1. Oculus Quest 2 officieel onthuld, Ubisoft kondigt er games voor aan

Oculus Quest 2 officieel onthuld, Ubisoft kondigt er games voor aan

Zo komen Assassin's Creed en Splinter Cell naar de vr-bril

Facebook en Oculus hebben vannacht officieel de nieuwe vr-bril Oculus Quest 2 onthuld.

De bril lekte een paar dagen geleden al uit, maar nu is hij officieel aangekondigd. De Oculus Quest 2 komt op 13 oktober uit en gaat 349 euro kosten. Een variant met meer schijfruimte kost 449 euro.

De bril is met 503 gram iets lichter dan de eerste Quest en heeft een zachtere hoofdband. Ook de resolutie van het scherm is omhoog gegaan naar 1832 bij 1920. Wel blijft de beeldverversingssnelheid met 72Hz hetzelfde. Via een update wordt dit na de lancering verhoogd naar 90Hz. De eerste Oculus Quest wordt uit de productie gehaald.

Tijdens het evenement werden er ook diverse nieuwe vr-games voor de bril aangekondigd. Zo komt Ubisoft met vr-games gebaseerd op Splinter Cell en Assassin's Creed. Van beide games is nog weinig informatie beschikbaar en zijn er geen beelden uitgegeven.

Ook werd er een nieuwe Star Wars vr-game aangekondigd, genaamd Star Wars: Tales From the Galaxy's Edge. De game speelt zich af op Batuu, dezelfde planeet en locatie als het Star Wars-gedeelte van Disneyland. Verder werden onder andere Sniper Elite VR, Rez Infinite, Myst, Space Channel VR, de battle royale-game Population: One en een multiplayermodus voor Beat Saber aangekondigd.

Tot slot werkt men bij Facebook ook aan een eigen ar-bril, genaamd Project Aria. Veel meer is hier nog niet over bekend, behalve dat men het vooral wil gebruiken om informatie aan gebruikers over te brengen. Volgend jaar zou de eerste 'slimme bril' uit moeten komen van het bedrijf.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren