1. Kijk om 15:00 uur naar een nieuwe Pokémon Direct

Kijk om 15:00 uur naar een nieuwe Pokémon Direct

Zien we de nieuwe 'core'-game voor Switch?

Nintendo zendt morgen een Pokémon Direct-presentatie uit met nieuwe informatie over Pokémon-games. Dit maakt het bedrijf bekend via Twitter.

De Pokémon Direct wordt op woensdag 27 februari om 15:00 uur live uitgezonden via de site van Nintendo en bijbehorende social media-kanalen. In totaal duurt de videopresentatie zeven minuten waarin "nieuwe informatie" wordt gedeeld. Mogelijk krijgen we informatie over de aankomende Switch-game, die vorig jaar al werd aangekondigd. In de tweede helft van 2019 moet namelijk een compleet nieuwe core Pokémon-rpg voor Switch verschijnen. Deze 'core rpg' moet meer lijken op de huidige handheldgames dan Pokémon Let's Go. Tijdens de persconferentie werd de vergelijking tussen de nieuwe Switch-game en Pokémon Sun en Moon getrokken.

Fans hoopten al op een Pokémon Direct op 27 februari, omdat die dag wordt gezien als 'Pokémon Day', de dag dat Pokémon Red en Green oorspronkelijk in Japan verschenen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Door technische problemen waren reacties niet mogelijk onder dit bericht, maar als het goed is werkt het weer. Wat hopen jullie te zien?

  Fijne Pokémon Day!
 • Het werkt nu inderdaad wel weer.
 • Zin in! Ik hoop op wat gameplay beelden van de nieuwe generatie. Maar stiekem hoop ik ook op een kleine verassing zoals een nieuwe Mystery Dungeon of een Lets go Johto variant.
 • Ik hoop op gen 8 nieuws. That's all, haha.
 • @Piet S.
  Dit dus. Geef ons gewoon een kijkje in wat we kunnen verwachten van de nieuwe gen.
 • Vandaag wordt wel een beetje make or break voor de Pokémon games. Tuurlijk ze zullen altijd goed blijven verkopen, maar vandaag wordt wel duidelijk of ze nog echt een top Pokémon game willen maken, of dat ze tevreden zijn met lekker door melken.

  De franchise gaat sinds Red and Blue met babystapjes vooruit, en kan me zo 123 eigenlijk geen grote veranderingen bedenken sinds dat eerste deel.

  Hopelijk komt daar vandaag eindelijk verandering in. Ik hoop zelf op een openworld game met veel zij-content, maar verwacht er vrij weinig van.
 • Ik hoop eerlijk gezegd op het (in mijn ogen) onmogelijke ; een Pokemon die speelt vanuit het perspectief van Zelda BotW met een Ditto (whaha) grote wereld vol Pokemon die realtime rondlopen, die enorm moeilijk is, die vlotte gameplay bevat en een tof verhaal bezit. Als dit er in zit, koop ik hem voor zelfs het verdriedubbelde bedrag ;)
 • @benjaminben Dat is de droom! Lijkt me geweldig :)
 • @benjaminben
  Precies wat ik ook hoop. Heb al meerdere keren op IG mijn visie geplaatst over gen 8 (dus ik zal herhaling voorkomen xD).
 • Laat maar komen! Wil een enorm grote game met Zelda: BotW open wereld.
 • Ik hoop dat het de moeite waard is om een Switch te kopen. Als het een even laffe game is als de Let's Go games, hoef ik 'm niet. Ik wil gewoon een serieuze core Pokémon game, met veel nieuwe updates en betere visuals. Iets van een moeilijkheidsgraad zou ook heel tof zijn.

  Zin in!
 • @Nova-6

  Het is hoe dan ook de moeite waard om een Switch te kopen. Ik koop mijn 2de zelfs als het nieuwe model uitkomt. Beste Nintendo console/handheld ever.
 • 'If it ain't broke, don't fix it!'
  De Pokemon formule (doelend op de RBY formule) is prima zoals ie is. De games hier en daar wat oppoetsen en uitbreiden en ze hebben weer een verkoopsucces te pakken, waar ik naar uit kijk en zeer blij mee ben.

  Als je oprecht een open wereld game verwacht, dan verwacht je (hoogstwaarschijnlijk) echt veel te veel. Maar hopen mag altijd, natuurlijk (dat doe ik ook)!

  Kom maar op met dat gen 8 nieuws!!
 • @Piet S.

  Tot op zeker hoogte klopt dit natuurlijk ook wel, maar na 20 jaar mag er toch weleens een frisse wind door de franchise heen toch? De games verbeteren zich al jaren maar met een slakkentempo.

  En ja tuurlijk kunnen ze het een beetje oppoetsen en ze hebben weer een verkoopsucces te pakken, dat hebben de lets go games wel laten zien.

  Ik snap alleen niet dat dit oppeens okay is alleen omdat het hierover Nintendo gaat. EA, Actvision en Ubisoft worden hier al jaren of bekritiseerd als het gaat om FIFA, Cod, AC etc.

  Mensen verwachten nu op krachtige hardware echte inovatie voor de franchise, en open world is al jaren de logische stap, maar zolang er (grote) inovatie wordt getoont zullen mensen zeker niet ontevrede zijn.
 • @Shuckles

  Met Pokemon (U)S(U)M hebben ze geprobeerd om een frisse wind door de franchise heen te laten waaien, wat (naar mijn mening) niet echt goed uitgepakt is. Het waren/zijn geen slechte games hoor, maar het verwijderen van gyms, het toevoegen van trails, het constant vasthouden van je handje, etc., waren in mijn ogen geen verbeteringen.
  Dus zoals ik al zei: 'If it ain't broke, don't fix it' en blijf dus trouw aan de reguliere Pokemon formule (met hier en daar wat kleine aanpassingen).

  De Let's Go games waren ook gewoon prima games. Het waren geen 'WAUW' games als BotW, Mario Odyssey of SMASH, maar ik heb me er een aantal weken zeer goed mee vermaakt.

  En games als FIFA vergelijken met Pokemon slaat natuurlijk nergens op… Pokemon komt met nieuwe regionen, Pokemon, verhaallijnen, etc. FIFA komt jaarlijks met… een update die ze uitbrengen voor €60,- op een nieuwe DVD'tje…

  Een open wereld zou echt top zijn, net zoals graphics die realistischer zijn (daar hoop ik ook op), maar als je er echt al vanuit gaat, dan is de kans op teleurstelling best wel aanwezig denk ik.

  Ik ben in ieder geval tevreden met gen 8 games met opgepoetst graphics, een nieuwe regio, nieuwe Pokemon en een nieuwe verhaallijn! :-)
 • @Piet S.
  Nu ben ik best een Pokémon fan, maar de vergelijking met FIFA is zo raar niet vind ik. Ook Pokémon komt niet echt met veel vernieuwing en ze brengen ook wel erg vaak remakes uit.
 • @blue_blade_3

  En moet je nagaan… In een Pokemon game remake zit nog meer werk, dan in FIFA nummertje 3754. :-)
  Daarbij vernieuwt Pokemon veel meer dan FIFA, zoals ik hierboven al aangaf.
 • @Piet S. Ben het niet helemaal met je eens dat omdat Sun en Moon aanpassingen hadden gedaan die (persoonlijk, hoewel ik het wel met je eens ben daarin) niet goed uitpakten, dat moet betekenen dat je de serie met rust moet laten.

  Als ze ooit een drastische verandering willen doorvoeren, is dit een mooi moment. De nieuwe generatie kan aan de slag met lets go, en de veteranen kunnen aan de slag met een game die EINDELIJK eens vernieuwing gaat bieden. Dit hoeft echt niet op elk punt, want inderdaad, pokemon is in essentie een hele sterke game, maar waarom is het zo moeilijk om de overworld fatsoenlijk 3D te maken? Je kan nog steeds de gevechten op precies de zelfde manier laten verlopen.

  Ik zou OF graag een grote aanpassing in de formule zien, OF een pokemon game in de oude stijl zien die een hardmode bevat en mij eindelijk (weer eens) uitdaagt. Pokemon leent zich gewoon zo goed voor een hard-mode, het is echt zonde dat dit nooit goed benut is.
 • @WvA

  Ik ben niet tegen een grote open wereld he! Laat ik dat direct voorop stellen! Dat zou ZO vet zijn zeg… POHH!!!

  Echter denk ik dat de ontwikkelaars eerder denken:
  Wat goed is, is goed.

  Een hard mode vind ik onnodig, aangezien je Pokemon games zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je zelf wil. Heb je bv. 6 lvl100 Poks in je team, dan is het bij voorbaat simpel. Ga je gevechten aan terwijl je underleveled bent, dan kan het nog wel eens moeilijk worden.

  Voor de echte die-hards zijn er natuurlijk de online modus, waar een hoop Pokemon experts constant tegen elkaar strijden!
 • @Piet S.

  Dus je moet om de mechanieken van de game heen spelen om een beetje uitdaging te vinden? Wat is dat voor slap excuus?

  De Pokémon games worden met de generatie makkelijker, dus waarom is het zo gek om te vragen om een hard mode?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren