1. Gerucht: Nintendo zendt deze juni geen Direct uit

Gerucht: Nintendo zendt deze juni geen Direct uit

Coronavirus zou opnames bemoeilijken

Nintendo zou de jaarlijkse traditie breken en dit jaar in juni geen Direct uitzenden.

Hoewel E3 dit jaar niet doorgaat, gingen veel Nintendo-fans er van uit dat het bedrijf in juni alsnog een Nintendo Direct zou uitzenden. VentureBeat meldt dat deze Direct-uitzending niet doorgaat - in ieder geval niet in juni.

Het feit dat mensen op grote schaal thuiswerken in Japan vanwege het coronavirus, zou dit bemoeilijken. Ook zou het bedrijf meer tijd nodig hebben om zijn eigen Switch-games bij te schaven. Eurogamer meldt dat third-parties die hun games in de Direct zouden onthullen, zijn opgedragen hun Switch-games zelf te onthullen indien gewenst.

De nieuwe Direct is langverwacht bij fans. De vorige volledige Direct-uitzending stamt uit vorig jaar - dit jaar is alleen een Direct Mini uitgezonden. Daarbij ziet de line-up voor de Switch qua releases van Nintendo zelf er op dit moment vrij leeg uit - vooral over de tweede helft van dit jaar is nog weinig bekend.

Nintendo Direct

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Domme zet Ninty, mensen willen weten wat jullie doen. De line-up is triester dan mijn sociale leven op dit moment. Blijven vlammen graag.
 • @benjaminben

  Ik ben het helemaal met je eens.
 • @benjaminben

  Ik vrees onmacht. Ben ook bang voor wat ze zeggen volgende week bij de earnings call. Ik denk dat \e in Japan totaal niet voorbrereid waren en zijn op thuiswerken. Andere cultuur.
 • @Newgamessuck

  Stel er komen nog 2020 titels aan. En in Japan kun je dit niet vanuit huis doen. Dan zijn er toch nog andere manieren.

  1 Je laat Doug Bowser vanuit Amerika vanuit zijn huis of vanuit het kantoor van Nintendo of America die games aankondigen.

  Of 2 je geeft van te voren aan net als Ubisoft vd week gedaan heeft. Er komt nu een nieuwe aankondiging vanaf zolaat.

  Maar als je games niet af krijgt door deze verschrikkelijke crisis. Kom dan ook gewoon met een nette persverklaring
  Maar kom niet met een smoes dat je games niet kunt aankondigen. Want als Xbox dat kan Sony gaat dat binnenkort kunnen Ubisoft kan dat gisteren. Dan moet Nintendo dat ook kunnen.
 • @smaakmaker

  TNintendo komt niet met een smoes. Dit zijn geruchten van insiders.
  Volgende week zijn de earnings van Nintendo en outlook voor de toekomst. DAT is het ideale moment dit soort dingen te melden.

  Als E3 niet doorgaat en er tegelijkertijd ook Nintendo games iets uitgesteld moeten worden door corona kan het marketing technisch gewoon beter zijn ook de marketing aan te passen op de nieuwe realiteit.

  Als het zo is, leuk is het niet. Ik heb de games liever oook eerder. Maar om op deze karige informatie van de insiders gelijk te roepen dat het een domme zet zou zijn vanNintendo…..Dat weet je niet met de informatie die wij hebben.

  Ik denk ook erg vergelijkbaar met de karige informatie die we nu hebben van series X en ps5. Zonder corona hadden we wss in maart ook al alles geweten. Marketing strategien veranderen door de onzekerheid.
 • @Newgamessuck

  Als Nintendo games iets uitgesteld moeten worden kom dan gewoon netjes met een verklaring door deze crisis kunnen wij het niet voor elkaar krijgen om games dit najaar uit te brengen. Wel vind ik het weer bijzonder dat Ubisoft vanuit huis games kan afmaken, CD project red vanuit huis Cyberpunk 2077 kan afmaken de Sony studio's dat gewoon lukt. Alleen Nintendo lukt het niet.


  En verder geen presentatie houden in juni geeft denk ik aan dat we op de Pokémon Dlc en Bravely default 2 geen nieuwe games meer gaan zien dit jaar.

  En dan mogen we toch wel spreken van een van de slechtste Nintendo jaren sinds tijden.

  En de Corona crisis kan hier debet aan zijn. Maar wat is er mis om dan alvast wat 2021 titels te tonen. Dan weten mensen in iedergeval dat er games in de toekomst aankomen. En die kun je echt wel via trailers via Yt aankondigen.
 • @smaakmaker
  Ik kan de Pokemon DLC echt geen game noemen. Dat wordt een uitbreiding van pak hem beet 10 uur en dan heb je het weer gehad. Dus weekendje zoet mee is mijn verwachting. Dan heb je in het najaar nog een weekend dat je kan spelen en dan wordt het hoogtijd om deze controversiële titel vaarwel te zeggen en hopen dat GF een console waardige Pokemon titel aflevert.
 • @Snafu9

  Nee is droevig en helaas krijgen de mensen gelijk die zeiden dat Nintendo niet veel heeft dit jaar gelijk.
 • @smaakmaker
  Precies dat denk ik nu ook. Maar lage verwachtingen is misschien ook wel goed. Dan is het alleen maar leuker als er wel nog een aankondiging wordt gedaan voor dit jaar en hebben we weer een verrassing.
 • @Newgamessuck

  Snap ik, maar ga er toch vanuit dat er wel wat meer games (ook voor Corona) in de maak waren waar ze wellicht nu wat van zouden kunnen laten zien. Laat alleen al weten dat je iets in de pijpleiding hebt, Ninties software-toekomst oogt op Zelda en MP4 gewoon leeg. En dit zijn beiden titels die weinig tekenen van leven hebben laten zien. We wachten het wel af.
 • @benjaminben

  Nou of Nintendo heeft gewoon vrij wel geen nieuwe games voor het najaar klaar door de corona crisis. Want ik vind het wel een raar argument. Iedereen kan games aankondigingen doen. Behalve Nintendo. Want zo presentatie hoeft niet vanaf locatie. De laatste inside Xbox werd gewoon gepresenteerd door een paar presentatoren vanuit huis.

  Maar als Nintendo nog wel klappers heeft dit najaar vraag ik me toch hardop af wanneer ze deze aan gaan kondigen. En als er geen games meer komen dit najaar omdat door de corona crisis games worden uitgesteld geef dan tenminste netjes via een persbericht dit aan. Of volgende week bij de investors meeting
 • @benjaminben ben niet met je eens dat de line-up voor de Switch niet goed is. Ik kijk enorm uit naar de volgende titels:
  Ion Fury
  Bioshock
  XCOM 2
  Borderlands

  Van Nintendo zelf horen we inderdaad niet veel. Misschien bedoelde je dat juist.
 • @dewokkel

  Zijn allemaal oude titels die je op de andere consoles als je die hebt veel goedkoper kunt kopen.
 • @dewokkel

  Heb het idd over de line-up van Nintendo zelf. Voor de rest zit er echt nog wel wat leuks aan te komen. Ik ben gek op indies, dit apparaat is echt een goudmijn. Hollow Knight spelen in je bed terwijl het buiten donker is en de regen tegen je raam klettert is toch wel ongeëvenaard sfeervol. Dit ervaar ik niet op een zelfde wijze op het grote scherm via PS4 ofzo ;)

  Borderlands en Bioshock inmiddels grijs gespeeld, die koop ik niet opnieuw. Ik kijk wel uit naar de remake van Harvest Moon FoMT, lijkt mij tof ;)
 • Het begint nu wel erg karig te worden. Het is niet dat ik op gamegebied niks te doen heb, maar ben gewoon heel benieuwd aan welke titels er gewerkt wordt of hoe het ervoor staat bij al aangekondigde games. Hopelijk wordt het niet veel later dan juni dan maar…
 • Waarschijnlijk omdat Sony met geweld de machtige PS5 toont en Nintendo daar niet aan kan tippen.
 • @CerandoX.nl
  Ik verwacht niet dat Nintendo heel veel gamers kwijt raakt aan de PS5 vooral niet in het begin. Nintendo heeft nog altijd de jonge gamers die niet snel zullen wisselen van console. Daarnaast is nog maar de vraag of PS5 in het eerste jaar een goede line-up heeft aangezien veel games nog worden gemaakt op PS4 niveau en opgeschaald worden naar PS5. Een waardige PS5 titel die alleen voor die console uitkomt verwacht ik eind 2021 of 2022.
 • We zullen zien het zou jammer wezen, maar het is niet anders. Vermaak me zonder nieuwe aankondigingen ook nog prima.
 • Wat is er erg aan om wel de games aan te kondigen waar je mee bezig bent? Zodat je de fans nog enigszins gerust stelt en wat ze kunnen verwachten. Ieder persoon weet dat de games later uitgebracht kunnen worden door het coronavirus. Zet het gewoon in het begin van je Direct zoals ze ook bij de Mini deden. Of noem domweg gewoon nog geen release date of verwachting wanneer die uitkomt.

  Maar goed het kan de cultuur zijn van Japanners om wat pas naar buiten te brengen zodra ze meer duidelijkheid hebben en verwachtingen kunnen scheppen ik weet niet hoe het bij hun gaat. Ik kan me namelijk niet voorstellen als je games in het najaar had willen uitbrengen je nu geen trailer of gameplay beelden kan laten zien van die games. Mijn verwachtingen voor Nintendo zijn in ieder geval niet hoog meer gelukkig vermaak ik me nog steeds met Rocket League op me Switch en vandaag AC Odyssey op de mat na jaren geen AC meer te hebben aangeraakt.
 • @Snafu9

  Ja dat zeg ik ook maar games iets verder van te voren aankondigen dat is volgens Nintendo de laatste jaren een taboe. Op Prime 4 en Bayonetta 3 na. Ze kunnen makkelijk een paar Nintendo of America mensen vanuit huis games aan laten kondigen die pas volgend jaar komen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren