1. Nintendo Switch is inmiddels 68,3 miljoen keer verscheept

Nintendo Switch is inmiddels 68,3 miljoen keer verscheept

Mario Kart 8: Deluxe is de best verkochte Switch-game

Nintendo heeft tot eind september wereldwijd 68,3 miljoen exemplaren van de Switch verscheept.

Dit aantal combineert de verscheepte exemplaren van zowel de Switch als de Switch Lite. Nintendo kondigde de cijfers aan tijdens de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers. In het kwartaal dat eind september eindige, heeft Nintendo 6,86 miljoen Switch-consoles en 49,81 miljoen games verscheept.

Nintendo voorspelde eerder dat het tussen april 2020 en maart 2021 19 miljoen exemplaren van de Switch zou verschepen. Het bedrijf heeft die verwachtingen nu bijgesteld naar 24 miljoen verscheepte exemplaren.

Nintendo deelde ook de verkoopcijfers van diverse Switch-games. Zo is Mario Kart 8 Deluxe wereldwijd de best verkochte Switch-game met 28,99 miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door Animal Crossing: New Horizons (26,04 miljoen), Super Smash Bros. Ultimate (21,10 miljoen), Zelda: Breath of the Wild (19,74 miljoen) en Pokémon Sword en Shield (19,02 miljoen).

Qua recent uitgekomen Switch-games zijn er van Super Mario 3D All-Stars 5,21 miljoen exemplaren verkocht, van Ring Fit Adventure 5,84 miljoen, van Paper Mario: The Origami King 2,82 miljoen, van Clubhouse Games 1,81 miljoen en van Luigi's Mansion 3 7,83 miljoen.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Paper Mario minder verkocht dan ik gedacht had. Maar wat aantalllen zeg verders qua software. Nu is dit niet ongewoon natuurlijk met Nintendo games, maar zelfs her uitgaves en remakes verkopen goed.

  Hoorde wel dat de verkopen van Pikmin 3 lager lagen dan toen op Wii U, maar volgens mij was digitaal nog niet meegerekend. En Pikmin is denk ik ook meer een niche game. Wel de demo gespeeld, maar het pakte mij overigens ook niet.
 • @DefenseForceNL

  Bizar hoe goed de Switch het doet ja, m.b.t. software.

  En digitale sales waren inderdaad niet inbegrepen in die Pikmin 3 Deluxe sales numbers, dus dat gaat nog een slok op een borrel schelen.
  Desalniettemin is Pikmin inderdaad redelijk niche.
 • @PietS.

  Ja het pakte mij totaal niet. Niet erg niet elke game kan je ding wezen. Zag de charme van de game wel overigens, maar voor de rest, nee niet voor mij.

  Ja weet niet hoe de games tegenwoordig verkopen digitaal op de Switch. Meeste gamers die het echt om de Nintendo games doen, willen denk ik de Nintendo spellen het liefst fysiek hebben. Of zit daar al een aardige verschuiving in?
 • @DefenseForceNL

  Ik ga 'm deze of aankomend week halen om 'm samen met m'n vriendin uit te spelen. We hebben de demo ook samen gespeeld en vonden de game allebei tof! Alleen zou ik 'm misschien ook niet kopen.

  Ikzelf ben ook vooe 100% fysiek (mits mogelijk), maar er zijn genoeg mensen die allang overgestapt zijn op digitaal. We moeten de officiële totale sales numbers afwachten, denk ik.
 • Prima console, veel plezier van.
 • Merkwaardig dat ze met gemak de 70 miljoen aan gaan tikken zonder ook maar 1 pricedrop en dat de console ieder keer in een hogere versnelling komt qua verkopen. Ik sluit 80 miljoen niet uit in maart…volgend jaar slechten ze de 100 miljoen en dat alles op full price…

  Wow at Zelda.

  Nintendo heeft er echt goed aan gedaan de formule op de schop te gooien. Het is by far de best verkochte Zelda ooit.

  Als BotW zo doorgaat zijn de totale verkopen meer dan alle vorige console Zelda’s bij elkaar opgeteld. (BotW is inmiddels over de helft van dat aantal) Zelda was nooit zo groot en belangrijk maar dat is inmiddels ook veranderd. Ook niet meer dan terecht voor de beste game van de afgelopen generatie.

  Next step moet de revival worden van de Metroid series. Dat team wat ze hebben samengesteld is veel belovend.
 • Ja. Hybride werkt. Zeer benieuwd naar de opvolger. Dlss zou daar wel eens een grote rol kunnen gaan spelen.
 • @Jowy

  Klopt. Alles hint daarnaar. Energie zuiniger dan native, minder opslag dan native 4k. Nintendo draait op Nvidea tech etc…

  Plus al geruchten afkomstig van Bloomberg dat de volgende Switch 4K ondersteunt.

  Ik verwacht een grote powerboost en dat alles goed zal draaien. Games die nu al goed draaien kunnen een dlss update naar 4K erbij krijgen.
 • Nintendo doet het met de Switch en bijbehorende software gewoon echt heel goed. Een hybride apparaat is echt een schot in de roos! Ik ben benieuwd hoeveel lifetime sales de Switch zal gaan behalen. 100M. moet toch wel het doel zijn, lijkt me. Qua software zijn alle verwachtingen al overtroffen, denk ik zo.
 • @PietS.

  Afhankelijk van verschillende dingen.
  Wanneer komt de opvolger? Nintendo zal moeten reageren qua hardware op next gen wil het nog goede third party support overhouden.

  Als ze nog een pro model loslaten en 2 jaar doorgaan “winnen” ze de generatie denk ik. Ik sluit 125 miljoen niet uit icm pricedrops etc.

  Wanneer ze eerder met een opvolger komen blijft het steken op iets meer dan 100 miljoen denk ik. Alsnog extreem goed.
 • @Ramirez

  Natuurlijk hangt het af van een aantal factoren, maar als er volgend jaar echt een Pro model uitkomt en deze gen nog een jaar of 2 actueel blijft, dan gaan ze de 100M. (mijn inziens) gemakkelijk voorbij.
  Verder denk ik dat 100M.+ het doel moet zijn.
 • Hele mooie cijfers, en kom maar op met de "Pro" variant!
 • @Gaaiz

  Nou inderdaad vooral in handheld mode komt het toch net dat beetje power te kort.
 • @DefenseForceNL meer power heeft wel zn nadeel in vorm van kortere batterij duur.
 • @Liquidshake

  Ja klopt en die is al niet zo heel lang, dus mocht er een pro komen ben ik benieuwd.
 • Netjes, maar waar blijven de games? Toen ik de switch heb gekocht, was dit speciaal voor BOTW2, maar ze laten er niets meer van weten. Ook de reden wrm het nu stof aan het happen is. Thank god dat de next gen consoles er aan komen.
 • @LosPilotas

  Als je had gedacht dat BotW2 snel zou komen kom je letterlijk onder een steen vandaan…

  Zelda games hebben altijd een erg lange development cycle. Een Zelda game verschijnt niet eerder voordat Nintendo vindt dat ie perfect is. Zelda games hebben geen deadlines en hebben virtueel een oneindig budget.

  Meer developers zouden dat moeten doen. Dat is ook de reden dat geen enkele Zelda een matige game is. Deze franchise staat wat dat betreft op eenzame hoogte. Alleen Rockstar heeft een gelijke instelling denk ik. Het komt wanneer het echt klaar is en eerder ook niet.

  Een indicatie zou 2021 kunnen zijn. Maar 2022 zou ook zomaar kunnen.
 • @Ramirez

  Precies, maar de kans is vrij groot dat het niet eerder dan 2022 gaat worden.

  En verder tsja gaan klagen dat je console stof aan het happen is als de reden BotW2 waarvan een release datum (uberhaubt jaar) nog niet eens bekend van was al een console gaat aanschaffen.

  Maar goed vind dit ook maar weer een matige troll post eerlijk gezegd. Vooral als je erbij zegt thanks god dat de next gen consoles eraan komen.
 • @DefenseForceNL

  Ik heb mijn switch maar een jaar ofzo, BOTW heb ik dus uitgespeeld op de Wii u, dus was ik even aan het wachten totdat er een nieuwe zelda kwam. Maar ze nemen er echt hun tijd voor. En ja, het is stof aan het happen bij mij, want spijtig genoeg loop IK niet warm van remakes, heb AC wel gespeeld voor ongeveer 30 uren. Maar ook dat spreekt me nietmeer aan. Het was gewoon een matig jaar voor nintendo qua games, dat kunnen jullie niet ontkennen. Dus ik hoop eerlijk gezegd dat 2021 wel wat unieke AAA games uitkomen voor de switch, want daarvoor heb ik en wij het toch voor gekocht?
 • @LosPilotas

  Het is voor ieder persoonlijk welke games ze leuk vinden en spelen en dat is ook helemaal niet erg.

  Echter je vind dus alleen Zelda leuk op de Switch verder is er geen enkele game van Nintendo tot zover die jij leuk vind dan?

  Het is qua games aanbod van Nintendo zelf idd geen geweldig jaar, maar er zijn voor mij genoeg games verschenen waardoor ik de Switch als handheld genoeg gebruik.

  Ik heb ook niet alleen Nintendo games, maar kijk zelf puur welke games ik goed vind en leuk genoeg als handheld game.

  Ik heb dit jaar speciaal juist voor handheld gaming heb de switch nog maar sinds release van Pokemon Shield.

  Animal Crossing
  Rollercoaster Tycoon
  Tropico 6
  Pokemon Shield
  Story of Seasons FoMT
  Mortal Kombat 11
  Grid Autosport
  Slay the Spire
  Diablo 3
  Two Point Hospital
  Minecraft
  Hades
  Rocket League
  Stardew Valley
  Fire Emblem TH
  Mario Kart
  Cities Skyline

  En nog wat andere games, dus vervelen of stof happen komt bij mij de Switch niet aan toe.

  Uiteraard heeft ieder zijn eigen smaak qua games

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren