1. Obsidian Entertainment deelt The Outer Worlds-gameplay

Obsidian Entertainment deelt The Outer Worlds-gameplay

Tijdens Pax East werden twintig minuten aan gameplay gedeeld

Veel gamers wachten met smart op The Outer Worlds, een first-person rpg die later dit jaar uitkomt. Om wachtende fans een beetje tevreden te stellen en ze een idee te geven van wat ze kunnen verwachten heeft de ontwikkelaar, Obsidian Entertainment, twintig minuten aan gameplay gedeeld.

De laatste demo werd gedeeld tijdens Pax East dit weekend en bevat twintig minuten aan gameplay met commentaar van een aantal mensen die mee hebben geholpen aan de ontwikkeling van The Outer Worlds. De gameplay speelt zich af in Byzantium. Dit is een van de locaties van de game en staat ook bekend als 'City of the Elites'.

In de gameplay is een hoop te zien, van een deel van het verhaal tot bijzondere wapens. Ook toont de demo je gezelschap. Het gaat om de vrouwelijke Nyoka en de mannelijke Felix. De enige informatie die we krijgen over je gezelschap is dat Nyoka een gameminer van de verboden planeet Morarch is. De rest lijk je zelf te moeten ontdekken.

Iets verder in de gameplay is goed te zien hoe een serieus verhaal af en toe wat luchtiger gemaakt wordt door het toevoegen van kleine grapjes vooral in de dialogen die je kan kiezen, zoals we gewend zijn van de ontwikkelaar. Je hoeft er natuurlijk niet voor te kiezen om grappig te reageren. De keuze uit manier van reageren is vrij breed. Het leuke is ook dat je gezelschap af en toe ook deelneemt aan het gesprek. In de gameplay zijn de stemmen trouwens nog niet toegevoegd, dus kijkers moeten genoegen nemen met een blokje met tekst, maar op die manier kunnen ze wel een klein beetje inschatten wat hen te wachten staat.

Verder in de gameplay wordt duidelijk dat een goed gevoel voor humor belangrijk is geweest voor de ontwikkelaars, maar dat er ook zeker aandacht is geschonken aan serieuzere aspecten. Nieuwsgierig geworden? Check dan de gameplay hierboven en de aankondigingstrailer van de game.

The Outer Worlds verschijnt dit jaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren