1. Bekijk vanavond een Treehouse-stream rondom Paper Mario: The Origami King

Bekijk vanavond een Treehouse-stream rondom Paper Mario: The Origami King

Ook wordt er een nieuwe game van WayForward onthuld

Vanavond kunnen gamers inschakelen voor een Treehouse-stream waarin Paper Mario: The Origami King gespeeld wordt.

De Treehouse-livestreams worden normaliter tijdens E3 uitgezonden en tonen gameplay van diverse net aangekondigde games. Nintendo heeft besloten nu een Treehouse-stream rondom specifiek één aankomende Switch-game te houden. De livestream start vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd en kan bekeken worden via YouTube. Paper Mario: The Origami King komt op 17 juli uit.

Daarnaast wordt tijdens een livestream een nieuwe game van Shantae-ontwikkelaar WayForward getoond. De tweet van Nintendo meldde dat het ging om "een nieuwe game uit een franchise waar WayForward nooit eerder aan heeft gewerkt". Daardoor speculeerden veel fans dat WayForward aan een Nintendo-franchise werkt. Via een nieuwe Tweet heeft Nintendo echter verduidelijkt dat het om een third party-franchise gaat.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waarom nou niet gewoon een treehouse met allemaal vette nieuwe grote Nintendo aankondigingen? Paper Mario zijn gisteren previews plus gameplay beelden online verschenen. Maar deze vind ik persoonlijk een beetje overbodig.
 • @smaakmaker

  Omdat… Een Treehouse Live daar niet voor bedoeld is…
  Daar zijn Directs voor.
 • @Piet S

  Ja daar zijn directs voor die ze al bijna een jaar niet meer gegeven een grote goede general. En misschien komt er een direct de 20e maar dat is afwachten.
 • @smaakmaker

  Waarom heb je je reactie nou 2x aangepast?

  Gewoon even afwachten, Kaas ongeduld! 😝
 • @PietS.

  Haha omdat de eerdere reacties beter passen als de direct is geweest en mits inderdaad de Mario overkill bevatten. En afwachten we wachten al bijna een jaar af. En er gebeurd vrij weinig bij Nintendo. Dus ben wel een beetje klaar met afwachten.
 • @smaakmaker

  Nou niet overdrijven hè. In september 2019 hebben we nog een reguliere Direct gehad en in maart 2020 een mini Direct. Daarnaast zijn er via andere Directs en presentaties ook nog aankonidigingen gedaan en hebben ze bv. Paper Mario aangekondigd via een surprise reveal.
  Of het allemaal jouw smaak is, doet hier niets aan af.

  Daarnaast zijn er andere partijen die bv. 2 jaar niks nieuws aankondigen, dus doe niet alsof je het niet een beetje gewend bent. ;)

  Ook ik vind het tijd voor een nieuwe general Direct, maar jij bent en blijft ongeduldig Kaas.
 • @PietS.

  Dat vind jij ik vind iets anders. En vele aankondigingen niet overdrijven . De enige 2 serieuze nieuwe game aankondigingen dit jaar zijn Paper Mario en voor sommige dan Pokémon Snap dat noem ik erg weinig. Maar we gaan het zien. Maar niet teveel Nintendo de hand boven het hoofd houden he Piet. En als laatste ik zei bijna een jaar geen nieuwe general grote direct en de laatste is 10 maanden geleden dus dat klopt met bijna. En die laatste was ook een erg zwakke vond ik persoonlijk.
 • @smaakmaker

  Ja, daarin verschillen we duidelijk van mening. En waar zeg ik ‘vele aankondigingen’? Dat verzin je zelf, want dat heb ik niet gezegd.

  Paper Mario en New Pokemon Snap zijn voor de echte Nintendo fans wel gewoon twee hele vette aankondigingen en daarnaast is twee nog altijd beter dan geen.

  10 maanden is in mijn ogen niet ‘bijna een jaar’, maar goed ook daarover verschillen we van mening.

  En nogmaals, smaak staat los van alle bovenstaanden.
 • @PietS.

  Pokémon snap was nou niet een kwalitatief super goede game. En Paper Mario die kwaliteit was de laatste jaren ook wat minder. Maar je houdt een beetje teveel Nintendo de hand boven het hoofd. Terwijl je ook gewoon kritisch moet zijn en dat het dit jaar software matig niet best is en als enige van de grote 3 nog geen grote nieuwe presentatie in de maak is ook erg slecht.
 • @smaakmaker

  Dat vind jij. Ik houd wel van beide franchises. Die games tellen gewoon mee, ongeacht wat jij ervan vindt.

  Softwarematig kan het zeker beter, maar het jaar is nog niet voorbij. De punten worden aan het einde pas geteld. Zo gaat dat altijd.

  En hoe weet je dat Nintendo niet bezig is met het creëeren van een nieuwe grote presentatie? Dat is een aanname en niet meer dan dat.

  Daarnaast is het logisch dat MS en Sony met grote presentaties komen, want zij brengen binnenkort nieuwe consoles op de markt. Nintendo heeft voor de Switch release ook een aantal shows gegeven. Totaal niet te vergelijken dus. En verder werd het eens tijd dat Sony weer wat aankondigde, want het is 2 jaar akelig stil geweest. Je bent dus wel wat gewend. ;)
 • @PietS.
  Niet zo optimistisch Piet. Wat Nintendo dit jaar laat zien is ronduit slecht. Als Paper Mario vorig jaar was uitgekomen was het gewoon een titel voor tussendoor. Nu geven ze helemaal een Treehouse om het meer onder de aandacht te brengen omdat ze niks anders hebben.

  Een AC kan het jaar niet goed maken dus hopelijk klopt het dat 20 juli een Direct komt maar ik moet het allemaal nog zien. En dan kan je wel weer beginnen over andere partijen maar Nintendo heeft een bepaalde markt strategie en dat is vooral leven op zijn eigen first party games. Dan mag de consument ook wel wat verwachten van deze games. Waar we vorig jaar bijna iedere maand een first party titel hadden moet we het nu doen met 1x in het kwartaal. Dan kunnen ze het wel op Corona gooien maar het is bewezen dat de game industrie gewoon door kan draaien als er een pandemie uitbreekt. Vind ik dus geen excuus meer.
 • @Snafu9

  Dat is jouw mening. Ik ben juist erg blij met Paper Mario & New Pokemon Snap. In mijn ogen twee hele vette games!
  En wie zegt dat ze niks anders hebben? Lekker voorbarig als het jaar pas net over de helft is zeg. ;)

  Daarnaast beweerde sommige mensen net voor de surprise reveal van de nieuwe Paper Mario verder ook dat Nintendo niks zou hebben voor de rest van dit jaar (hetzelfde als wat jij nu dus doet) en we weten allemaal dat het ongelijk van die mensen bewezen is.

  Nintendo heeft vorig jaar inderdaad zeer veel exclusives uitgebracht, maar verwachten dat ze dat ieder jaar kunnen is gewoonweg onrealistisch. Zoiets gebeurd maar 1x in de zoveel jaren.
  Daarnaast kun jij helemaal niet oordelen over wat voor impact corona heeft gehad op bv. Nintendo. Daar spelen zoveel verschillende factoren een rol in, dat het voor een buitenstaander niet te beoordelen is.

  En nogmaals: Er zijn partijen die soms een jaar of meerdere jaren niets aankondigen en bijna niets uitbrengen, dus het kan allemaal veel erger. :)
 • @PietS.

  Je probeert weer heel leuk de andere partijen bij te pakken . We hebben het nu over Nintendo en niet over andere partijen. En Nintendo heeft gewoon een bijzonder droevig software jaar tot nu toe. Niets meer niets minder.
 • @smaakmaker

  Dat is jouw mening. Ik ben blij met Animal Crossing, Xenoblade Chronicles, Paper Mario, Bravely Default II en daarnaast waarschijnlijk nog andere games (bv. Pokemon Snap, Metroid Prima remasters & 3D Mario remasters).

  Kan/mag het beter? Ja. Is het droeving? Nee.

  Jij kan je eigen smaakt gewoonweg niet loskoppelen van aankondigingen, want als jij er niks aan vindt, dan is het gewoon saai. Punt.
 • @PietS.

  Ok weer aannames ik kan je hier voorbeelden bij geven Splatoon 2 geweldige game niet mijn ding. FE geweldige game niet mijn ding. Bravely default 2 idemdito. Dus nee kan dat wel degelijk loskoppelen van elkaar
 • @smaakmaker

  Het is dat ik nu over BDII begin, want die game had je anders nooit genoemd in het Nintendo lijstje van dit jaar. Dat je het een droevig jaar kan noemen als bovenstaande games uitkomen, gaat mij de pet te boven. Als Nintendo dit jaar nou maar 1 “grote” release had gehad en die had ook nog eens middelmatig gescoord, dan had ik je gelijk gegeven. ;)
 • @PietS.

  Splatoon 2 komt hij dit jaar uit? Fire Emblem is die dit jaar uitgekomen? Nee dus wat ik noemde op BD2 na zijn oudere titels. En dat laatste is ook weer een onjuiste aanname. Ik heb laatst de demo van die game geprobeerd alleen de gameplay trok me niet.
 • @smaakmaker

  Uhh… Wat heeft het ermee te maken of die games dit jaar uitkomen…? Met dat ‘lijstje’ doel ik op AC, Xenoblade, Paper Mario & BDII.

  Ik zeg toch niet dat je die game niet geprobeerd hebt o.i.d.? Iedere keer als je zegt dat Nintendo een karig jaar heeft, dan zeg je niks over die game. Nu ik erover begonnen ben pas. Dat bedoel ik.
 • @PietS.
  Je hoeft niet te herhalen hoor over andere partijen dat was al getackeld.

  Pokemon Snap wordt gemaakt door Bandai Namco andere ontwikkelaar. Nintendo hoeft hiervoor dus weinig te ontwikkelen. Kan je dus niet meerekenen in deze lijst ook omdat The Pokemon Company deze game uitgeeft. Nintendo kijkt en ziet het geld rollen meer niet.

  Paper Mario en AC zijn dus de enige noemenswaardige titels die dit half jaar zijn uitgekomen waar Nintendo echt aan ontwikkelt heeft. Voor Nintendo zijn doen is dit gewoon matig. Dat mag best toegegeven worden en is gewoon een feit. Nintendo had makkelijk een Nintendo Direct kunnen uitzenden net zoals de Direct Mini dus vooraankondiging dat de release datums kunnen afwijken door Corona. Hierdoor geeft je transparantie naar je consument wat een mooi gegeven is in de tijd waar we nu leven. Dit doet Nintendo niet, dan hebben we de suprise reveal. Hierna dacht ik nou dat is wel leuk als dit vaker gebeurt worden we wel verrast. Daarna weer totale radio stilte van 2 maanden. Ja een trailer dat Donkey Kong Country op Nintendo Online komt en andere oude meuk. Sorry maar als je hiermee je jaar moet vullen gaat het niet lukken.

  Kortom Nintendo moet meer durf tonen. Laat gewoon zien aan welke games je werkt ook al kan je geen garantie geven wanneer ze uitkomen. Doordat Nintendo dit niet doet is het niet raar dat mensen zoals ik en vele andere geen goede hoop hebben op een 2de half jaar.
 • @Snafu9

  Het gaat erom dat Pokemon Snap een exclusieve Nintendo/Switch game is. Bv. Sony laat zowat al hun grote games extern ontwikkelen, maar dat maakt toch geen ziet uit? Het is en blijft een game die je alleen kunt spelen mits je een bepaalde console in bezit hebt.

  Je vergeet het goed beoordeelde Xenoblade Chronicles: Definitive Edition. Verder weet jij niet en weet ik niet wat de planning van Nintendo m.b.t. games is. Jij zou het zo gedaan hebben, zij doen het (om bepaalde redenen) anders en laat het nou zo zijn dat zij degene zijn die de games aankondigen en uitbrengen.

  En nogmaals: De punten worden op het einde pas geteld, dus meer als afwachten kun je toch niet doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren