1. Nintendo zou dit jaar tot wel dertig miljoen Switch-consoles produceren

Nintendo zou dit jaar tot wel dertig miljoen Switch-consoles produceren

Nieuw Switch-model zou nog altijd voor 2021 gepland staan

Nintendo zou dit fiscale jaar van plan zijn tot wel dertig miljoen exemplaren van de Switch willen laten produceren.

Dat claimt Bloomberg te hebben vernomen van mensen die bekend zijn met de strategie van het bedrijf. Het fiscale jaar van Nintendo begon afgelopen april en loopt tot en met 31 maart 2021.

De toename in productie zou zijn om zoveel mogelijk te voldoen aan de hoge vraag naar de hybride console. Begin augustus werd de productie van de Switch voor dit fiscale jaar al verhoogd naar 25 miljoen exemplaren. Dat zou echter niet volstaan.

De Switch is in diverse landen nog altijd niet aan te slepen, mede dankzij het succes van het eerder dit jaar uitgekomen Animal Crossing: New Horizons. Later dit jaar verschijnen er spellen als Super Mario 3D All-Stars, Pikmin 3 Deluxe en het gisteren aangekondigde Hyrule Warriors: Age of Calamity.

Bloomberg bevestigt daarnaast nogmaals dat Nintendo van plan zou zijn om in 2021 een nieuwe, krachtigere versie van de Switch uit te brengen. Eerder gaf de website al aan dit te hebben gehoord. Nintendo zou aan ontwikkelaars vragen om hun games gereed te maken voor een 4K-resolutie. Ook zou het bedrijf zelf een line-up met titels ontwikkelen voor de nieuwe console. Het is niet ondenkbaar dat de meeste van die games ook speelbaar zijn op de huidige versie van de Switch. Vooralsnog is het nieuwe Switch-model echter niet officieel aangekondigd.

Nintendo Switch Lite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Een Switch Pro 4K, dat betekent ook BOTW + BOTW sequel in 4k….😃😃😃
  • @Monojaxx

    Ik denk een switch 2.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren