1. Nintendo pakt dorpsbewonerverkopers in Animal Crossing: New Horizons aan

Nintendo pakt dorpsbewonerverkopers in Animal Crossing: New Horizons aan

Dataminer maakt weersvoorspeller

Nintendo is het zat dat mensen hun dorpsbewoners in Animal Crossing: New Horizons verkopen voor echt geld. De Japanse gamegigant zegt dat het tegen de regels van de game is om dat te doen.

Dorpsbewoners zijn altijd al een belangrijk onderdeel in de Animal Crossing-franchise geweest. Elke speler heeft wel een aantal favorieten en probeert deze in hun dorp te krijgen. In de nieuwste game, Animal Crossing: New Horizons, zijn sommigen zelfs bereid er echt geld te voor betalen. Populaire dorpsbewoners als Raymond en Dom gaan voor bedragen van 5000 yen (ongeveer 50 euro) over de toonbank. Nieuwsplatform J-Cast News vroeg aan Nintendo wat die van de verkooppraktijken vond. Een woordvoerder van de Japanse gamegigant gaf aan dat het er niet van gediend is en aan het overwegen is om legale stappen tegen een aantal verkopers te ondernemen.

In ander Animal Crossing-nieuws: Dataminer Ninji heeft een tool gemaakt die spelers kan helpen met het voorspellen van hun weer op het eiland en wanneer er een meteoorregen gaat plaatsvinden. De tool is hier te vinden.

Animal Crossing: New Horizons is nu uit op de Nintendo Switch.

animal crossing new horizons

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Maar amiibo is ook gewoon betalen voor zo een poppetje, beetje hypocriet
 • Laat mensen gewoon betalen als ze het willen.
 • Characters als DLC verkopen = hell yeah!

  Mensen die zelf characters verkopen = HIER IS DE GAME NIET VOOR BEDOELD!!

  Lekker bezig Nintendo.
 • Als je niet snapt waarom dit niet is toegestaan stel ik voor dat je de copyright van AC nog eens doorleest.

  Het is bij wet niet toegestaan om met het intellectuele eigendom van een ander geld te verdienen zonder zijn/haar toestemming.

  Je kunt dus wel zeiken op Nintendo in dit geval maar ze volgen gewoon de wetgeving. Een bedrijf is verplicht om haar IP’s te beschermen anders verliest een bedrijf haar bezit op die IP en mag iedereen er mee aan de haal gaan.

  Bovendien zijn die bedragen belachelijk…het is gewoon oplichting.
 • @Ramirez

  Tjah, die mensen betalen het er zelf voor. En je hebt helemaal gelijk, maar Nintendo doet nu net of ze dit voor 'de bestwil en bescherming van het volk tegen de scammers' doen. Maar dit is echter niet meer dan het beschermen van eigen financiën, niks meer en niks minder. Das meer waar ik moeite mee heb.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren