1. Obsidian kan zich dankzij Microsoft 'beter richten' op volgende games

Obsidian kan zich dankzij Microsoft 'beter richten' op volgende games

Games pitchen is na overname een bijzaak

In een interview met wccftech laat senior designerBrian Heins weten dat de Obsidian Entertainment blij is met de overname door Microsoft. Volgens Heins kan de studio zich meer focussen op het maken van de volgende games.

"De overname had uiteraard weinig invloed op The Outer Worlds, dat uitgegeven wordt door Private Division. Dat staat nog. Naar mijn mening is een van de voordelen van onderdeel uitmaken van Microsoft dat we ons beter kunnen richten op wat de volgende games gaan zijn, in plaats van hoe we deze gaan pitchen."

Hoewel de studio nog steeds games moet verantwoorden, heeft Obsidian Entertainment volgens Heins alle ruimte om met nieuwe concepten voor games te komen. "Microsoft zei tegen ons: 'we kopen jullie omdat we willen dat jullie op deze manier games blijven maken, niet om Obsidian te veranderen.' Dat is heel geruststellend voor het team geweest."

De eerstvolgende game van Obsidian Entertainment is The Outer Worlds, een Fallout-achtige ruimte-rpg die op 25 oktober verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De game komt ook later naar Nintendo Switch.

The Outer Worlds

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Microsoft moet zich gewoon neerleggen bij het feit dat de strijd met PS verloren is en er een dienst van maken op alle mogelijke systemen.
 • @DopieJopie1
  Ik moet hier eigenlijk niet op reageren, maar ik hap:
  -43,5 miljoen Xbox One vs 100,6 miljoen PS4 verkopen. Uiteraard is dat een behoorlijk verschil, maar er zijn 43,5(!!) miljoen consoles verkocht. Dus dan moet je je er maar bij neerleggen? Die cijfers zijn nog steeds gigantisch.
  -Het gaat hier om één generatie. Stel je eens voor dat Nintendo de handdoek in de ring had gegooid na de tegenvallende verkopen van de Wii U (14 miljoen).
  -Microsoft heeft geleerd van zijn fouten, en ondank dat het herstel erg lang duurt zijn er grote stappen gemaakt. Deze markt is zo groot dat ik mij niet kan voorstellen dat ze nogmaals zo'n blunder maken. Ik verwacht dat de volgende generatie weer ongeveer gelijk op gaat, zoals bij het PS3/360 tijdperk.
  -Microsoft is zeker bezig om hun diensten aan te bieden op andere systemen. Dat zie je nu al met de xCloud en Gamepass naar PC, maar het zou mij niets verbazen dat bijvoorbeeld Gamepass op meer systemen beschikbaar zal zijn (vooral in combinatie met xCloud). Voorbeeld: Je hebt Gamepass en xCloud in een bundel, waarmee je het aanbod aan games naar je TV/telefoon/tablet kunt streamen.
 • @Gaaiz

  De helft van de verkopen van de ps4 is te danken aan Azië 🤣 Sony heh. Dat zeg genoeg 🤷‍♂️
 • @Dealer X

  Dan zou ik me maar eens verdiepen in de verkoop aantallen per continent. Ik denk dat Europa dan diegene is die Sony kan bedanken. Hoewel het in Amerika nu ook erg goed gaat.
 • @Gaaiz

  Toch denk ik dat Nintendo en Sony hun consoles ook deels beter afzetten vanwege hun exclusieve software. Ik heb de XOne om het karige exclusieve aanbod nooit in huis gehaald, de PS4 bood wdb veel meer voor een zachter prijsje.
 • @DopieJopie1

  Gaat ie lekker? De Switch en de Xbox afkraken… We weten in ieder geval in welk (gefrustreerd) kamp jij thuishoort. ;)
 • @Piet S

  Kamp? Ik heb ze hier alle 3 gewoon staan.
 • @DopieJopie1

  Dat wil niks zeggen. :)
 • @Piet S.

  Als ik Xbox of Nintendo niks gevonden had, had ik ze niet gekocht lijkt me.

  Neemt niet weg dat je kritiek mag hebben lijkt me.

  En ik wil niet kiezen dus heb ze alle 3. Tot nog toe elke generatie weer, maar daar kan een einde aan komen, want binnenkort komt Stadia in huis.
 • @DopieJopie1

  Naja, ik heb ook een PC, maar daar wordt dus niet op gegamed.
  En kritiek hebben mag altijd, zolang het rationeel blijft. :)

  En de stadia i.p.v. alle andere consoles?
 • @Piet S.

  ALS dat werkt zoals ik hoop dat het werkt, ja.

  Al vrees dat ik het niet kan laten hoor en de xbox en ps5 ook uiteindelijk weer in huis komen…
 • @DopieJopie1

  Ach ja, ieder z'n ding! :)
 • Gek dat niemand hierboven iets vermeld van de overname.

  Overnames hebben al zo vaak een bedrijf of een product kapot gemaakt!

  Ik hoop dat dit een succes wordt want Microsoft, Sony en vooral EA hebben al geweldige studio’s doen sluiten.

  En dan heb ik het nog niet over de leegloop van talentvolle mensen (meestal de oprichters)!

  Edit: wat ben ik toch weer negatief!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren