1. Nintendo werkt aan een nieuwe linker Joy-Con

Nintendo werkt aan een nieuwe linker Joy-Con

Switch van controller

Nintendo werkt aan een nieuwe linker Joy-Con die de problemen van het huidige model omzeilt.

Deze informatie kan gevonden worden op FCC. Hoewel het woord 'Joy-Con' nooit wordt gebruikt zijn er wel afbeeldingen van het apparaat. Bovendien heeft het product de ID BKEHAC015, wat overeen komt met de originele Joy-Cons. Het zou gaan om een geüpdatete versie van het apparaat.

In de verschillende rapporten wordt onder andere verwezen naar aanpassingen die gemaakt zijn aan de wifi-antenne omdat deze soms problemen had met de ontvangst. Er werd zelfs een oplossing gevonden door een handige fan, maar helaas kwam hier wel soldeerwerk aan te pas, dus deze oplossing is lang niet voor iedereen mogelijk.

Naast de antenne worden er ook aanpassingen gemaakt aan het 'peripheral circuit'. Deze wordt gebruikt om beweging te detecteren. Onder bepaalde hoeken worden bewegingen niet altijd even goed geregistreerd, maar ook hiervoor wordt dus naar de hardware gekeken.

Joy-Con

In het verleden trachtte Nintendo deze problemen op te lossen met wat firmware-updates met wat succes, maar het probleem is niet volledig opgelost. Nu lijkt het erop dat het bedrijf het probleem bij de bron aanpakt. Volgens de rapporten voldoen ze nog steeds aan de eisen van de FCC, maar werkt de Joy-Con nu een stuk beter.

De rapporten zijn allemaal technisch gericht en er wordt niet verwezen naar hoe spelers aan deze verbeterde Joy-Cons kunnen komen.

"Het is mooi dat er aan een oplossing wordt gewerkt, maar ik vraag me wel af wat wij moeten doen om aan de nieuwe en verbeterde Joy-Cons te komen. Ik kan mij goed voorstellen dat ze gewoon gekocht moeten worden in de winkels, maar het zou toch mooi zijn als de controllers gewoon ingeruild kunnen worden of iets in die richting. Het zou toch wel onterecht zijn als wij moeten betalen voor een ontwerpfout."

 - Arran

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Dat, vooral de linker, los komt te zitten en naar boven schiet bij dat mogen ze ook aanpassen.
 • @Richh Wat bedoel je met dit losschieten? Losschieten van de console als hij in handheld-modus is?
 • @Arran Winmai losschieten van de linker joycon als je in handheldmodus aan het spelen bent. Bijvoorbeeld bij het schudden als je Mario sneller wil laten klimmen. Of gewoon als je in handheldmodus aan het gamen bent.
 • @Richh
  Oei, dat is ellende! Volgens mij is dat ook geen structureel probleem o.i.d., maar wel klote…
 • @Piet S.inderdaad piet. Hij is al 1x vervangen. Je gaat er wel nog voorzichtiger mee om, klein voordeeltje.
 • @Arran Winmai ik gebruik de Switch al een jaar intensief maar ik heb dit nog nooit gehad.
 • Zelf gelukkig (nog) geen problemen mee gehad, maar goed dat ze het nu (eindelijk) aanpakken.
 • @Piet S.

  Ik heb helaas mijn Joycons al twee maal naar Nintendo moeten opsturen.
 • @Rahl
  Pfff, dat is minder man…
  Ik speel trouwens ook zelden met losse joycons, dus het kan zijn dat het daar iets mee te maken heeft, haha.
 • Veel problemen mee, helaas. Waardoor ik veel minder docked speel dan ik zou willen.
 • Enige probleem met mij linker joycon is de batterij. Terwijl de rechter 75% vol zit geeft de linker melding van bijna leeg. Heel raar terwijl ik ze op dezelfde manier gebruik.
 • Ik heb nog nooit problemen ervaren, wel af en toe dat ik opnieuw moet synchroniseren, maar dat geldt gewoon voor beide joy-cons.
 • Als ik de switch aanzet moet ik altijd met de L trigger eerst contact maken. Weet eigenlijk niet of dat hoort. Verder heb ik geen klachten.
 • Zoals ik het hier lees, scheelt het echt per persoon/Switch (wat natuurlijk niet moet kunnen).
 • Nou ik heb gelukkig nergens last van gehad.
  Geen joycon problemen in welke vorm.
  Ik lees hier over verschillende problemen bij verschillende mensen. Dat moet eigenlijk niet kunnen.

  Nu gebruik ik mijn switch alleen handheld en mijn joycons komen sinds augustus ongeveer al niet meer van de console af. Mogelijk is het daarom dat ze nog goed vastzitten. Het klik systeem is nog niet zo vaak gebruikt.
  Alleen de eerste maanden zijn ze wel vaak eraf en erop geweest.
 • Misschien toch net iets te snel ge-released door Nintendo. Ik neem aan dat iedereen dan gratis een nieuwe versie van Nintendo krijgt ter compensatie. Door de oude kosteloos te mogen omruilen oid.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren