1. Nintendo komt aankomende week met Nindies Showcase

Nintendo komt aankomende week met Nindies Showcase

Aanstaande dinsdag om 18:00 uur

Op dinsdag 28 augustus is een nieuwe Nindies Showcase te zien.

De Nindies Showcase is vanaf 18:00 uur Nederlandse tijd te zien. Aan het begin van deze week toonde Nintendo al een video met indiegames voor de Switch, maar deze richtte zich vooral op Europese ontwikkelaars in verband met Gamescom.

De Nindies Showcase zal zich vermoedelijk meer op Amerikaanse onafhankelijke studio's richten, alsmede games die komende week op PAX speelbaar zijn. Vorig jaar werd er rond dezelfde periode een Nindies Showcase gehouden.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ja, want indies waren er nog niet. Nog meer SNES rip off, 2D en van boven gerichte camera perspectief rotzooi games.
 • @Richh

  Niet alle indie games zijn rotzooi. Maar wel een hoop. Hopelijk gaat Nintendo ook inzien dat ze een nieuwe direct moeten aankondigen waar ze het vol jaar tonen.
 • @kaassoufleeisback

  De Switch verkoopt even hard als de ps4, Zoniet harder…het sloopt de xbox in alle markten maar Kaas weet het beter dan Nintendo…

  Juist.
 • @Ramirez

  Als Nintendo het zelf allemaal echt zo goed geweten had als jij hier beweert. Dan was de Wii u niet een enorme flop geweest. Dan was het online nog steeds niet zo ouderwets als het nu is. Dan had men een goede en fatsoenlijke E3 neergezet. En nu verkoopt het nog goed. Maar ze kunnen niet nog een jaar wegkomen met een overdaad een ports.
 • @kaassoufleeisback

  Is kijken zijn mensen het met jou over de vele ports.

  Mario kart 8 Deluxe 10.5 mil
  Donkey kong 1.4 mil
  Pokken 1.2 mil
  Captain toad debut was 50% hoger dan Wii U versie JP.

  Na er is toch een markt voor ports van de geflopte Wii U. Dus ze gaan er mee weg komen. Dat JIJ dat vind is jou probleem ;)
 • @ShadowhunterrX
  Wat een interessante discussie jongens! Nog nooit eerder gezien op IG.
 • @blue_blade_3
  Niet normaal he ? Kaas en Ramirez zijn echt een leuk stel samen.
 • @ShadowhunterrX

  Ik zeg ook nergens dat ze geen ports mogen uitbrengen..alleen nu brengen ze meer ports dan kwalitatieve nieuwe games dit jaar. En nee onder kwalitatieve nieuwe games schaar ik niet het matige kirby en straks Mario party.
 • Top dat Nintendo zulke goede ondersteuning geeft aan de Indie titels op de Switch. Lijkt wel dat de timing van twee vergelijkbare showcases een beetje ongelukkig is, zo in een korte tijd op elkaar. Hadden ze toch handiger 1 wereldwijde video kunnen maken, lijkt me.

  [Disclaimer] Onderstaande is pure speculatie op basis van de 'public opinion' die ik zie op game (nieuws-)websites en fora als Resetera en Neogaf. [/Disclaimer]
  Als Nintendo niet oppast, vallen de zaadjes van twijfel over niet-indie toppers in vruchtbare aarde. Ik denk niet dat deze Nindie showcases iets afdoen aan de aandacht voor de niet-indie games en zeg niet dat het reële twijfels zijn. Op de kalender voor dit jaar staan immers nog SSB en Pokemon. En in de eerste helft van 2019 zijn titels als Metroid, Daemon x Machina, Bayonetta prima mogelijk, naast vast nog 1 of 2 onaangekondigde leuke games. En dan hebben we het alleen nog over exclusieve spellen gehad. Maar de menselijke geest werkt niet altijd logisch, dus als zo'n geluid als 'Nintendo heeft een gebrek aan AAA titels op de kalender' maar lang genoeg rondzingt, gaat dat toch weerklank vinden. Het lijkt mij slim voor Nintendo om ook dingen uit de doeken te gaan doen over Q1 en Q2 2019. De Switch kan volgens mij wel weer wat hype gebruiken, iig onder de gaming community.
 • @Basbanaan, het enige waar Nintendo gebrek aan heeft is het online gedeelte goed aanpakken. Ook 3rd party games laten nog veel op zich wachten. Maar ik verwacht ook niet dat er veel 3rd party games die op de PS4 en Xbox uitkomen ook daadwerkelijk op de switch komen. Dit komt gewoon omdat het apparaat te zwak is. Deze 2 punten maakt de switch voor mij een incompleet systeem. Ben dan ook bang dat het apparaat stof ligt te happen bij mij thuis.
 • @Basbanaan

  Zo jij hebt nieuws metroid prime q1 2019 maak daar op zijn vroegst denk Q4 van 2019 van.
 • @kaassoufleeisback

  Letterlijke tekst:
  "En in de eerste helft van 2019 zijn titels als Metroid, Daemon x Machina, Bayonetta prima mogelijk…"

  Goed lezen.
 • @Basbanaan

  Nee dat is ook niet eens mogelijk. We hebben er nog niets van gezien op een. Logo na
 • @kaassoufleeisback

  Dat ze niks laten zien betekent niet dat ze niks hebben.
 • @Ramirez

  Er zal vast een trailer klaar zijn. Maar Q1 of Q2 is heel optimistisch. Q4 2019 en misschien zelf Q1 2020 lijkt me mij een realtischer verwachting.

  Wel denk ik een 1e trailer op dr VGA
 • Ik ben helemaal terug gekomen met mijn mening over indie-games. Genoeg Indie toppers die het geld wel waard zijn en daarnaast zie je steeds met Indie games opkomen met AA kwaliteit. Het is bij sommige wel nog geen AAA, maar het komt zeker in de buurt.

  Ik speel bijvoorbeeld: Rising Storm 2, Insurgency, Squad (niet heel veel gespeeld, maar goed), Battalion 1944 (deze is weer een beetje aan het opkrabbelen) en Path of Exile. maar straks ook Insurgency Sandstorm (Focus Home is nu wel de uitgever, maar wel een hele kleine uitgever) en World War III.

  Dit is allemaal PC, waarvan ik er een aantal graag op de Switch zou zien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren