1. Oculus Quest 2 onthuld met 'bijna 4K'-scherm

Oculus Quest 2 onthuld met 'bijna 4K'-scherm

Een nieuwe queeste

Details over de Oculus Quest 2 zijn onthuld nadat Facebook een aantal video's publiceerde op marketinghub Facebook Blueprint. De vr-headset had waarschijnlijk op 16 september onthuld moeten worden tijdens Facebook Connect.

In de video's zijn de specificaties van de Quest 2 te zien, de opvolger van de Oculus Quest uit 2019. Dit was een draadloze headset die zonder pc vr-games kon afspelen, maar ook met een kabel aan een computer kon worden gehangen om technisch zwaardere games te kunnen spelen. Ook de Quest 2 krijgt deze functionaliteit.

De Quest 2 wordt voorzien vanQualcomm’s Snapdragon XR2, dat specifiek is ontworpen voor AR en VR. Volgens een van de video's heeft de Quest 2 'bijna 4K', wat neerkomt op 'bijna 2K per oog'. Volgens de video's is dat vijftig procent meer pixels dan de eerste Quest. Ook heeft de Quest 2 256 GB opslag (dat was 128 GB) en 6 GB RAM (voorheen 4 GB).

De Quest 2 zou lichter en kleiner zijn dan zijn voorganger en heeft een nieuwe hoofdband, waardoor je hem makkelijker op en af kunt zetten. Daarnaast werken alle oorspronkelijke Quest-games op de Quest 2.

Facebook, eigenaar van Oculus, maakte eerder dit jaar bekend dat het voortaan verplicht wordt om een Facebook-account te koppelen aan headsets van Oculus. Dat zal bij de Quest 2 dus ook het geval zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • ''Facebook, eigenaar van Oculus, maakte eerder dit jaar bekend dat het voortaan verplicht wordt om een Facebook-account te koppelen aan headsets van Oculus. Dat zal bij de Quest 2 dus ook het geval zijn.''

  Nice move Zuckerberg.

  Verder kunnen ze het beter Quest 1.5 noemen, echt veel vernieuwing is het niet. Ook de IPD weghalen is een rare keuze.
 • @Robskeee

  tja, voor xbox heb je een xbox, account nodig, voor Nintendo een Nintendo account etc….Dus dat je hiervoor een Facebook account nodig hebt is zo gek nog niet.
 • @Newgamessuck
  Het probleem hierbij is dat dit wel heel privacygevoelig is en ook nog eens verplicht. "Facebook" de naam zegt het al…
  Ik kan overigens gewoon op mijn Nintendo en Xbox spelen zonder een account aan te maken. Die keuze is er niet met Oculus.

  En tot hoever gaan ze? Zo ver dat al die halve tamme die elke dag een foto van hun gehaktbal posten straks dezelfde zure meldingen krijgen over scores die ik behaal in games met een Oculus head set op mijn taas?
 • @Newgamessuck Daar zit wel een verschil in he, ik heb al gewoon een Oculus account wat inderdaad niet zo gek is, maar nu moet ik perse mijn Facebook eraan linken, anders kan ik niet verder.
 • Denk dat ik nog 1 generatie afwacht voor ik toesla…

  Wil iets meer on board power. Aan pc aansluiten doe ik niet.
 • @Newgamessuck Zo dacht ik eerst ook, totdat ik Half live Alyx speelde via Oculus link. Dan hoef je echt niet terug naar die simpele Quest games hoor.
 • Ben benieuwd wat de psvr 2 zal aanbieden qua specs.
 • Bijna hentai tijd zie ik alweer..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren