1. Nintendo richt zich blijkbaar minder op de smartphonemarkt

Nintendo richt zich blijkbaar minder op de smartphonemarkt

Succes van Switch en Animal Crossing: New Horizons laat bedrijf strategie bijstellen

Nintendo zou zich tegenwoordig minder fanatiek richten op de smartphonemarkt.

Dat blijkt uit een artikel van Bloomberg. Een paar jaar geleden stortte het bedrijf zich op de smartphonemarkt en bracht het franchises als Super Mario, Animal Crossing, Mario Kart en Fire Emblem naar mobiele telefoons.

"We zijn niet per se van plan veel nieuwe applicaties in de mobiele markt te lanceren", liet Nintendo's directeur Shuntaro Furukawa in mei al weten tegen investeerders. Volgens Bloomberg heeft het succes van de Switch en met name Animal Crossing: New Horizons er afgelopen maanden voor gezorgd dat het bedrijf zich nog meer wil richten op de consolemarkt.

"Sinds de release van Mario Kart Tour in de herfst van 2019, heeft Nintendo geen nieuwe mobiele titels gepland", aldus Serkan Toto, een mobiele games-analist uit Tokio. "Nintendo's enorme succes in de consolemarkt heeft in feite de noodzaak en druk om zich in de mobiele markt te storten verminderd."

Dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe apps van de uitgever verschijnen, maar vooralsnog zijn er geen aankomende releases aangekondigd. "Nieuwe smartphonegames komen er vast wel aan, maar deze worden waarschijnlijk vooral uitgegeven om aandeelhouders tevreden te stellen."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸŽŠπŸ₯³πŸŽŠπŸ₯³πŸŽŠπŸ₯³πŸŽŠπŸ₯³πŸŽŠπŸ₯³
 • "Nieuwe smartphonegames komen er vast wel aan, maar deze worden waarschijnlijk vooral uitgegeven om aandeelhouders tevreden te stellen."

  Hele verkeerde en onjuiste opmerking van meneer de analyst.
 • Blij meeπŸ₯³πŸ˜œ
 • @jo_joost

  Hoezo? Het is niet zo dat als er meer mobiele games komen er minder console games komen. Dit komt voort uit groei, niet door developers uit grote console games wat anders te geven.

  Relatief gezien heeft ?Nintendo niet eens zo veel werknemers. Kunne er makkelijk nog een paar duizend bij.
 • @Newgamessuck ik ben er ook blij mee. De pay-to-win troep die ze produceren is de naam Nintendo onwaardig. Al moet ik zeggen dat mijn associatie met Nintendo ook steeds minder positief wordt.

  Dus ik ben blij dat ze er mee ophouden. Meer console games hoeft van mij niet direct, als ze de kwaliteit er van maar 'ouderwets' hoog houden.
 • @BertdeVries

  Nintendo doet er imo goed aan om zo breed mogelijk te blijven. Mobile, Switch, pretpark, film, merchendise, gamer games, ringfit/labo -achtige games etc… Voor ieder wat wils. Het is de disney van gaming en dat moeten ze imo to the max uitstralen.

  Persoonlijk speel ik de mobile Nintendo games niet (met uitzondering van Mario Run, die vond ik best leuk eigenlijk). Als gamer zelf zit ik niet te wachten op mobile games van Nintendo, maar als bedrijf is het volgens mij beter als ze mobile games blijven maken en hun IP relevant maken/houden bij een groot publiek.

  Qua kwaliteit ben ik het sowieso met je eens. Als gamer wil ik dat Nintendo Mario's, Zelda's en Metroids blijft uitpoepen met een hoge funfactor en vaak goede kwaliteit.

  ennuh……Die focus op de Switch is in 2020 nog weinig van de merken helaas :).
 • @Newgamessuck

  Ik ben het met jullie beide eens. Uiteraard is het gewoon slim van Nintendo om zich op zoveel mogelijk fronten te laten zien.

  Maar zoals Bert al aangeeft moet je dat wel doen met kwaliteit, en niet met die toch wel halve troep die Nintendo heeft uitgebracht. Het voelt voor mij een beetje alsof ze meer hebben gekeken naar hoe ze Nintendo titels naar mobile kunnen brengen, ipv na te denken hoe ze toffe mobile games kunnen maken.
 • @BertdeVries

  Waarom vind je Ninty minder positief Bert? Doordat ze wat meer voor geld en minder voor klant lijken te gaan (betalen online, mobiele games met belachelijk dure dlc, AC die je dwingt je portemonnee te trekken als je meerdere eilanden wilt, alles platbranden dat ook maar ruikt naar misbruik van hun patenten etc.)?
 • @benjaminben ja, dat soort dingen :P maar ik zeg wel heel bewust 'minder positief' niet 'meer negatief': Nintendo staat bij mij nog steeds op een mooie sokkel :)
 • @Newgamessuck
  Dit is vooral vanuit mijn perspectief en omgeving.
  Het eerste probleem is het pay to win gehalte. Games zoals Fire emblem Heroes, Mario Kart en Animale Crossing is dat zwaar aanwezig. Ook zijn dit soort spellen zeer verslavend, wat ik heb gemerkt bij mijn neefje van 8. De games opzich zelf vind ik dan ook een schande in de markt zoals bijna alle mobiele spellen.
  Dit geld natuurlijk niet voor Super Mario Run, dat vind ik zelf een prima spel en als Nintendo dit soort games zou blijven maken zul je mij niet horen klagen!
 • @jo_joost

  Ja, wat Shuckles en jij zeggen ben ik het ook mee eens. Het moet natuurlijk wel kwaliteit zijn en geen rete verslavende pay to win games zijn waar kids zeker de dupe van zijn. Zie het hier thuis ook met fortnite en mijn 9 jarige zoontje.

  Liefst zie ik Nintendo een soort van break-even strategie draaien op mobile en het gebruiken als reclame/bewustwording voor hun IP.

  Maar….Uiteindelijk moet er natuurlijk wel verdient worden. Ik heb er dan wel weer begrip voor als ze in mindere tijden WEL die smerige mobile games uitbrengen. Maar is het niet nodig, dan niet.

  Laat ze nu lekker verdienen aan switch games, lego, pretpark, films etc…
 • @Newgamessuck
  Dat is zeker waar, en begrijp me goed. Business gezien ben ik het zeker met je eens. Maar als ik vanuit mijzelf bekijk ben ik blij mee dat het niet meer een grote focus is.
 • Perfect


  (waarom the f* is het altijd onmogelijk om maar 1 woord te posten in een comment? Dat is nu al zolang een probleem… "Post is a duplicate, please edit your post")
 • @Jowy tegen spam(bots)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren