1. Nintendo Switch krijgt mogelijk tekorten in Europa door coronavirus

Nintendo Switch krijgt mogelijk tekorten in Europa door coronavirus

Vanaf april kunnen problemen ontstaan

Met het aanhouden van het coronavirus dreigt er een tekort van de Nintendo Switch-consoles in Europa en de Verenigde Staten te komen. Dat maakte Bloomberg onlangs bekend.

Het coronavirus brak een aantal weken geleden uit in Wuhan, China en heeft zich ondertussen door heel het land verspreid. Het virus heeft ook al de nodige invloed gehad op de game-industrie. Zo is de cartridge-versie van The Outer Worlds voor de Nintendo Switch uitgesteld.

Nu lijkt het erop dat Nintendo ook problemen gaat krijgen met de wereldwijde levering van de Nintendo Switch. Volgens het zakelijke tijdschrift Bloomberg zijn er nu nog een aantal leveringen van Switch-consoles onderweg naar Europa en de Verenigde Staten. Deze consoles waren al verscheept, voordat het coronavirus uitbrak en de productie in de fabrieken stil kwam te liggen. Nu dreigt de productie en levering van de Nintendo Switch in april een stuk moeilijker te worden. Het werk in de fabrieken ligt namelijk nog altijd stil. Dit zorgt ervoor dat een zusterfabriek in Vietnam de onderdelen niet binnenkrijgt en veel minder consoles kan produceren voor de buitenlandse markten. Daardoor kan de uitgever minder Nintendo Switch-apparaten verschepen.

Eerder had Nintendo al gemeld dat ze verwachten dat het virus invloed zou hebben op de levering van de consoles. Ook wordt er vertraging verwacht voor de productie van Ring Fit Adventure en Joy-Con-controllers.

nintendo switch

Hoelang de productie nog stil gaat liggen in de fabrieken is niet bekend. Leveranciers van de Chinese fabrieken verwachten dat de fabrieken nog een aantal weken dicht blijven. Vorige week was de Nintendo Switch in neonkleuren bij verschillende Nederlandse gamewinkels al niet leverbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Dat is best wel een ramp voor Nintendo tijdens de release van Animal crossing. Deze game is een ware system seller.
 • @Newgamessuck

  Nog 57 miljoen mensen kunnen Animal Crossing spelen. Want 57 miljoen mensen hebben een Switch wereldwijd. Daar gaan de verkopen van Ac echt niet onder lijden.
 • @smaakmaker
  wat is er zo bijzonder aan Animal Crossing?
 • @Soon.

  Je houdt ervan of niet. Ik vind het verschrikkelijk saai. Het is een game zonder echt een doel en waar je relaxt rustig aan kunt doen wat je wilt. Kort door de bocht, maar beter dat een liefhebber het je uitlegt :P. Het spel is erg populair bij meisjes en non-gamers. Het was voor de handhelds vaak de grootste system seller.
 • @Soon.

  Geen idee haha
 • @smaakmaker

  De Switch verkopen. AC heeft een andere demografie als de huidige gemiddelde Switch bezitter. AC is Nintendo's grootste systemseller game.
 • Console crisis! Ik zie een uitstel van next-gen consoles aankomen
 • @adutchman
  Ik ben er ook een beetje bang voor.. Maar ligt er natuurlijk aan hoe hard de verspreiding gaat komende maanden. Met Sars en de Mexicaanse griep was (voor mijn gevoel) ook plots de boel onder controle…
 • @Gaaiz
  Laten we hopen dat het snel onder controle is. Ben nog blij met de huidige generatie consoles dus zo'n haast heb ik niet, maar jammer zou het wel zijn.
 • @adutchman

  Ik stap toch pas in 2021 over. Dus voor mij geen haast.
 • @adutchman

  Zou zeker kunnen als dit nog lang doorgaat zo in china. Dan heeft alle elektra made in china er last van.

  Hopelijk is het over enkele weken afgelopen en zal het wel goed komen. Maar het is helaas mogelijk.
 • Aiiiii, het gaat net zo lekker met de Switch verkoopcijfers… Dit zul je altijd zien hè… Dat kan het verschil maken tussen wel of niet 100M+ sales bereiken.
 • @Piet S.
  Dan moeten mensen maar even geduld hebben.
 • @blue_blade_3

  Ja, want waarschijnlijk krijg je als het tekort voorbij is wel een verkooppiek.
 • @Piet S.

  Alsof de switch de 100 mil gaat bereiken lol.
 • @CyberFl
  Ik ga die weddenschap graag aan.
  Geen fan van Pachter, maar:
  "
  Wedbush Securities analyst Michael Pachter speaking with Bloomberg in an interview said the Switch could sell 20 million units per year for the next three years and should easily sell 100 million units.
  100 million units sold lifetime would put sales on par with Nintendo's best-selling home console, the Wii, which sold a little over 101 million units.
  "The Switch can sell 20 million units annually for the next three years," said Pachter. "So it should easily get to 100 million."
  "
 • @CyberFl

  Och, daar heb je koning troll ook weer.
 • @Piet S

  Ik zie de Switch ook geen 100 miljoen sales halen. Want ze missen een grote doelgroep dat is namelijk de mainstream gamer die een ps4 heeft voor Fifa, Fortnite, etc. En ook de casual gamer die een Wii kocht die is niet zo massaal aanwezig als bij de Wii.

  Dus nee ik zie ze zeker niet de 100 miljoen halen. Dan moeten ze er nog 43 miljoen verkopen. Het grootste gedeelte dat een Switch wilde heeft hem al. Ik zie zeker niet nog 43 miljoen mensen wereldwijd een Switch kopen.
 • @smaakmaker

  Volgend fiscale jaar halen ze met AC wel ongeveer 20 miljoen. Dan nog een jaar ongeveer 20 miljoen en ze zijn er al. Mocht het jaar erop minder lopen en is het 14 miljoen zal het een jaartje langer duren, maar het moet wel heel gek lopen halen ze de 100 mijoen niet imo.

  die casuals is nu juist waar Nintendo de huidige focus op heeft met releases als ringfit, brain traning, Animal crossing en er zal nog veel meer volgen. De Lite is betaalbaar en mochten om wat voor redenen de verkopen inkakken is er nog genoeg ruimte de prijs te verlagen, omdat Nintendo na 3 jaar dit nog steeds niet heeft hoeven doen.

  Echt, 100 miljoen is zowat een gegeven.
 • @Newgamessuck

  Jij denkt dat 20 miljoen mensen speciaal een Switch gaan kopen om AC te spelen. Ik denk dat de meeste die Ac willen spelen al een Switch heeft. En niet gaan wachten oh nu is ac ik ga nu een Switch kopen.

  Verder die casuals gamers hebben de Wii groot gemaakt. Maar zoveel als er toen waren zijn er nu niet meer. Dus nee ik denk dat de Switch verkopen niet zo veel meer zullen stijgen. Want ook voor een nieuwe mk zullen mensen echt niet speciaal een Switch kopen. Maar die zal vooral veel verkopen onder de huidige switch bezitters

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren