1. Wereldwijd zijn er 79,87 miljoen exemplaren van de Switch verscheept

Wereldwijd zijn er 79,87 miljoen exemplaren van de Switch verscheept

Bedrijf stelt verwachtingen voor fiscale jaar naar boven bij

Nintendo heeft tot en met 31 december vorig jaar wereldwijd 79,87 miljoen exemplaren van de Switch verscheept.

Dat heeft Nintendo laten weten tijdens het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers van het laatste kwartaal van 2020.  Aan het einde van het derde kwartaal van vorig jaar stond de teller nog op 68,3 miljoen exemplaren - dat betekent dat er in het laatste kwartaal van vorig jaar 11,57 miljoen exemplaren van de hybride console zijn verscheept.

Vanwege dit grote succes heeft Nintendo de totale hoeveelheid Switch-consoles die het in het hele fiscale jaar verwacht te verschepen naar boven bijgesteld. Nintendo verwachtte eerst dat het in dit fiscale jaar, dat loopt tot eind maart 2021, 24 miljoen exemplaren van de Switch zou verschepen, maar heeft dit nu bijgesteld naar 26,5 miljoen exemplaren.

Het bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal wereldwijd 75,85 miljoen games verscheept. Mario Kart 8 Deluxe is nog altijd de bestverkochte Switch-game met in totaal 33,41 miljoen verkochte exemplaren. Daarna volgen Animal Crossing: New Horizons (31,18 miljoen), Super Smash Bros. Ultimate (22,85 miljoen), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (21,45 miljoen) en Pokémon Sword en Shield (20,35 miljoen).

Het bedrijf gaf ook de eerste verkoopcijfers voor enkele recentelijk uitgekomen Switch-games. Zo is Mario Kart Live: Home Circuit 1,08 miljoen keer verkocht en Hyryle Warriors: Age of Calamity 2,84 miljoen keer. Het cijfer van die laatste game is zonder Japanse verkoopcijfers erbij opgeteld.

Een compleet overzicht van alle verkoopcijfers van Nintendo is in dit document te vinden.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De Switch start het 5e levensjaar in maart/april dus ongeveer met 90 miljoen eenheden. Meestal als we richting jaar 6 gaan vervangen ze de console.

  Ik ben benieuwd of Nintendo voor een Pro variant gaat of toch de console gaat vervangen voor een next gen versie. De Switch is hot atm en next gen is nog verstokt van games. Een Pro versie zou de verkopen een boost geven en het leven van de console oprekken met +/- 2 jaar gok ik. In dat geval sluit ik 160+ miljoen exemplaren niet uit. Indrukwekkend en dat zou het de meest succesvolle console in de hele geschiedenis maken.

  Meest indrukwekkende is misschien nog wel dat dit zonder pricedrops is gerealiseerd.
 • Bizarre cijfers, op zoveel hardware- als softwarematig gebied. Animal Crossing is nog geen jaar uit en is dus al meer 31 miljoen keer verkocht! Zou die game niet de snelst verkopende exclusive ooit zijn?

  De Switch gaat in ieder geval, als het goed is, de 100 miljoen passeren dit jaar en ik ben benieuwd of dat invloed heeft op evt. plannen voor een Switch Pro (o.i.d.). We gaan het zien!
 • Ik weet nog dat ik sceptisch was toen-ie werd aangekondigd. Boy, was I wrong. De afgelopen jaren echt heel veel plezier gehad van mijn Switch.
 • @Rainking

  Ja maar heel raar was dit ook niet. Ik was ook sceptisch. De Wii was leuk, maar ging qua doelgroep en markt een kant op die ik als gamer weinig kon waarderen. De Wii-U was een prima console maar een drama qua verkopen en marketing. En toen kwam de Switch, had verwacht dat dit ook wel weer zou floppen of een familie-vriendelijke gezinnetjes console werd. Gelukkig had ik het mis ;) Hij doet het zelfs zo goed dat Nintendo soms een beetje naast de schoentjes lijkt te lopen.
 • Konden we dit maar zeggen over de ps5, dat er zoveel zijn verscheept 🙄
 • @LosPilotas

  Zijn er genoeg verscheept. Op 29 Dec stond de teller op 3.4 miljoen. Das bizar veel, helemaal in de drama tijd waarin wij ons bevinden..
 • @san5324

  Sony levert momenteel 500.000 units wereldwijd per maand. Dat is gewoonweg weinig. Enig geluk is dat de ps5 in Japan totaal niet verkoopt en ook niet gewild is. Daardoor kan er in het westen iets sneller geleverd worden.

  Sony moet de productie opvoeren en snel ook. Het is iig wel duidelijk dat ze hun zaakjes niet op orde hebben. Natuurlijk zijn ze ook afhankelijk van leveranciers maar die smoesjes zijn mensen ook vanzelf zat. De ps5 is geen space-tech oid.

  Schaarste na launch is een ding en Sony doet dit ook niet expres natuurlijk, ze zijn niet gek. Maar kom op 500.000 per maand voor 2 continenten voor het eerste half jaar en 0,0 communicatie over verhoogde productie. Hadden ze beter aan kunnen pakken.

  Maar 1 voordeel: je mist qua games niks. Zoveel verschijnt er niet momenteel op de ps5. Die titels die wachtende mensen missen kunnen ze straks uit de budgetbak vissen.
 • @Ramirez

  3.4 in een maand, ik kon zelf nergens de actuele nummers van januari vinden. We zullen zien wat de status volgende maand is.
 • @san5324

  3.4 als launch. Met in het eerste halfjaar een totale levering van 6 miljoen was het dacht ik.

  Dus 2,5 miljoen extra gesmeerd over de resterende 5 maanden na launch, maakt 500K per maand.

  Dit moeten ze minstens verdubbelen. Een PlayStation kan beter.
 • @Ramirez
  Ik vond het volgende, dit was geplaatst op 2 Jan.

  "The PS5 sold 3.4 million units in its first month, and its sales figures just keep rising. According to VGChartz, the PS5 has now sold almost 4.2 million units since launch. By comparison, the Switch only sold almost 2.5 million units and the Xbox Series X/S only sold 2,24 million units during the same period (respective to each console's own launch window)"
 • Leuke grote sales, maar investeerders zijn voorzichtig. Hoe groot de cijfers ook zijn. De switch zit op de top van de boom bust cyclus.

  De teller staat begin volgende generatie gewoon weer op 0 met de optie dat het een Switch wordt qua sales of een WiiU……

  ….Of gaat nintendo generaties doorbreken en het anders aanpakken zoals gebeurt op de mobiele markt. Meerdere kleine upgrades en na jaren stilzwijgend oudere modellen niet meer supporten?
 • @Newgamessuck

  Dat eerste telt natuurlijk voor iedere console. Handheld is echter wel key en ze hebben de games om nieuwe hardware te pushen qua handheld gebied. Hun franchises die normaal puur console only waren zijn enorm gegroeid. Kijk alleen maar naar Zelda.

  Ik zou me weinig zorgen maken om een nieuwe console. Zolang ze maar niet weer met een Wii U-achtig gimmick en marketing komen zit dat wel snor.

  Je laatste punt klinkt interessant. Echter je splits je markt ook meerdere keren. Ook gaat de kwaliteit van je software er mee achteruit.
 • @Ramirez

  Ja,
  Meest logische stap is nu denk ik met een pro komen om deze generatie zo lang mogelijk te kunnen rekken. Wat natuurlijk het hele doel is van zo een pro.

  Dan als de rek er echt uit is met een switch 2 komen. En dezelfde strategie toepassen als met de switch 1. Dat is binnen 12 maanden een aantal grote evergreens uitpoepen die de hele generatie blijven verkopen en direct de nieuwe console op de kaart zet bij gamers. Om vervolgens na 2.5 jaar met een ac voor de harde casual push gaat.

  Mijn vorige post klonk misschien een beetje negatief over de top van de cycle, maar ik ben nog steeds aandeelhouder en ben van mening dat Nintendo een hoop dingen goed doet de laatste tijd. Tandje terug in mobile tijdens boom top, pretpark, Mario film, account, merchandising. Een hoop om bij een eventuele bust een goede cashflow te behouden.

  Ook de Wii U fout lijkt me erg leerzaam. Die fout maken ze niet weer. Ik vond het als gamer een prima console (met wel irritante droogtes), maar ik snap dat het qua sales gefaald heeft. Met 60 miljard waarde vandaag de dag nog steeds imo goedkoper dan het zou moeten zijn.
 • @Newgamessuck

  De naam van de Wii U was denk ik erg onhandig gezien alle uitbreidingen de Wii zelf gehad heeft die ook de naam Wii dragen. Wii fit bijvoorbeeld. Ik denk dat het beeld ontstond dat dit wederom weer een uitbreiding betrof.

  Het idee zelf was zo slecht nog niet. Echter denk ik dat Nintendo de creativiteit, of eerder de wilskracht om creatief te zijn, bij third party ruim heeft overschat. De meeste third party zijn niet zo innovatief en kiezen voor de safe en easy way.

  Iedere third party game moest worden aangepast voor die remote gameplay en je moet er ook nog eens iets leuks mee doen. Bij de Switch is het een enorm stuk eenvoudiger.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren