1. Nintendo wint rechtszaak van Japanse kartsensatie MariCar

Nintendo wint rechtszaak van Japanse kartsensatie MariCar

Gebruikte Nintendo-personages om klanten mee aan te kleden

Lekker als Mario over de Japanse wegen crossen in een kart? Het kan nu niet meer, want Nintendo heeft een rechtszaak tegen MariCar gewonnen.

Het bedrijf kleedde zijn klanten aan als personages uit de Mario Kart-franchise en liet men vervolgens karten over de straten van Tokio, Japan. Het concept heette MariCar. Veel toeristen hebben gebruikgemaakt van de mogelijkheid om dit te doen.

Nintendo liet vorig jaar al weten dat het de naam MariCar te veel vond lijken op Mario Kart en dat de kostuums die gebruikt werden op Nintendo-personages leken. Mari Mobility Dev, het bedrijf achter MariCar, moet Nintendo nu 10 miljoen yen (zo'n 75.633 euro) betalen en moet stoppen met het gebruik van de kostuums.

MariCar
MariCar

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Echt lame, ik genoot echt van toen ik dit zag in Tokyo .. Leek me super om te doen..
 • @san5324

  Het opkomen tegen stelen van intellectuele eigendommen voor financiële win noem jij dus lame? Jij keurt diefstal dus goed?

  We mogen dus ook jouw bezittingen stelen en als je naar de politie/rechter stapt ben je dus lame en kinderachtig?

  Misschien had dit bedrijf niet achter Nintendo’s rug om moeten gaan en gewoon een samenwerking af moeten sluiten. Nintendo start vaker samenwerkingen om zijn ip te verhuren.
 • @Ramirez
  Denk aan je bloeddruk Ramirez!
  Maar ben het wel met je eens, het lijkt mij ook wel grappig maar maak dan een afspraak met Nintendo. Doe je dat niet, tja dan zul je de consequenties moeten aanvaarden.
 • @AWESOMEDUDE3

  Haha Thanks.

  Ook ik vind het idee wel tof hoor en er is duidelijk markt voor. Dit bedrijf heeft er alleen niet zo goed over nagedacht.

  Al zet ik wel een kantekening bij de veiligheid. Karts horen niet tussen auto’s te rijden.
 • @Ramirez

  Gaat erom dat het lame is hoe ninty dit oppakt, het is Japan. Denk je aan Japan dan denk je aan ninty.
 • @san5324

  Niks lame aan en volkomen terecht. Het is diefstal en dat dient gestraft te worden.

  Als je geld wil verdienen met iemand anders zijn/haar ip/bezit dien je daarvoor toestemming te vragen en flink in de buidel te tasten.

  Het heeft ook niks met Nintendo te maken. Denk je dat Sony anders zou reageren als een ander bedrijft profiteert van de naam PlayStation ?
 • @san5324 jouw hersenen werken juist lame. Stel er gebeurt een dodelijk ongeluk met die karts, dan wordt ook meteen Nintendo's naam ermee geassocieerd. Dan denkt men bij het woord MarioKart niet alleen aan een spelletje maar ook meteen aan een dodelijk ongeluk met karts tussen de normale auto's.

  Men denkt er altijd zoooooo makkelijk over om maar gewoon iemand anders werk te kunnen gebruiken voor niets. Duidelijk dat je daar geen verstand van hebt.
 • @Exalian

  OH god… Je hebt echt helemaal gelijk, hoeveel dodelijke slachtoffers zijn er ook alweer geweest in de tijd dat dit bestaat?
 • Mwah, lame? ik snap het wel.. ze gingen Nintendo bellen om te klagen over deze karts op straat terwijl Nintendo er niets mee te maken heeft.. lijkt me een gemaakte zaak.
 • Zij zullen er geen millionaire mee geworden zijn lijkt me… Nintendo heeft gelijk, maar een beetje triest vind ik het wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren