1. Nog meer Fifa 19-ratings onthuld

Nog meer Fifa 19-ratings onthuld

Met uitblinkers Sané en Parejo

EA heeft veertig van de beste spelers in Fifa 19 Ultimate Team bekendgemaakt.

Afgelopen vrijdag was te zien hoe EA Sports de eerste twintig FUT-spelers van Fifa 19 bekend maakte. Van het weekend zijn hier veertig nieuwe spelers bijgekomen. Hierbij een overzicht van de eerste 20 nieuwe spelers.

80 - RADJA NAINGGOLAN (Inter Milan)

De Belgische middenvelder maakte deze zomer de overstap van AS Roma naar rivaal Inter Milan. Hoewel Radja niet werd opgenomen in de selectie van België voor het WK in Rusland, heeft de centrale middenvelder een sterk seizoen achter de rug. Met als hoogtepunt het behalen van de halve finale van de Champions League.

Ondanks zijn vele speciale kaarten in FUT 18 is Nainggolan met één punt naar beneden gegaan in Fifa 19.

Nainggolan Fifa 19

79 - ALEX SANDRO (Juventus)

Voor Alex Sandro is er in Fifa 19 weinig veranderd. De linksachter van Juventus is qua algemene beoordeling hetzelfde gebleven.

Voor zijn statistieken geldt bijna hetzelfde. Zo blijven zijn schieten, passen en dribbelen identiek aan Fifa 18. Op snelheid en fysiek is Sandro op beide een punt omhooggegaan, voor zijn snelheid geldt helaas het tegenovergestelde. In plaats van 86 snelheid heeft de Braziliaan dit jaar 85.

Alex Sandro Fifa 19

78 - MEDHI BENATIA (Juventus)

We blijven nog even in Turijn, want ook Sandro's teamgenoot Benatia is terug te vinden in de lijst. Benatia kreeg afgelopen winter een upgrade van 84 naar 85 en is in Fifa 19 nog meer omhooggegaan.

De Marokkaanse verdediger is namelijk uitgegroeid tot een 86. Onder meer zijn verdedigen en fysiek hebben een upgrade gekregen, waardoor Mehdi nog vertrouwelijker is in het hart van de verdediging.

Benatia Fifa 19

77 - Daniel PAREJO (Valencia)

Parejo is er in Fifa 19 flink op vooruit gegaan. Waar de Spanjaard vorig jaar nog begon als een 82 algemeen, is hij nu maar liefst 86.

De centrale middenvelder heeft vier punten verhoging ontvangen. Dit is vooral te zien bij zijn statistieken voor schieten en passen. Daniel Parejo is in Fifa 19 een nog betere middenvelder geworden dan dat hij al was.

Parejo Fifa 19

76 - NEMANJA MATIc (MANCHESTER UNITED)

Matić ontving in de winter van 2018 al een upgrade van 83 naar 84 algemeen. In Fifa 19 is de Serviër een nog betere verdedigende middenvelder geworden dan dat hij al was.

De sterspeler van Manchester United is met drie punten omhooggegaan naar een rating van 86. Op zijn passen, schieten, dribbelen en verdedigen is Matić er flink op vooruit gegaan.

Matić Fifa 19

75 - DOUGLAS COSTA (JUVENTUS)

Fifa 19 is voor Douglas Costa een jaar van doorbraak. De linksbuiten van Juventus heeft namelijk een flinke upgrade ontvangen.

De Braziliaan, die in de winter al een +1-upgrade ontving in Fifa 18, is er dit jaar met maar liefst vier punten op vooruit gegaan. Zijn dribbelen, passen en snelheid hebben een boost gekregen, waardoor Costa nog meer overpowered is geworden in Fifa.

Douglas Costa Fifa 19

74 - César AZPILICUETA (Chelsea)

Azpilicueta groeide in de winter van Fifa 18 al uit tot een speler van 86. In Fifa 19 heeft hij zich aan deze rating weten vast te houden.

De verdediger van Chelsea is iets gedaald in zijn snelheid, maar gegroeid in passen en fyisek. Zijn schieten, dribbelen en verdedigen zijn exact hetzelfde gebleven.

Azpilicueta Fifa 19

73 - NALDO (SCHALKE 04)

Ronaldo Aparecido Rodrigues, kortweg Naldo, is er in Fifa 19 flink op vooruit gegaan. De 36-jarige verdediger van Schalke 04 is met vier punten gegroeid tot 86. Naldo ontving tijdens de winterstop al een upgrade naar 84.

Hoewel de Braziliaan er met zijn snelheid op achteruit is gegaan, is het nog steeds een beest in de verdediging. De boomlange Naldo kan met zijn twee meter goed van pas komen bij het verdedigen en aanvallen van hoekschoppen.

Naldo Fifa 19

72 - FERNANDINHO (MANCHESTER CITY)

Fernandinho won door zijn goede prestaties bij Manchester City een plaats in het Team Of The Season van Engeland. De Braziliaan is er sinds de start van Fifa 18 vier ratings op vooruit gegaan. In de winter ontving Fernandinho al een upgrade van 82 naar 85 en in Fifa 19 komt daar nog eentje bij.

De verdedigende middenvelder is 86 rated. Met zijn 83 verdedigen, 78 passen en 79 dribbelen en fysiek is hij een echte aanwinst in ieders team.

Fernandinho Fifa 19

71 - MIRALEM PJANIC (JUVENTUS)

Van de ene supermiddenvelder gaan we door naar de andere. Miralem Pjanić is in de afgelopen twee jaar uitgeroeid tot vaste waarde in het team van Juventus en tot een van de betrouwbaarste middenvelders die er is.

In Fifa 18 ontving Pjanić al een upgrade naar 86, waar het voor Fifa 19 bij blijft. De Bosniër is iets slomer geworden, maar stukken beter in het verdedigen van de bal. Zijn schieten, passen, dribbelen en fysiek blijven vergeleken met de upgrade van vorig jaar onaangetast.

Pjanić Fifa 19

70 - LEROY SANÉ (MANCHESTER CITY)

Joachim Löw shockeerde afgelopen zomer menig voetbalfan. De bondscoach van Duitsland liet sterspeler Sané thuis, terwijl de speler van Manchester City een uitstekend seizoen achter de rug had. Afgelopen Fifa ontving Sané maar liefst zes speciale kaarten, waaronder een TOTS, vanwege zijn fantastische spel.

In Fifa 19 is de Duitse buitenspeler met vier punten uitgegroeid tot 86. Vooral zijn snelheid, schieten en fysiek zijn er goed op vooruit gegaan.

Sané Fifa 19

69 - LEONARDO BONUCCI (Juventus)

Vorig jaar maakte Bonucci nog een schokkende transfer naar aartsrivaal AC Milan, maar Leonardo is weer teruggekeerd bij Juventus. Bonucci kende geen sterk seizoen bij AC Milan en is er in Fifa 19 op achteruit gegaan.

Hoewel de centrale verdediger in Fifa 18 nog 88 was, is dit nu wel anders. De Italiaan is twee ratings gedaald en vooral zijn snelheid en fysiek zijn hier de dupe van.

Bonucci Fifa 19

68 - JÉRÔME BOATENG (Bayern München)

Ook voor Jérôme Boateng is Fifa 19 geen pretje. De centrale verdediger kende een zwak seizoen bij zowel zijn club als land. Hierdoor heeft de Duitser een fikse downgrade ontvangen van EA.

De 30-jarige Boateng is met twee punten naar beneden gegaan en vooral zijn verdedigende statistieken zijn flink naar beneden gehaald.

Boateng Fifa 19

67 - THOMAS MÜLLER (BAYERN MÜNCHEN)

Zes. Het is het aantal speciale kaarten dat Müller het afgelopen seizoen ontving in Fifa. Ondanks zijn goede prestaties is Müller er niet op vooruit gegaan.

Zijn rating blijft in Fifa 19 hetzelfde als voorheen, 86, en bij zijn statistieken is er weinig verschil. De Duitser is in zijn passen en schieten een beetje gegroeid, wat belangrijk is voor een centrale aanvaller.

Müller Fifa 19

66 - EDERSON (Manchester City)

Ederson staat er bij Manchester City om bekend dat hij ver en hard kan uittrappen. In mei van dit jaar pakte de Braziliaan daar zelfs een wereldrecord mee. Via een dropkick schoot Ederson de bal maar liefst 75.3 meter ver en verbrak daarmee het record van 75 meter.

Naast uittrappen is Ederson een betrouwbare doelman die zich niet zomaar laat passeren. Afgelopen seizoen gebeurde dit daarom ook maar weinig en werd hij kampioen met zijn club Manchester City. In Fifa 19 is Ederson met twee punten omhooggegaan tot 86.

Ederson Fifa 19

65 - ROBERTO FIRMINO (LIVERPOOL)

Op plek 65 vinden we de Braziliaanse-collega van Ederson. Firmino kende met Liverpool een goed seizoen en behaalde de finale van de Champions League.

In Fifa 19 is Firmino getransformeerd van een spits naar centrale aanvaller met een rating van 86. Dit zijn drie hoger dan dat de speler afgelopen Fifa had. Zijn snelheid, schieten, passen en dribbelen zijn hierdoor flink omhooggegaan.

Firmino Fifa 19

64 - MARCO VERRATTI (PARIS SAINT-GERMAIN)

Als getalenteerde Italiaan vertrok Verratti al op jonge leeftijd naar Frankrijk om te gaan spelen voor Paris Saint-Germain. De middenvelder kende vele successen in Frankrijk en ook vorig seizoen won hij met de club weer prijzen.

Verratti verdiende in Fifa 19 twee informkaarten en een plaats in het Team Of The Season van Ligue 1. Ondanks deze prestaties is de beoordeling van de Italiaan met één punt naar beneden gegaan. Dit is niet tot amper te merken op zijn kaart. Zo blijven alle statistieken vrijwel identiek aan die van Fifa 18.

Verratti Fifa 19

63 - NICOLÁS OTAMENDI (MANCHESTER CITY)

Otamendi heeft een prima seizoen achter de rug gehad bij Manchester City. Dit levert de centrale verdediger een flinke upgrade op in Fifa 19.

De Argentijn is drie ratings omhooggegaan en dat is flink te merken in zijn verdedigende vaardigheden. Zo is zijn verdedigen met drie punten gestegen van 83 naar 86.

Otamendi Fifa 19

62 - THIAGO Alcântara (BAYERN MÜNCHEN)

Met 89 dribbelen, 84 passen en 73 snelheid is Thiago een van de betere middenvelders die aanvallend ook erg goed uit de voeten kan.

De Spaanse spelmaker van Bayern München was afgelopen Fifa nog 88 rated, maar wist vorig seizoen niet erg te imponeren. Daardoor heeft Thiago een downgrade ontvangen naar 86. Wat nog steeds een goede rating is voor een speler van zijn kaliber.

Thiago Fifa 19

61 - MESUT ÖZIL (ARSENAL)

Mesut Özil wordt al jaren gezien als een van de beste en meest creatieve spelers op zijn positie. Maar door tegenvallende prestaties in het vorige seizoen is de rating van Özil omlaaggegaan.

De Duitser is nu 86 algemeen in plaats van 88. Als we naar de onderstaande kaart kijken van Özil vallen er niet veel grote downgrades op. Zijn snelheid, schieten en passen zijn alle drie met één punt naar beneden gegaan, zijn dribbelen met twee en zijn verdedigen en fysiek is hetzelfde gebleven.

Özil Fifa 19

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren