1. Obsidian-game Grounded komt in juli uit

Obsidian-game Grounded komt in juli uit

Komt ook meteen naar Xbox Game Pass

De nieuwe Obsidian Entertainment-game Grounded is vanaf 28 juli beschikbaar via Xbox Game Preview en Steam Early Access.

Dat werd tijdens de Inside Xbox-uitzending gisteravond aangekondigd. Het spel verschijnt op 28 juli tevens op Xbox Game Pass. Tijdens de aankondiging van de releasedatum werd tevens een nieuwe trailer getoond.

Spelers zijn in Grounded een minuscule versie van een mens en lopen door een uitvergrote versie van een tuin. Ook wordt er door duistere grotten gelopen. Gigantische mieren en ander ongedierte vallen de speler aan. Spelers kunnen complete gebouwen bouwen en materialen verzamelen. Grounded richt zich op co-op gameplay, maar is ook al singleplayergame speelbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mja toch geen fan van de stijl.

  Maar ik hou hem in de gaten.
  Leuk dat al die Xbox games direct ook op de PC verschijnen!
 • Ik heb nog geen goed idee wat ik hier van moet vinden. De kwaliteit ziet er vooralsnog goed uit, maar ik wil 'm toch eerst even proberen.
 • Als ik nog gamepass heb probeer ik hem.
 • Misschien dat ik hem via Gamepass even probeer, maar dit is niet echt in mijn straatje.
 • Dus Xbox koopt Obsidian en dan maken ze geen RPG en eigenlijk maken ze een soort Fortnite-game (de originele Fortnite, niet de Battle Royale-versie).
 • @CerandoX.nl

  Obsidian heeft 3 teams. Veruit het kleinste team werkt aan Grounded, een project dat ze zelf vooral erg leuk vinden, maar tot nu toe niet echt financieel gebacked kon worden. Vergelijk het met Bleeding Edge. Niet per se de games en kwaliteit die iedereen graag wil zien, maar meer een bonus die toch al op de plank lag en Microsoft erbij kreeg bij de overname. Gamepass opvulling I guess.

  Daarnaast heb je het Pillars of Eternity team en het Outer Worlds team. Een groot deel daarvan is aan het werk aan een "AAA next gen RPG". Outer Worlds krijgt nog wat DLC en een Switch port, maar ze zijn dus zeker al bezig met the next big thing.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren