1. GeForce Now laat ontwikkelaars zelf kiezen om mee te doen

GeForce Now laat ontwikkelaars zelf kiezen om mee te doen

Van opt-out naar opt-in

Nvidiaheeft het beleid veranderd van de Cloud-streamingdienst GeForce Now. Dat maakte de hardware-producent bekend in een blogpost.

Voorheen stonden alle games al automatisch in de streamingdienst van Nvidia, maar meerdere ontwikkelaars waren het hier niet helemaal mee eens. Verschillende gamemakers waren het er niet mee eens dat hun games, zonder het aan te vragen, op de dienst werden gezet. Om deze reden kozen meerdere ontwikkelaars om de streamingdienst te verlaten.

Nvidia zag dat dit niet goed werkte voor haar streamingdienst en besloot om het systeem aan te passen. In plaats van een opt-out systeem, waarbij games automatisch worden toegevoegd en ontwikkelaars moeten kiezen om weg te gaan, is er nu een opt-in-systeem. Het ligt dus nu aan de ontwikkelaars zelf of de games op GeForce Now komen te staan of niet.

Deze beslissing werpt mogelijk zijn vruchten al af, door middel van een blogpost laat Nvidia’s Phil Eisler weten dat er al meer dan 200 uitgevers hun games aan GeForce Now toevoegen. Dat betekent dat ze nu al meer dan tweeduizend games binnen hebben, “and counting”, zegt Eisler.

GeForce Now

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

  • Ik vind het nog steeds stom dat ontwikkelaars hun games van de service af wilde hebben en dat ze daar überhaupt iets over te zeggen hebben. Geforce Now is niets meer dan een virtuele PC (met meer restricties) huren. Je kan er enkel games op spelen die je zelf al elders hebt aangeschaft. Praktisch is dat hetzelfde als een tweede PC aanschaffen en daarna op zowel je eerste als tweede PC dezelfde games spelen. Dat ze specifieke games zonder toestemming voor marketing gebruikte is natuurlijk wel een probleem.
  • @Rau the Legendary
    Dan moeten ze het anders in de markt zetten, zoals Shadow.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren