1. Nintendo zoekt leveldesigner voor The Legend of Zelda-serie

Nintendo zoekt leveldesigner voor The Legend of Zelda-serie

Krijgt Breath of the Wild een vervolg?

Nintendo is op zoek naar een leveldesigner die aan de The Legend of Zelda-reeks kan werken. Dit suggereert dat het bedrijf werkt aan een nieuwe Zelda-game, mogelijk voor Switch.
Hoewel de vacature in het Japans te lezen valt, heeft Twitter-gebruiker BlackKite de vacature vertaald. Het bedrijf zoekt een leveldesigner die kan werken aan kerkers, het design van vijanden en de map en spelwereld. De designer in kwestie moet Japans kunnen praten en komt in het hoofdkantoor van het bedrijf in Kyoto te werken.


Hoewel Nintendo nog geen nieuwe Zelda-game heeft aangekondigd, werkt het bedrijf mogelijk aan een vervolg aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild op de Switch. Het is ook mogelijk dat Nintendo een ander soort Zelda-game maakt voor de Switch, de 3DS of smartphones.

Zelda Breath of the Wild

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Het duurt nog minstens een of twee jaar denk ik voor dat we wat te zien krijgen.

  Jammer, maar perfectie naderen heeft geduld nodig als het Zelda gaat.
 • @Ramirez
  Dat denk ik ook inderdaad, maar zolang het weer een top game wordt, zul je mij niet horen zeuren! :D
 • Dit jaar Metroid en Super Smash Bros. als AAA, volgend jaar wellicht een nieuwe Mario Kart en misschien weer eens een Luigi's Mansion en dan kan het jaar erop weer een Zeldajaar worden.

  Zou ook nog wel eens een nieuwe Advance Wars of Paper Mario willen zien.
 • @Luigi1985 Luigi's Mansion voor de switch kun je wel vergeten nu ze de remaster voor de 3DS hebben aangekondigd ;)
 • @Luigi1985
  Ik denk eerder dit jaar Bayo3 & SMASH (& Yoshi) en dan volgend jaar Pokemon & Metroid.
  Een nieuwe Mario Kart gaat er denk ik inderdaad ook nog wel komen en LM3 zou top zijn!

  Op Zelda moeten we helaas nog een aantal jaartjes wachten denk ik.
 • @Piet S.

  Smash heeft me op de één of andere manier nooit echt weten te grijpen, dus ik weet niet of ik die wil.

  Ben vorige week begonnen met Bayonetta 1 met als plan 2 ook uit te spelen en dan straks 3. Qua gameplay vind ik het best aardig, al voelt het op sommige punten wel alsof je niet altijd goed de controle heb. Ik verwacht dat het tweede deel nog iets beter speelt (afgaande op reviews). Qua verhaal enz. vind ik het niks en al die lange cutscènes en Bayonetta als personage ook niet. Vind het een beetje te nerdy.

  Pokemon heb ik nooit iets mee gehad. Denk dat ik net te oud was toen de tekenfilm uitkwam.

  Kijk het meest uit naar Metroid.
 • @Luigi1985
  Zo zie je inderdaad dat iedereen ergens anders op hoopt.
  Ik kan zelf niet wachten op Pokemon & Bayo3!

  O en Bayo2 speelt (imo) een heel stuk soepeler weg, dan Bayo1.
  Beide games vind ik (een beetje apart) maar heel tof!
 • @Piet S.

  Waarom denk jij dat Bayonetta 3 dit jaar gaat halen ? Bayonetta 3 komt denk ik volgend jaar uit. Ik hoop dat de klapper van Retro studio's wat het ook moge zijn hun najaar klapper wordt naast Smash.

  Niet dat het waar is maar wat zou ik hopen dat iemand die dat random gerucht plaatste op Ign klopt dat Retro hun nieuwe game een make over van Star Fox is eigenlijk Star Fox meets Mass Effect een westerse action rpg . Dat zou de serie een volledige comeback geven. En hun 2e game zou dan een 3e dkcr zijn die volgend jaar uitkomt

  Verder gaat Nintendo slim zijn en gaat een van de najaars games zijn Mario 3d World port om zo Mario in het najaar te hebben
 • @kaassouflee30
  Dat is een wilde gok, vandaar ook dan ik 'ik denk' aan het begin van m'n zin typte.

  Ik hoop gewoon echt dat Retro met een nieuwe DKC game komt. Dat zou ik helemaal geweldig vinden!

  Waarom denk je dat ze voor een 3D World port zullen gaan?
 • @Piet S

  Dkc een derde gaat dit jaar niet uitkomen aangezien ze net tropical freeze hebben uitgebracht. Maar ik zou naast Dkcr3 ook gewoon een andere serie een comeback willen maken zoals Star Fox En ze zijn ook met een verhalende game bezig. Dus kan best Star Fox dit de verhalende game is en dkcr3 volgend jaar komt.

  Omdat vele Mario 3d world niet gespeeld hebben en Mario verkoopt als warme broodjes dus zou Nintendo goed uitkomen om die in het najaar uit te brengen
 • @kaassouflee30
  Een aankondiging van een deeltje 3 is voor mij al goed genoeg op dit moment. Als ze dan toch aan een andere serie werken, dan hoop ik inderdaad op Star Fox, maar dan wel op een 'Adventures' (ala GC) game! :)

  Dan zie ik persoonlijk liever een Zelda collectie remake met TWW, TP & SS!
 • @Piet S.

  Star Fox adventures nee laat ze het wel bij het science fictions houden en denk een westerse action rpg zoals Mass Effect in Nintendo style dat dit beter bij de serie past.

  En nee niet weer al die Zelda games opnieuw. Skyward Sword remake hem zoals Windwaker Maar TP is erg verouderd en Windwaker kennen we al.

  En nu mensen Odyssey hebben gehad zullen de meeste 3d world beter vinden en het nogmaals een kans geven
 • @kaassouflee30
  Laten we het erop houden, dat het een smaakverschil is. :)
 • @Piet S.

  Over Zelda bedoel je , ik hou van de oude Zelda games., Maar Twilight Princes is qua gameplay principe helemaal verouderd grafisch ook die remaster is het geen gezicht meer. De enige manier zou zijn de game remaken maar dat kost weer een heel team.

  En Windwaker ook die ligt achter ons.

  Skyward Sword vond ik persoonlijk geen sterke game maar die zou nog een remake kunnen krijgen.

  Zelda games hebben dat niet nodig je kan het beter bij een F zero Gx doen om de mensen kennis te laten maken met zo'n serie. Zodat je in de toekomst weer nieuwe F zero games kunt maken
 • @kaassouflee30
  Mehh.. Ik heb zelf niet zoveel met F-Zero. :)
  En daarnaast zijn TWW & TP gewoon heel goed speelbaar op de Wii U. Niets mis mee. SS vind ikzelf heel vet (op een paar zaken na).
 • @Piet S.

  Het gaat er om dat Zelda een stap terug gaat zijn. Waarom zou je dat willen je heb de oude Zelda games toch al meerdere keren gespeeld..

  F zero of jij er wat mee hebt of niet de huidige gamer met F Zero kennis laten maken zou belangrijk kunnen zijn voor de toekomst van de serie
 • Zelda Breath of the Wild was toen ik het de eerste keer doorliep echt een fuck yeah game. Maar het had bij een 2e playtrough toch een paar missers. Bij een vervolg zou ik graag het volgende zien

  1: Goed dat je voice acting implemteeert maar zorg dan dat iedereen in de wereld dus ook de npc voice acting heeft En niet dat bijv Impla begint met spreken en het halverwege overgaat naar tekst. Daarbij was het acteer werk heel wisselend de Vogel en de gerrudo vrouw waren erg tof maar de Goron Zelda en ook de Zora niet goed. Geef geld uit en huur voordat de beste mensen uit het vak in. Voor veel acteurs is spelen in een Zelda game toch ook iets bijzonders.

  2: Zorg gewoon voor vaste beter uitgewerkte tempels zoals in vroegere Zelda games. Waar je ook sommige vaste items weer vind. En ook het kapot gaan van wapens vond ik niet zo toevoeging .

  3 Doe wat aan de lege wereld

  4 Meer is niet altijd beter dan heb ik het vooral over teveel shrines waarbij je een vijand moest doden. Als de inspiratie voor puzzels shrines op is laat het dan bij dat aantal

  Voor de rest erg genoten maar het zijn pijnpunten die ze in de reviews gemist hebben. Daarvoor vind ik Breath of the Wild en ook Mario Odyssey lichtelijk overscored.
 • BOTW is idd een geweldige game qua sfeer, graphics, Gameplay en de grootsheid van de gamewereld. Maar voor een volgende Zelda zie ik toch liever weer gigantische dungeons, vaste items om bepaalde delen te betreden(Clawshot etc); en mag van mij best weer wat meer lineaar zijn. Beetje hybride dus, elementen uit oude en de laatste game. Denk overigens dat het nog best mee zal vallen met de release. Ze zullen er vast al een tijd mee bezig zijn. Maar 2 jaar minstens zal het nog wel duren. Misschien nu al een sneekpeak op de E3? Volgend jaar de trailer, jaar daarop release :-)
 • Een nieuwe zelda is altijd in de maak. Vaak 2 tegelijk (3ds en console), misschien nu wel 2 voor de Switch? Een 2d zelda en een 3d zelda?

  Ik hoor iedereen hetzelfde zeggen en ik ben het er ook wel mee eens. Lijkt me dat nintendo het wel hoort. We willen de meer old school dungeons terug (en er meer dan 4!), De grote open wereld mag blijven. Soort hybride tussen botw en Skyward sword wat mij betreft.


  Ik verwacht voordat de echte botw opvolger uitkomt wel een remake of een nieuw 2d deel. Hoop het laatste.
 • @Newgamessuck

  Skyward Sword vind ik echt een goede game, deze hoop ik in de remake te spelen op de Switch. 2d met 3d elementen zoals laatst op de 3ds lijkt me ook wel wat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren