1. Gerucht: Nintendo overwoog Sora voor Smash Bros. maar Disney wilde niet

Gerucht: Nintendo overwoog Sora voor Smash Bros. maar Disney wilde niet

Al zou het inmiddels weer tot de mogelijkheden behoren

Nintendo zou interesse hebben gehad in het toevoegen van Kingdom Hearts-personage Sora aan Super Smash Bros. Ultimate, maar Disney zou dit tegen hebben gehouden.

Dat meldt Kinda Funny Gamescast-presentator Imran Khan tijdens een recente aflevering. De voormalige senior editor van Game Informer claimt dat Nintendo heeft geprobeerd het hoofdpersonage van de Kingdom Hearts-reeks in de vechtgame te krijgen. Nintendo zou contact hebben gezocht met Disney, maar de Japanse divisie van Disney zou de deal tegen hebben gehouden.

Hoewel Kingdom Hearts van Square Enix is, bevat de game verschillende Disney-franchises in de vorm van personages en werelden waarin de films zich afspelen. Het is niet bekend of Square Enix de toevoeging van Sora aan Smash Bros. Ultimate wel zag zitten.

Khan zegt overigens niet dat het in de toekomst onmogelijk is voor Sora om in Smash Bros. Ultimate te verschijnen. In de video claimt hij dat het alsnog mogelijk is, en meldt hij ook dat de Master Chief uit de Halo-reeks een optie is. Er is inmiddels een tweede Fighters Pass voor Smash Bros. Ultimate aangekondigd - dat betekent dat er voor het einde van 2021 zes nieuwe personages naar de game komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Stel je voor dat je een Disney character in elkaar kunt slaan…gemiste kans voor Disney op gratis geld en marketing.
 • @Ramirez, ik beschouw Sora meer als een Squenix personage, maar dat kan aan mij liggen
 • @joppehi

  Ik vroeg het na op resetera. Maar de rechten liggen bij Disney
 • @Ramirez

  Wie zegt dat het gratis is om in Smash jouw ip neer te zetten…..Dat is een gok van jouw kant. Ik heb daar mijn grote vraagtekens bij.
 • @Newgamessuck

  Lol tuurlijk is het niet gratis. Maar wat kost het maken van 1 character, een paar muziekjes tweaken en eventueel een stage nou?

  De opbrengst is gegarandeerd het meervoudige. Daarnaast nog de exposure die Disney en Kingdom Hearts krijgen. Juist bij een publiek dat ook gevoelig genoeg kan zijn om in de Disney vijver te gaan vissen. Verkopen krijgen een boost. Plus de DLC opbrengst zelf.

  Het is gewoon een win/win situatie voor iedereen zonder enige risico.
 • @Ramirez

  Dat zeker. Als dit waar is, is het idd niet heel slim van Disney. Aan de andere kant, wij weten ook niet wat Nintendo ervoor terug vroeg :). Dus lastig iets over te zeggen.
 • Sora zonde Disney had gratis promotie voor hun KH character kunnen krijgen. The Masterchief hoeft van mij niet heeft totaal geen verleden met Nintendo.
 • @smaakmaker

  Master chief maakt ontzettend veel sense.

  a. Het is een gaming icon (dus gewild in smash dat gaming viert). Het is zowat het logo van microsoft zoals Mario dat voor Nintendo is.
  b. eind dit jaar komt de nieuwexbox uit plus nieuwe halo game. Beter moment voor marketing kan bijna niet voor microsoft
  c. Beetje speculatie van mijn kant, maar als nintendo hier een halo game voor terugkrijgt…….Volgens de geruchtenmolen komt deze.

  Ik zie het wel gebeuren.
 • @Newgamessuck

  A Gaming iccon dat snap ik helemaal. Maar ik vind dat een icon ook wat met Nintendo te maken moet hebben of in het heden of in het verleden. Master Chief heeft totaal geen Nintendo geschiedenis. Als je dat wil dan zouden we ook een Kratos moeten toevoegen van Sony. Dus nee van mij hoeft het niet. Het is blijft een Nintendo fighter. En niet een gaming history fighter.
  B Dus Nintendo moet de nieuwe Xbox games gaan promoten dat lijkt mij niet echt de taak van Nintendo.
  C Van mij hoef ik geen Halo game op de Switch het gaat dan een oud deel zijn i.p.v een nieuw deel. Als tegenprestatie zou liever hebben dat ze Banjo Kazooie uitlenen aan het Mario odyssey team. Zodat die de serie eindelijk weer een goede game gaat krijgen. Of dat wanneer ze de eerste 2 delen en Conker remaken dat die ook op de Switch verschijnen.
 • @smaakmaker

  Mijn mening over jouw 3 punten:

  A: Nintendo zegt met smash Gaming te willen vieren. Niet Nintendo gaming (zoals het wel begonnen is). Joker en die Fatal fury gast hebben ook niks met Nintendo te maken. Ook solid snake amper.

  B: Dat is de business kant, voor wat hoort wat. Als er een niet Nintendo character in smash komt moeten beide partijen er iets uit halen. Dus als Microsoft er veel uithaalt, zal Nintendo dat ook doen.

  C: Dat is een persoonlijke mening :)
 • @Newgamessuck

  a Ja als dat het geval is dan hebben ik liever Kratos van God of war heeft veel meer mogelijkheden qua movesets dan The Masterchief. En ik vind Joker en die Fatal furry ook niet heel veel toevoegen.

  B Klopt maar waarom moet Nintendo de concurrent gaan helpen aan verkopen voor Halo en de nieuwe consoles. Volgens mij heeft Nintendo al een hele goede promotie gedaan voor Banjo Kazooie. En laten we hopen dat Microsoft er wat mee doet.
 • @smaakmaker

  Ga me niet vertellen dat je dus ook tegen Cloud bent? Cloud moet altijd blijven imo…geweldige fighter.

  Bovendien lijkt Nintendo dat criterium dat ze er een link mee moeten hebben niet helemaal te volgen. Joker, Cloud?

  Of persona en de remake van 7 moeten later alsnog komen…

  Het gaat er meer om dat het een Nintendo of gaming icoon moet zijn. Daar valt Chief zeker onder. In zijn moveset zullen ze vindingrijk moeten zijn. Als Chief komt ben ik wel benieuwd als Sony ook gaat volgen.

  Over Xbox franchises op de Switch: Microsoft heeft altijd gezegd dat als ze het gevoel hebben dat een bepaalde titel gewild is dat ze het altijd overwegen. Halo on the go klinkt erg interessant voor ze denk ik. Plus er is geen concurrentie op het platform. Het kan ook een boost zijn voor andere fps developers omdat er een markt ontstaat. Nintendo zit verlegen in shooters.
 • @Ramirez

  Ik heb helemaal niets met Final Fantasy. Dus ja van mij had Cloud niet gehoeven het spijt me haha:P

  En ik vind Joker ook niet de beste toevoeging. Maar hij en Cloud zijn heel groot in Japan dus die toevoegingen snap ik nog. Maar ik denk niet dat heel Xbox bezitters Smash en een Switch gaan kopen voor the Masterchief en een Smash gamer nu direct Halo gaat kopen omdat de The Masterchief in de game zit.

  Maar we gaan het zien maar ik zou ook wel even een direct zonder Smash willen zien. Laat ze in maart maar een aparte Smash presentatie geven.
 • @smaakmaker

  Toen ik jonger was en Smash op de n64 en later vooral ook Melee speelde vroeg ik me altijd af waar bepaalde characters vandaan kwamen. Info stond vaak in de game zelf. Zo heb ik aardig wat game series ontdekt. Niet iedereen kent Halo of is oud genoeg om de serie te kennen.

  Onderschat de kracht van een character niet. Er zijn genoeg voorbeelden dat het voor een boost in sales zorgt. Microsoft kon Banjo droppen voordat het een character in Smash werd maar who cares about Banjo. Het is een onbekende franchise geworden.

  Maar nu Banjo meer bekend is onder het Smash publiek acht ik de kans groter dat het een succes wordt mocht BK alsnog komen.
 • @Ramirez

  Dat is zeker zo maar Nintendo hoeft natuurlijk niet Halo te promoten voor Xbox. En dat zal wel gebeuren wanneer ze hem in Smash toevoegen. En dan kunnen ze er een Halo game voor terug krijgen. Maar ik vind Halo op een Nintendo console een heel raar gezicht.

  En ze hebben inderdaad Banjo promotie gegeven voor Xbox . En Banjo heeft een geschiedenis op Nintendo dus dat vind ik een logische keuze. Maar Nintendo moet natuurlijk niet Xbox games blijven promoten haha.
 • @smaakmaker

  Ori en Cuphead komen ook niet uit de lucht gevallen. Nintendo weet ook wel dat ze microsoft promoten. Voor niets gaat de zon op.

  Weet ook zeker dat microsoft liever MC dan Banjo in smash ziet. Of dat gebeurt ligt eraan wat Nintendo ervoor terug krijgt. Helaas zien wij niet wat er achter de schermen speelt, maar ik denk dat Master chief een serieuze optie is dit jaar voordat de nieuwe Xbox released en dat als dit zo is Nintendo hier zeker een hoop voor terug krijgt. Dus dat zal de kans op Halo op de Switch ook aanzienlijk vergroten.

  Het zijn maar geruchten en speculaties. Niemand van ons weet iets en alles is gebasseert op onze ervaringen en gelezen geruchten. We zullen het zien.  Ook speculatie van mijn kant, maar ik denk dat Sony anders naar Nintendo kijkt dan microsoft. Ik zie een sony character in smash minder snel gebeuren. Maar wie weet.
 • @Newgamessuck

  Maar als Nintendo er alleen een oude halo games voor terug krijgt niet echt een mooie deal. Dus nee we gaan het zien.
 • @smaakmaker

  Wat ik zeg. Wij weten niet (als het al gebeurt) wat de deal inhoudt. Zowel Nintendo en microsoft zijn beide niet gekke beursgenoteerde bedrijven en willen profijt eruit.
 • @Newgamessuck

  Even afwachten. Maar ik hoop sws de aankomende direct dat er geen Smash in voorkomt lijkt me fijn.
 • @smaakmaker

  We gaan het zien. Volgens vele geruchten deze week.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren