1. Nintendo is bewust over de wens naar Waluigi

Nintendo is bewust over de wens naar Waluigi

Waluigi kan mogelijk in dlc verschijnen

Waluigi is een personage dat door vele fans wordt gevraagd als een speelbaar personage voor Super Smash Bros. Ultimate. Andrew Collins van Nintendo of Canada erkent dat het bedrijf weet dat fans Waluigi als personage willen zien verschijnen in Super Smash Bros. Ultimate. Collins reageerde op het feit dat zoveel Nintendo-fans Waluigi eisen voor de nieuwe game.

In de laatste Nintendo Direct werden de laatste personages onthuld voor Super Smash Bros. Ultimate. Tot grote teleurstelling bij vele fans werd Waluigi niet genoemd als speelbaar personage. In plaats daarvan wordt hij als een zogenoemde assist trophy in de game geplaatst. Dit resulteerde in veel ophef bij fans van de franchise en Nintendo.

Super Smash Bros. Ultimate

Nu is bekend dat Nintendo wel degelijk bewust is van de internetcampagne van fans omtrent Waluigi in Smash Ultimate. Andrew Collins van Nintendo of Canada zegt in een interview met Okay Cool onder de indruk te zijn van de passie door fans voor Waluigi en zegt ook dat Nintendo wellicht de vraag naar Waluigi over het hoofd heeft gezien.

"Ik denk dat het geweldig is wanneer iets op natuurlijke wijze wordt opgebouwd. Als je als marketeer iets op deze wijze viraal ziet gaan, dan is dat briljant. Dat kan je niet kopen of maken en wanneer de fans zoiets doen, dan is dat fantastisch," zegt Collins. "Het is ook zo goed om de gepassioneerde kant te zien van dit soort dingen. En laten we eerlijk zijn, het is grappig. Ik heb een paar van de foto's en artwork gezien die mensen hebben gemaakt en het is gaaf om hun passie te zien".

Met deze uitspraak is echter niet met zekerheid te zeggen of Waluigi daadwerkelijk gaat verschijnen in de game. Hoewel alle personages al bekend zijn voor de game, werd eerder aangekondigd dat er meerdere dlc-pakketten uitgebracht gaan worden door Nintendo. Met deze pakketten worden onder andere vijf nieuwe personages toegevoegd aan de game. In een eerder interview met Game Informer liet Super Smash-maker, Masahiro Sakurai, al weten hoe nieuwe personages worden gekozen.

Smash Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt op 7 december exclusief op Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Misschien maken ze wel een Waluigi's Mansion
 • - Banjo-Kazooie
  - Dixie
  - Conker
  - Waluigi

  Deze characters (+ uiteraard nog 1) zou ik graag als DLC willen zien. BK met stip op 1!
 • @Piet S.

  Dat is 15 euro per personage aub.
 • @CyberFl

  Nee hoor. €25,- voor 5 DLC pakketten (inlc. 5 characters). ;-)
 • ''zegt ook dat Nintendo wellicht de vraag naar Waluigi over het hoofd heeft gezien.''

  Laat iemand van Nintendo is meekijken bij hun eigen Nintendo Directs. De fans smeken alle streams lang op Waluigi.
 • Ik als groot Nintendo fan vind hier nou geen hol aan.
  Een chaotische partij van personages die elkaar te lijf gaan. Wie kan mij overtuigen het leuke van deze game in te zien?
 • @Monojaxx

  Kinderen houden eenmaal van chaos.
 • @CyberFl

  Volwassenen ook. ;-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren