1. Nintendo vraagt patent voor Game Boy smartphone-case

Nintendo vraagt patent voor Game Boy smartphone-case

Hoes bevat dezelfde functies en input als normale case

Nintendo heeft een nieuw handelsmerk aangevraagd voor een Game Boy smartphone-hoes. De hoes heeft de vorm van een Game Boy en is verder vergelijkbaar met dat van een normale beschermhoes.

Volgens het ontwerp krijgt de hoes de typerende Game Boy-knoppen met een open ruimte dat als scherm fungeert. De knoppen op de case worden ingesteld als het aanraken van het touchscreen. De case krijgt een open ruimte voor de camera, audio-uitgang en USB-aansluiting. Deze hoes kan volgens Nintendo ook gebruikt gaan worden voor tablets en andere mobiele apparaten.

Game Boy
Game Boy
Game Boy
Game Boy

Nintendo heeft in het verleden al meerdere patenten aangevraagd voor onder andere de N64-controller en de NES-controller.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • lol, geniaal.
  • Hoe vet zou het zijn als Nintendo een officiële GB(C/A) emulator uitbrengt voor smartphones, die dan (enkel) speelbaar is met deze case?
    DAMN..!!
  • Dit bestaat natuurlijk al, maar ja beter goed gejat.
  • @CerandoX.nl

    Ik hoop dat je een geintje maakt..?
    Je eigen product (of daar een deelproduct van) jatten… Dat gaat natuurlijk niet… :')

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren