1. Nvidia kondigt nieuwe GeForce-videokaarten aan

Nvidia kondigt nieuwe GeForce-videokaarten aan

Begin maar alvast met sparen

Hardwarefabrikant Nvidia heeft op Gamescom officieel zijn nieuwe generatie videokaarten uit de doeken gedaan.

De aangekondigde videokaarten zijn de GeForce RTX 2070, RTX 2080 en RTX 2080 Ti. Deze generatie grafische kaarten is de eerste waarmee het mogelijk is om in real time ray tracing uit te voeren. Met deze techniek zien schaduwen en weerspiegelingen er realistischer uit, maar dit vraagt veel rekenkracht. Nvidia heeft daarom met zijn nieuwe Turing-architectuur een deel van de grafische chip toegewijd aan ray tracing.

De implementatie van Ray Tracing is afhankelijk van de game. CEO Jen-Hsun Huang toonde tijdens de presentatie trailers van Shadow of the Tomb Raider, Metro: Exodus en Battlefield 5 om een indruk te geven van de techniek.

Een tweede innovatie van de Turing-architectuur is een onderdeel van de grafische chip dat Nvidia de Tensor Core noemt. De Tensor Core is gespecialiseerd in Deep Learning, een vorm van kunstmatige intelligentie. Deze rekeneenheden kunnen volgens Jen-Hsun onder meer ingezet worden bij het scherper maken van beelden.

De grafische kaarten liggen 20 september op de schappen en hebben volgens Jen-Hsun Huang een adviesprijs van respectievelijk 499, 699 en 999 dollar. Op de website van Nvidia staan echter hogere prijzen vermeld, zoals 1199 dollar voor de RTX 2080 Ti.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wilbert Meetsma Wilbert Meetsma verliest zich dolgraag in ellenlange Westerse rpg's en veel te ingewikkelde strategiegames op de pc. Verder houdt hij van games in alle soorten en maten, of het nou lompe shooters zijn, of nét iets te pretentieuze indie-games. Behalve voetbalgames. Voetbalgames zijn stom.

Reacties

 • 1070, 1080? Moet dit niet 2070 en 2080 zijn?
 • @Monojaxx

  Klopt, er was nog een typefoudje ingeslopen. Ik heb het inmiddels verbeterd.
 • Eerst benchmarks….Jen-Hsun is een eerste klas marketeer, laat hem het eerst maar eens waarmaken.
 • Hartstikke overpriced duur.. Niet normaal joh
  Azerty (link) https://azerty.nl/nvidia_geforce_rtx

  Ti versie 1400 euro…
 • @Darkempire
  Idd de prijzen gaan ver over de adviesprijzen heen. Een Ti is echter eigenlijk een Titan vervanger, maar daarentegen is een gewone 2080 niet echt een 1080 Ti vervanger, als je het hele RTX aspect even vergeet. De 2080 hangt tussen de 1080 en 1080 Ti in en een 2070 onder de 1080. 2080 begint rond de 900, bizar.

  Even wachten op benchmarks dan maar. Ik verwacht dat ze zonder het ray tracing gebeuren niet veel beter presteren, maar goed het is wel dé feature van deze kaarten en het is wel erg mooi.

  Ik was van plan een nieuwe kaart te kopen, maar met deze prijzen is het gewoon niet leuk meer.

  Ik hoop dat Intel in 2020 voor wat concurrentie kan zorgen of dat AMD met Navi een beetje met een competitieve prijs en performance komt.
 • @CerandoX.nl

  Ze zeggen wel beforthegamer het is meer van beforthemoney
  Hoe kan een gamer een game-pc maken met videokaart die wel zowat 1000 euro kost

  nvidia is echt helaas op dit moment topdog en er is zowat niemand die hun klap kunnen geven met concurrentie, Hoop dat dit kan veranderen
 • @Darkempire
  Ik vind de adviesprijzen zelf ook nog hoog, want ondanks dat de 2080 Ti als vervanger van de Titan gezien zou moeten worden, blijft het een Ti. Ik denk dat de Titan versie nog gaat komen. Alle prijzen zijn gewoon eigenlijk omhoog gegaan.

  Dit had prima geweest:

  RTX 2070: 399
  RTX 2080: 599
  RTX 2080 Ti: 799

  Maar helaas…
 • @CerandoX.nl

  Komt groote deels door de winkels die graag extra geld in hun kast willen hebben.
 • @Darkempire Komt ook voor een groot deel door het minen van cryptovaluta's.
 • @JulesSchlicher
  Helaas is dat nog steeds zo, maar deze kaarten zullen denk ik niet veel meerwaarde bieden voor de miners. Daarnaast hadden ze de adviesprijs wel met 100 naar beneden kunnen doen.
 • Ik ben vooral benieuwd naar de nog onaangekondigde rtx 2060 kaart die meer in mijn budget zal zijn. Ik heb een paar maanden geleden nog de gtx 1060 gekocht voor 260 euro.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren