1. Gameplay van Animal Crossing, Luigi's Mansion 3 en Pokémon Sword en Shield

Gameplay van Animal Crossing, Luigi's Mansion 3 en Pokémon Sword en Shield

Nieuwe beelden van aankomende Switch-games

Nintendo heeft tijdens de Direct-uitzending nieuwe gameplay getoond van Animal Crossing: New Horizons, Pokémon Sword en Shield en Luigi's Mansion 3.

In de gameplay van Animal Crossing: New Horizons werden diverse gameplaysegmenten getoond, waaronder het verdienen van Nook Miles. Het spel komt op 20 maart 2020 uit op Switch.

De gameplay van Luigi's Mansion 3 toont diverse nieuwe locaties en een nieuwe modus: ScreamPark, waarin een Luigi-team en een Gooigi-team is. Er kunnen daardoor tot wel acht spelers meedoen aan het spel. Luigi's Mansion 3 komt op 31 oktober, tijdens Halloween, uit.

Tijdens de Pokémon Sword en Shield-gameplay, tot slot, werden twee nieuwe pokémon onthuld: Cramorant en Polteageist. Ook kunnen spelers hun eigen personage aanpassen met allerlei opties, zoals kapsel, kleding en make-up. Verder kunnen spelers op elk moment kamperen. De games verschijnen op 15 november voor de Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Pokémon nieuws is niet heel bijzonder. De vogel ziet er wel grappig uit.
 • AC heb ik zin in, LM3 lijkt mij ook een hele leuke game. Maar ik was met name weggeblazen door de 4 bespreekpunten in het Pokémon gedeelte ; je personage kunnen aanpassen en Curry and Rice maken als noemenswaardige gameplay-onderdelen? Mindblowing!
 • @benjaminben
  Heb je altijd zo gereageerd op Pokémon trailers? Want dit soort "gameplay" wordt altijd in trailers benoemt. Was Pokémon amie nou zo'n geweldige verandering? Nee. Daarnaast is het toch logisch dat ze laten zien hoe diep customisation gaat en dat je je online profiel kan aanpassen.

  Ik snap oprecht niet waarom mensen zoveel haat hebben op deze games terwijl Pokémon Sun and Moon nou ook niet bepaald toffe veranderingen hadden. De island trails waren ook totaal niet interessant en de Z-moves waren nou ook niet bepaald vernieuwend.
 • @blue_blade_3

  Klopt, maar met Sun and Moon waren de verwachtingen ook lang niet zo hoog. Dat was de zoveelste (3)DS Pokemon dat we allemaa wel zagen aankomen dat er niet veel zou gaan veranderen.

  Met de nieuwe games op de Switch was er wel de hoop dat een hoop ''pijnpunten'' eindelijk eens aangepakt zouden worden en dat er echt toffe nieuwe dingen gedaan gingen worden. Maar helaas voor veel fans voelt het toch weer als same old same old. Er worden vooral nieuwe gimmicks toegevoegd en echte vernieuwing is bijna nergens te bekenen.

  Daarom zijn veel fans nu veel meer teleurgesteld.
 • @Shuckles

  Lol de fans mogen niet zeuren.

  Eerst kwam er een shitload aan kritiek van ze omdat ze een klein jaartje langer moesten wachten omdat ontwikkelen voor consoles meer tijd kost.

  En nu hadden ze, met slechts iets meer dan een jaar ontwikkelingstijd, een Zelda kwaliteit game verwacht? Lachwekkend.

  Pokemon is nooit amazing geweest. Het liep technisch altijd jaren achter. Je moet wel een dwaas zijn wil je nu anders verwachten. 😂

  Deze Pokemon ziet er uitstekend uit btw. De grootste jump in de franchise sinds het bestaan.
 • @Ramirez Wauw, een heel verhaal maar echt nergens ben ik het met je eens.
 • @Ramirez

  Men mag en kan in zo'n relatief korte ontwikkelingstijd inderdaad geen BotW niveau verwachten en Pokemon kabbelt inderdaad altijd een beetje voort (ook technisch). Ook is het de grootste 'jump' in jaren, maar dat mag ook wel nu ze van de 3DS naar de Switch gaan.

  Wel had ik meer verwacht van SS. Het ziet er allemaal niet echt levendig en mooi uit. Ik ben helemaal geen graphics whore, maar het is nu wel heel minimaal allemaal. Qua content is het prima, maar ook maar net voldoende (en dan doel ik niet op dat National Dex geneuzel, want dat boeit me vrij weinig).

  Al met al vind ik dat ze er meer uit hadden kunnen halen. Dan maar uitstellen, van mijn part. :)
 • @Ramirez

  Tja niet alle fans hebben natuurlijk dezelfde mening, maar natuurlijk willen fans zsm een nieuwe game dat lijkt me niet meer dan logisch. Maar laten we nou ook niet doen alsof er een hele outrage is geweest hierover. Sowieso is het aan de ontwikkelaar en niet aan de fans hoe lang een game in ontwikkeling is.

  En dat Pokemon al jaren achter liep was natuurlijk al bekend, maar betekent dat dat je niet meer mag verwachten?

  En als je de graphics er uitstekend uit vind zien zou ik de trailer nog ff terugkijken en vergelijken met andere games. Ja de pokemons en trainers zien er goed uit, maar de omgevingen zijn gewoon ver onder de maat.
 • @Shuckles

  Sommige delen van de omgeving zijn gewoon ronduit lelijk. Dat mag best gezegd worden.

  Dat betekent niet dat ik de game niet aan ga schaffen hoor, maar ik vraag me gewoon af… 'Waarom?'…
 • @Piet S.

  Ben het helemaal met je eens, vooral dat open gebied waar Pokémon vrij roamen ; een vlakke uitgerekte texture.
 • @benjaminben

  Dat inderdaad.
 • @Piet S.

  “Waarom?”

  Tijd. Grafisch mocht het idd wat beter gezien de mogelijkheden van de Switch. Maar fans waren eigenlijk al niet bereid een jaar te wachten…stel je de kritiek eens voor als ze 2 of 3 jaar extra moesten wachten.

  Goeie games kosten tijd om te maken. Een game als Pokemon met deze ontwikkelingstijd, op deze hardware, naar dat niveau tillen is gewoon niet te doen.

  @Shuckles

  Natuurlijk mag je een hoger niveau verwachten als fan of als gamer.

  Maar kijk eens naar de geschiedenis van de hele franchise. Grafisch waren het nooit goede games. Het was op zn best acceptabel. Ik snap niet hoe men het dan in hun gedachtes krijgt dat hier mega stappen in worden gezet.

  Zou je 4 jaar uittrekken voor het maken van de game is het een realistische eis. Maar slechts iets meer dan een jaar? We moeten dingen wel in perspectief zien.

  Zolang de gameplay strak en goed inelkaar zit wordt dit gewoon een zeer goede game.

  @Robskeee
  Dat mag.
 • @Ramirez

  Ze moeten gewoon meer tijd nemen voor nieuwe gens en ondertussen games als Let's Go releasen. Problem solved.
  Tijd hoeft geen issue te zijn.
 • @Ramirez

  Nogmaals Fans zijn best bereid te wachten. Sterker nog ze zouden geen enkele keuze moeten hebben, het is aan GF en Nintendo genoeg tijd te nemen voor een nieuwe titel.

  Bovendien heeft de ontwikkeltijd niks met de fans te maken, maar er moet natuurlijk gewoon weer nieuwe TCG kaarten, anime afleveringen en merchandise geproduceerd worden.

  Ik betwijfel ook niet dat het geen redelijke tot goede game zal worden, maar meer dan dat ook niet. Maar het blijkt toch maar wel weer dat veel spelers wel een beetje klaar zijn met de huidige formule die de afgelopen 20+ jaar haast niets is veranderd.
 • @blue_blade_3

  Nee, ik heb Pokémon sinds 3DS niet meer gespeeld. Dit is weer mijn eerste kans, en ik ben gewoon teleurgesteld. Het oogt gewoon alsof GF niet alles geeft voor deze titel, en dat maakt dat het leeg en zielloos oogt. Jij hebt hier kennelijk heel veel zin in en bent tevreden met wat je ziet, ik ben kritisch en verwacht meer van een eerste echte 3D Pokémon game. Vooral omdat die Town game er veel beter uitziet. GF lijkt klaar te zijn met Pokémon. Laat een andere studio de franchise maar overnemen.

  Over de rest van de direct ben ik positief hoor, alleen Pokemon doet me niks, en daar baal ik van.
 • @benjaminben
  Mag natuurlijk ook hoor, maar ik merk dat veel zaken normaliter bij oude titels niet als negatief werden beschouwd. Een beetje "de druppel die de emmer doet overlopen".

  Ik vind de Pokémon tot nu toe ook wat tegenvallen, maar al die bijzaken boeien me niet zo veel. Dat "Pokémon dans gedoe" in ORAS vond ik ook nutteloos bijvoorbeeld
 • LM3: top! SS: cool! AC: Doet me echt helemaal niets, haha.
 • Zo te zien heeft Pokemon gelukkig wel een grafische upgrade gekregen ten opzichte van vorige keer. Dat zag er ook wel erg bedroevend uit. Luigi's mansion komt er zeker in dag 1.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren