1. Nintendo Switch Online vereist elke week inloggen

Nintendo Switch Online vereist elke week inloggen

NES games niet bereikbaar zonder wekelijkse online activiteit

Tijdens de Nintendo Direct zijn onder andere de nieuwe details en features besproken van de nieuwe Nintendo Switch Online-service. Nintendo heeft nu bekendgemaakt dat spelers elke week met het internet verbonden moeten zijn op de Switch om NES-games te kunnen blijven spelen.
Nintendo Switch

Op de FAQ-pagina van Nintendo staat omschreven dat leden van Nintendo Switch Online tot zeven dagen lang NES-games offline kunnen spelen. Hierna wordt van de speler verwacht om ter controle weer verbinding te maken zodat de NES-games nog steeds offline te spelen zijn.

Wanneer een lidmaatschap verloopt voor Nintendo Switch Online verliest de persoon direct de toegang tot de cloud save data van de NES- en Switch-games die op het account staan opgeslagen.

Wanneer een nieuw lidmaatschap wordt aangeschaft krijgt de persoon weer toegang tot die data. Dit betekent niet dat de opgeslagen cloud save data en NES-games verwijderd worden, dit moet indien gewenst handmatig worden gedaan door de gebruiker.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Lekker dan, dus als je vergeet je cloud leeg te halen voordat je abonnement is afgelopen. Dan verlies je gelijk toegang tot je save files die in de cloud stonden. Vind dat je op zijn minst je files er af zou mogen halen. Anders is het toch wel een asociale verkoop techniek om mensen hun abonnement te laten verlengen.
 • @fdennis
  Mee eens. De Pokémon bank (die 4 euro per jaar kost) geeft je wel de mogelijkheid alles er nog af te halen. Je kan het er alleen niet terug op zetten. Dat moeten ze gewoon doen
 • @fdennis
  Bericht klopt niet helemaal, Nintendo geeft aan niet te kunnen garanderen dat de opgeslagen gegevens beschikbaar blijven als het abonnement een tijd inactief is geweest.

  Van de officiële FAQ:

  Is my save data retained if I cancel my Nintendo Switch Online membership?
  We are unable to guarantee that cloud save data will be retained after an extended period of time from when your membership is ended. However, you can continue to use the save data that is saved to your system memory.

  Dit hoeft dus echt niet te betekenen per direct, maar alleen dat je er officieel geen recht meer op had dus Nintendo niets kwalijk kan nemen als je je gegevens verliest, iets wat wel kan als je betalende klant bent
 • Ik wilde al reageren over het elke week inloggen, maar de titel is dus gewoon helemaal onjuist. Ik dacht dat je elke week opnieuw moest inloggen, maar je moet dus connectie maken met Nintendo Online, niet inloggen. Totaal iets anders dus.
 • @CerandoX.nl Precies hetzelfde, schrok veel harder van de titel dan nodig was. Niet erg zorgvuldig verwoord.
 • @Basbanaan

  "Ik wilde al reageren over het elke week inloggen,"


  een soort Insidegamer…
 • @deftones
  haha ik was dus niet de enige die precies hetzelfde dacht met inlognaam intoetsen en wachtwoorden geneuzel.
 • Betekent dit dat je elke week je Switch aan moet zetten om de login te bevestigen, of volstaat het om de Switch verbonden met een wif-netwerk in standby te laten staan?
 • @Kwolly

  Inloggen is alleen nodig als je langer dan 1 week de NES games wilt kunnen spelen zonder internet verbinding.

  Zodra je verbonden bent met internet kan je weer een week offline.

  Puur om te voorkomen dat mensen na de 7 dagen free trial nog steeds kunnen spelen bijv.
 • @Rynelan87 Oké, dus je raakt je games/lidmaatschap niet kwijt als je een week niet ingelogd bent. In dat geval is het niet heel erg. Je moet bij slot van stuk je systeem tóch aanzetten als je wil spelen. Alleen is het irritant voor de mensen di niet altijd internet tot hun beschikking hebben.
 • Aangezien je bijna overal WiFi hebt is dit niet echt een probleem, toch?
 • Nintendo online was wel de grootste letdown van de Direct voor mij:
  1. Je mag vanaf nu gaan betalen voor je online
  2. Je krijgt NES games, maar we noemen het ook wel NES classic, dus die SNES games waar we het eerder over hadden… vergeet het maar, iig voorlopig.
  3. Je krijgt cloud backup van je save games, maar niet voor alles en alleen volledig automatisch in de cloud.
  4. Voice chat blijft omslachtig via je telefoon.
  5. Er zijn speciale deals, maar we zeggen er verder niks over.

  Eerste 4 punten waren natuurlijk eigenlijk al bekend. Laatste punt had nog een pleister op de wond kunnen zijn, maar nee, Nintendo zou zichzelf met online service eens in een positief daglicht stellen…
 • @Basbanaan goede opsomming van Nintendo en Online. Lijkt Apple wel, die nu pas aan komen met een dual sim.
 • @Basbanaan
  Tot nu toe is er één special deal en dat zijn die NES controllers. Maar idd, typisch Nintendo. 😜
 • Ik had liever een VC gezien voor de Switch. Gewoon zelf bepalen welke game ik aan wil schaffen.
  Nu ben ik afhankelijk van het aanbod wat Nintendo uitgeeft. Meestal zit daar nog geen 20% tussen wat echt de moeite waar is. Erg jammer.
 • @Monojaxx.

  Tis misschien een plijster op een open wond maar het is een dienst waar games blijven toegevoegd worden zonder dat andere weg gaan.

  Nu staan je gewenste titels er misschien niet tussen maar naar verloop van tijd (als het goed is) wel.

  En wellicht kom je nu iets tegen wat je ook leuk vind.
 • @Rynelan87 Hoe moeilijk is het om de Wii VC over te zetten naar de Switch. Hoe moeijk is het om de NES en SNES mini games over te zetten?

  Lijkt mij gevalletje kopie paste, zeker met die nes controllers.
 • @Richh Ze willen mini's verkopen!
  Dat levert veel meer op..
 • Pffff het is nog niet geweldig al deze opties.. en we krijgen dus 100% geen browser..
  Niet dat ik dat veel zou gebruiken maar toch. Ach nou ja 20 euro per jaar en wat gratis spelletjes er bij en klaar is dan ook wel weer,
  Maar dit had veel beter gekunt allemaal…
  En laat die korting op digitale spellen dan maar flink zijn….
 • @deftones

  Bedank de hackers mar voor het constant hacken via de browser en gamesaves….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren