1. Oculus verbiedt vr-modus van Virtual Desktop

Oculus verbiedt vr-modus van Virtual Desktop

Modus maakte het streamen van pc vr-games op de Oculus mogelijk

Oculus dwingt Virtual Desktop om te stoppen met het streamen van vr-games.

Virtual Desktop is een streamingdienst voor de pc, die zorgt dat games op vr-headsets gestreamd kunnen worden. Het is een van de oudste vr-apps en is razend populair. De laatste versie van Virtual Desktop kwam uit voor de Quest en bevatte een vr-streamingmodus.

De modus zorgde ervoor dat je vr-games vanaf je pc naar de Oculus Quest kan brengen. Hiermee kan de Oculus Quest de games afspelen via Steam VR of de Desktop Rift client. Hier zijn ook andere mogelijkheden voor, maar Virtual Desktop is de meest populaire. Oculus zag dit echter niet meer zo zitten en heeft Virtual Desktop verplicht de vr-modus te verwijderen. Op Twitter spreekt de ontwikkelaar van Virtual Desktop, Guy Godin, zijn teleurstelling uit. “Als een ontwikkelaar die het leuk vindt om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen, vindt ik dit soort praktijken schadelijk voor de industrie”, aldus Godin

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Lastig dit, aan de ene kant snap ik wel dat Oculus het niet fijn vind dat je in principe games kan kopen in de steamstore en deze dan streamt naar je quest zonder dat ze daar dan inkomsten van zien.
    Aan de andere kant is dit nu echt zo'n feature die echt voor de liefhebbers een meerwaarde heeft, meestal heeft die groep mensen al een dikke gamepc staan dus is het logisch dat ze met streamen willen experimenteren.
    Grap is ook nog eens dat je heel erg gemakkelijk games/apps kan sideloaden op de quest dus streamen (bijv via AVLR).
    Dus ze houden dit ook helemaal niet tegen zolang sideloaden een mogelijkheid blijft.

    Het lijkt er op dat ze de oculus store vrij willen houden van dit soort praktijken (een beetje als apple met zijn appstore). Ik denk dat voor de meeste mainstream gebruikers dat ook wel een goede zaak is.. wil je meer dan ga je lekker sideloaden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren