1. Nintendo wil minder microtransacties in mobiele games

Nintendo wil minder microtransacties in mobiele games

En heeft studio's hier al op aangesproken

Ontwikkelaars van gratis te spelen mobiele games die zijn uitgebracht door Nintendo geven aan dat het bedrijf ze heeft gevraagd om rustig aan te doen met microtransacties. Dit terwijl ze hier juist hun geld uit moeten halen.

Nintendo zelf heeft aangegeven dat ze bang zijn kritiek te ontvangen op eventuele 'gierigheid' in de games. Een bron, die verstand heeft van het zakenplan van Nintendo, vermeldt verder dat het bedrijf de mobiele games meer ziet als promotiemateriaal dan als inkomstenbron.

Dragalia Lost

Een voorbeeld van een game waarin geld gespendeerd kan worden is Dragalia Lost. Het is een rpg waarin je veel personages kunt vrijspelen, maar toen het spel uitkwam, verschenen er veel klachten van spelers die vonden dat het te moeilijk is om de zeldzame personages te bemachtigen. Deze kun je ook bemachtigen door echt geld te betalen in ruil voor willekeurige personages. Dit resulteerde in een verzoek van Nintendo aan de studio of ze hier meer balans in wilde creëren, zodat spelers veel minder geld uitgeven.

De beperking van microtransacties is niet voor iedereen voordelig. De bedrijven met wie Nintendo samenwerkt zijn soms volledig afhankelijk van de microtransacties. Zo heeft Cyber Agent enorm veel vertrouwen in Dragalia Lost gelegd. De oprichter van Cyber Agent, Susumu Fujita geeft aan dat hij spijt financieel zoveel op te game te hebben vertrouwd. “We keken er zo positief tegenaan, omdat een nieuwe game het in het verleden zo goed is gegaan, maar nu heb ik daar spijt van”, aldus Fujita.

pokemon go

Nintendo heeft de details bevestigd van de uitspraken, maar gaf wel aan dat ze met studio’s in gesprek gaan over meer dingen dan alleen limieten aan in-game uitgaven. “We bespreken verschillende dingen, zodat we een hoge kwaliteit speelplezier kunnen leveren”, zegt een woordvoerder van Nintendo.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Hier kan ik maar 1 ding over zeggen:
    Netjes, netjes.
  • Ik wil minder gratis mobiele games.
  • Ik wil graag terug naar de tijd dat je voor 2, 3,4 of max 5 euro een mobiele game kon kopen en dan wat je klaar. Nee, nu zijn het allemaal gratis spellen geworden die ze zo gemaakt hebben dat je tientallen euro's moet uitgeven, want anders is het onspeelbaar.

    Blijkbaar doet iedereen hier aan mee, want grote ontwikkelaars als Blizzard stapt zelfs over op mobile. Het moet niet gekker worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren