1. Oculus Link-bèta is van start gegaan

Oculus Link-bèta is van start gegaan

Speel games zoals Asgard’s Wrath nu met je Oculus Quest

Oculus heeft bekendgemaakt dat de bèta van de Oculus Link is gestart. De Oculus Link biedt de mogelijkheid om Rift-games met de Oculus Quest te spelen.

De Oculus Quest is een stand-alone headset met een eigen webwinkel, terwijl de Oculus Rift een headset is die gekoppeld wordt aan een pc door middel van draden. Omdat de Oculus Quest andere hardware en een eigen webwinkel heeft, betekende dat voorheen dat er geen Rift-games op gespeeld konden worden. Daar komt nu verandering in met de Oculus Link.

De Oculus Link werd in september aangekondigd tijdens het Oculus Connect 6-evenement. De Oculus Quest is minder krachtig dan de Oculus Rift, omdat het dus een stand-alone systeem is. De Link moet ervoor gaan zorgen dat spelers ook uitgebreidere vr-games, die voorheen exclusief waren voor de Rift, kunnen spelen via de Quest door deze te koppelen aan een pc.

oculus link

Om Oculus Link te kunnen gebruiken moet een speler, volgens het bericht van Oculus, een USB 3-kabel hebben van hoge kwaliteit en ook de pc moet aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet het systeem minimaal een Intel i5-4590- of AMD Ryzen 5 1500X-processor hebben en 8GB RAM-geheugen. Waar de gebruiker ook rekening mee moet houden is dat de Link op dit moment nog vrij weinig grafische kaarten ondersteunt, AMD-videokaarten worden op dit moment bijvoorbeeld helemaal niet ondersteund. Oculus zegt daar wel mee aan het werk te zijn. Voor de volledige lijst aan eisen kan je hier kijken.

Spelers koppelen hun Oculus Link met de USB 3-kabel aan een pc en openen de Oculus desktop-app waar Rift-games aangeschaft en gestart mee worden. Later dit jaar komt ook de Oculus Link-headsetkabel uit, een high-speed glasvezelkabel die aangesloten wordt op de pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren