by far de beste.
 • @DopieJopie1

  Na ongeveer dezelfde tijd lag de PS4 op 60 miljoen verkochte eenheden….
  Met ook nog een extra holiday season waarin gemiddeld 4 tot 5 miljoen extra exemplaren verkocht worden…so yeah, de Switch doet het qua hardware verkopen een stuk beter.
 • @Ardyn
  Gewoon nee. Nintendo Switch heeft de ‘lockdown’ achter de hand. Je zal eens een statistiek moeten zien van hoeveel mensen een Switch hebben gekocht voor hun kinderen. Was een periode overal uitverkocht plus ze werden verkocht voor €400, enz.

  En als sonyfanboyki, de Switch gaat PS4 nooit inhalen en PS5 gaat PS2 sales record breken 😅

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren