1. Nintendo Switch wordt uitgebracht in Brazilië

Nintendo Switch wordt uitgebracht in Brazilië

Console moet er "binnenkort" uitkomen

Nintendo gaat de Switch in Brazilië lanceren.

Dat heeft het bedrijf via social media aangekondigd. Een releasedatum is er nog niet, maar Nintendo laat weten dat de spelcomputer binnenkort in het Zuid-Amerikaanse land moet verschijnen.

De Switch kwam in 2017 in veel werelddelen uit, waaronder Europa en de Noord-Amerika. In Brazilië was de console echter niet officieel verkrijgbaar. Diverse winkels en inwoners van het land hebben de Switch sindsdien wel geïmporteerd, wat vaak voor hoge prijzen zorgde.

Begin deze maand kondigde Nintendo aan dat er wereldwijd inmiddels 61,44 miljoen exemplaren van de Switch zijn verkocht. Het bestverkochte spel voor het apparaat, dat zowel als console als handheld gebruikt kan worden, is Mario Kart 8 Deluxe, gevolgd door Animal Crossing: New Horizons en Super Smash Bros. Ultimate.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat was de reden dat de switch daar niet te koop was dan?
 • @blue_blade_3dat gebeurt heel vaak. Toen wij de ps3 hadden was daar net de 2 uitgekomen. Weet niet wat dat is.
 • @blue_blade_3

  Het zijn van een derde wereldland.
 • @blue_blade_3
  Extreem hoge extra kosten waardoor het eigenlijk gewoon niet de moeite waard is om een console daar te releasen. Boven de 600 euro voor een console is vrij normaal daar.
 • @ShadowhunterrX

  En wellicht in verhouding met deze investering een te kleine afzetmarkt? Althans, voor de duurdere consoles zoals straks de PS5 en de XSOX? Kan mij voorstellen dat een groot deel van dit land het geld hier helaas niet voor heeft liggen, laat staan de software ondersteuning. De Switch is met haar prijs wellicht nog wel af te zetten.
 • @benjaminben
  Deels heb je een punt met een kleine afzetmarkt, alleen met een belasting van 110% op geïmporteerde elektronica. Zal de prijs uiteindelijk hoog worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren