1. 'Nog geen beslissing over vervolg op Astro's Playroom'

'Nog geen beslissing over vervolg op Astro's Playroom'

Wel weer iets creatiefs

Er is nog geen beslissing genomen over een mogelijk vervolg op Astro's Playroom. Dat zegt Nicolas Doucet, het hoofd van Sony's Japan Studio, in een interview met Edge.

Astro's Playroom werd gemaakt door Team Asobi, dat onder Japan Studio valt. Doucet richtte die studio zelf op en werd later gepromoveerd tot hoofd van heel Japan Studio. De game staat gratis geïnstalleerd op elke PlayStation 5 en kreeg veel positieve kritieken. Toch lijkt de toekomst van Astrobot nog onzeker.

"Op dit moment zijn er geen plannen voor meer Astro's Playroom, maar ik denk dat het neerkomt op de populariteit van de game", zegt Doucet in het interview. "Tot dusver hebben we veel vanuit de media gehoord, dat was erg positief en daar zijn we heel blij mee. Maar het komt ook neer op de ervaring van consumenten."

De deur staat nog wel open voor een nieuw Astrobot-spel als het personage populair genoeg blijkt, maar binnen Team Asobi wordt ook al gewerkt aan andere prototypes. "Een uitbreiding of vervolg kan een optie zijn. Maar binnen Team Asobi proberen we altijd vanuit technologie ideeën te ontwikkelen. Er zijn veel dingen die we willen proberen met de controller", zegt Doucet. "We maken prototypes, en als een daarvan een goede game blijkt te zijn, kan dat de nieuwe richting voor ons worden. Het kan het een of het ander worden, maar op dit moment weet ik het nog niet."

Astro's Playroom

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Wat een geweldig leuke verassing was deze packed-in showcase zeg. Aanrader voor iedereen die de PS5 een paar dagen in huis heeft.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren