1. Nintendo wordt aangeklaagd wegens patentschending

Nintendo wordt aangeklaagd wegens patentschending

Een "handheld-console met verwijderbare controllers" wordt onderzocht

Nintendo is aangeklaagd omdat ze een patent geschonden zouden hebben met het ontwerp van de Switch.

De United States International Trade Commission (USITC) doet onderzoek naar "een portable gaming console met verwijderbare controllers". Hoewel er nooit expliciet wordt vermeld over wat voor apparaat het gaat is het wel duidelijk dat het gaat om de Nintendo Switch.

De klacht is ingediend door Gamevice Inc., een Canadees bedrijf uit Simi Valley, op 30 maart 2018. De Switch zou teveel lijken op een aangevraagd patent van het bedrijf. Zij hebben van USITC gevraagd Nintendo het bevel te geven productie te stoppen.

De International Trade Commission maakt wel duidelijk dat, hoewel er onderzoek wordt gedaan, er nog geen besluit is genomen is. Er zal een administrative law judge (ALJ) toegewezen worden en die zal een aanvankelijk oordeel maken.

Gamevice
Een van de producten van Gamevice

Dit is niet de eerste keer dat Nintendo aangeklaagd wordt voor patenten. Onder andere was er in 2011 een rechtzaak omdat de Wii een patent van ThinkOptic zou schenden. Die hadden namelijk in 2005 een patent aangevraagd voor een afstandsbediening met bewegingssensoren.

Ook was er in 2015 een rechtzaak tegen Quintal Research Group. Die hadden in 2008 een patent aangevraagd voor een "rechthoekig apparaat met knoppen naast het scherm". De 3DS zou dit ontwerp gestolen hebben.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Gaan we weer.. Waarom komen al deze aanklachten altijd zo laat? Lagen ze onder een steen, of is het een tactiek om eerst de verkoop goed op gang te krijgen en dan pas te gaan zeuren?
 • @WvA
  Waarschijnlijk het laatste, als er meer verkocht is van het product, is in wezen het patent vaker geschonden. Dat betekent dat er aanspraak kan worden gedaan op meer geld.
 • Gaan we weer…
 • Alweer? Een tijdje geleden was er ook zo'n bedrijf, die beweerden in hun recht te staan tegenover Nintendo. Dat was van korte duur: Nintendo won. Dat zal nu ook zo zijn.

  Alsof Nintendo zelf geen onderzoek heeft gedaan. Juridisch timmeren ze graag alles dicht. Daarnaast staan ze bekend om hun leger aan sterke advocaten. Mocht Nintendo om wat voor reden dan ook verliezen, dan komt er een schikking of wordt het proces zo lang gerekt dat het systeem intussen allang van de markt verdwenen is. Dan wint Nintendo indirect dus gewoon nog steeds.

  Geen idee wat een ander bedrijf ermee wil bereiken, om Nintendo aan te klagen. Makkelijk geld verdienen waarschijnlijk, maar in de praktijk lukt dit niet vaak. Als een muis die een betonnen muur omver wil gaan slaan. Waarschijnlijk wordt dit proces helemaal niks en gaat het voor Nintendo niets uitmaken. Verloren geld, tijd en moeite voor dat bedrijf.
 • @MVG Ze hebben met de Wii ook moeten schikken hoor. Ze hebben niet alles gewonnen.
 • @CerandoX.nl
  Verloren hebben ze tot nu toe in ieder geval niet en ik denk dat dat het belangrijkste is. :)
 • Nee terrecht ik had ook veel liever die console gehad met die waverace wipeout crossover

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren