1. Nintendo overweegt animatiefilms over andere franchises buiten Mario

Nintendo overweegt animatiefilms over andere franchises buiten Mario

Kunnen we ook een The Legend of Zelda-animatie verwachten?

Naast een animatiefilm over Mario, ziet men bij Nintendo animatiefilms of -series over andere franchises ook wel zitten.

Het was eerder al bekend dat Nintendo samenwerkt met Despicable Me-studio Illumination aan een animatiefilm gebaseerd op Super Mario. Deze film moet voor zover bekend volgend jaar uitkomen.

Volgens Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa blijft het daar niet bij. Hij meldde dat het bedrijf onderzoek doet naar het maken van geanimeerde content gebaseerd op andere Nintendo-franchises. "Animatie - in het algemeen - is iets waar we naar kijken, en niet alleen voor deze franchise." Daarbij is het wel belangrijk dat het bedrijf partners vindt die de franchises "erg goed begrijpen".

Er werden geen namen van andere franchises genoemd die mogelijk van een animatiefilm of -serie kunnen worden voorzien, maar op internet dromen fans weg van dergelijke producties gebaseerd op Metroid, F-Zero en The Legend of Zelda.

Over de aankomende Super Mario-animatiefilm vertelde Furukawa ook het een en ander. Zo is Mario-bedenker Shigeru Miyamoto de producent en helpt hij veel mee met de productie. Tegelijkertijd trekt Nintendo een grens wat betreft de hoeveelheid Nintendo-werknemers die aan het project meehelpen, zodat het geen invloed heeft op game-ontwikkeling.

mario maker 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren